Obavijesti

Sport

Komentari 25

Dan odluke u Primeri? Danas bi se netko mogao 'poskliznuti'

Dan odluke u Primeri? Danas bi se netko mogao 'poskliznuti'
1

Vrijedi istaknuti da su početkom travnja baš Baski pomogli Galacticosima u smanjenju zaostatka za Barcelonom, kao i nevjerojatnih 16 golova u posljednja tri susreta dva Reala

VIDEO

Utakmicom u 16 sati otvara se 36. kolo španjolske Primere. U San Sebastianu Real Sociedad dočekuje madridskog imenjaka u utakmici visokog uloga za goste. Zaostatak za vodećom Barcelonom je sitan, no ukoliko Blaugrana udari po gasu do kraja, moguće i nenadoknadiv.

Ipak, Blancosi se nadaju manjem čudu, pa kalkukacija danas s njihove strane ne bi trebalo biti. Zidane bi trebao poslati najboljih jedanaest koje trenutno ima na raspolaganju:

Real Sociedad (4-3-3): Rulli; Zaldua, Elustondo, Mikel, Yuri; Bergara, D. Reyes, Illarramendi; Prieto, Oyarzabal, Zurutuza

Real Madrid (4-3-3): Navas; Carvajal, Marcelo, Ramos, Varane; Casemiro, Modrić, Isco; Vazquez, Jese, Bale

Iako vidno oslabljeni za glavne napadačke uzdanice u Benzemi i Cristianu Ronaldu, gosti su uvjereni u novo slavlje. 

- Ne mislimo stati. Spremni smo za važan izazov na Anoeti - izjavio je vratar Keylor Navas, a trener Zinedine Zidane ističe da je ključna koncentracija:

- Znamo da će to biti teška utakmica na uvijek neugodnom terenu, ali kao i uvijek, mi moramo misliti na sebe i svoju igru.

Vrijedi istaknuti da su početkom travnja baš Baski pomogli Galacticosima u smanjenju bodovnog zaostatka za Barcelonom, kao i podatak da je u posljednja tri ligaška ogleda ova suparnika na Anoeti palo nevjerojatnih 16 golova (4-2, 0-4, 3-3).

Cholo hvali miljenika Fernanda Torresa

Ako bi se u San Sebastianu mogla očekivati otvorenija utakmica, na Vicente Calderonu to danas od 18.15 sati malo tko očekuje. Atletico Madrid ugošćuje goste iz predgrađa - Rayo se ne nalazi u ugodnoj situaciji budući da se bori za opstanak, a da znaju zapapriti velikanima, uvjerio se baš madridski Real prethodno kolo kad su velikim preokretom (Rayo imao 2-0) upisali važan trobod.

Ipak, Simeoneov Atletico je poznat po tome što znaju umrtviti protivnika, naročito pred svojom publikom i onda ih jednim ubodom 'usmrtiti'. Kolo prije slavili su protiv Malage minimalnom pobjedom (1-0), a zanimljiv je podatak da je Atletico protiv Raya na domaćem terenu posebno uvjerljiv jer su u posljednjih šest okršaja upisali isto toliko pobjeda. Gost iz Vallecasa s druge strane za ligašku pobjedu ne zna od 20. rujna prošle godine...

Atletico (4-4-2): Oblak; Juanfran, Gimenez, Lucas, Filipe Luis; Saul, Fernandez, Gabi, Koke; Griezmann, Torres

Rayo (4-4-2): Juan Carlos; Quini, Amaya, Crespo, Tito; Embarba, Jozabed, Llorente, Hernandez; Guerra, Miku

Argentinski trener na klupi Atletica posebno naglašava formu Fernanda Torresa:

- On je sjajan nogometaš. Ima pobjednički stav i inteligentna je osoba. Sretni smo što je s nama - otkriva Simeone.

'Nismo još ništa osvojili!'

Koeficijent na pobjedu Barcelone protiv Betisa u kladionicama pao je na 1.08 što jasno oslikava kakva bi se utakmica trebala odigrati u Sevilli. Gosti idu po sigurnu i uvjerljivu pobjedu u moguće svom najjačem sastavu. U redovima Betisa poseban bi motiv trebao imati mladi Belgijac Charly Musonda koji je 2012. odbio Barcelonu i prešao u Chelsea godinu poslije. Danas je na posudbi u Betisu.

- Barcelona je čudesna. Bilo je to veliko iskustvo koje me motiviralo da napredujem kao igrač. Upoznao sam tada i Guardiolu kojeg smatram fantastičnim trenerom. Ipak, Chelsea je dao ponudu koja mi je više odgovarala zbog obitelji, a moj san ostaje isti: Želim zaigrati za Barcelonu ili Real Madrid ukoliko dosegnem taj nivo - izjavio je mladi ofenzivac uoči utakmice.

Iz tabora aktualnih europskih i svjetskih klupskih prvaka stižu oprezne izjave, a svoje mišljenje iznio je i Luis Enrique:

- Nije važno što Betis nema rezultatskog imperativa jer danas svi igraju na pobjedu. Ne mislim da će naši konkurenti ispuštati bodove do kraja, stoga tvrdim da mi još nismo prvaci, iako se stvorilo takvo mišljenje - rezimira trener Barcelone.

Betis (4-2-3-1): Adan; Montoya, Varela, Pezzella, Bruno; Petros, N'Diaye; Musonda, Joaquin, Ceballos; Ruben Castro

Barcelona (4-3-3): Bravo; Alves, Alba, Mascherano, Pique; Busquets, Rakitić, Iniesta; Neymar, Suarez, Messi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe