Obavijesti

Sport

Komentari 19

Zlatna Kosovarka: Zagreb ima posebno mjesto u mom srcu...

Zlatna Kosovarka: Zagreb ima posebno mjesto u mom srcu...
4

Grand Prix u Zagrebu prvo je veliko judo natjecanje nakon Olimpijskih igara u Riju. U hrvatsku metropolu stigla je i olimpijska pobjednica, Kosovarka Majlinda Kelmendi...

VIDEO

Dan uoči početka velikog Grand Prixa judo turnira u Zagrebu, održana je konferencija za medije. Jedan od najjačih sportskih događanja u Zagrebu i Hrvatskoj najavile su hrvatske judoke, Barbara Matić, Brigita Matić i Zlatko Kumrić. Posebna gošća bila je zlatna judašica iz Rija, Majlinda Kelmendi.

Judo - Women -52 kg Final - Gold Medal Contest

Grand Prix u Zagrebu počinje u petak 23. rujna, a traje do nedjelje 25. rujna u dvorani 2 Doma sportova i prvo je veliko judo natjecanje nakon Olimpijskih igara u Riju. Time je Zagreb nastavio tradiciju dovođenja najboljih svjetskih judaša i judašica, a ove godine će nastupiti 229 judoka iz 31 države.

Prilika je to za skupljanje važnih bodova za svjetsku ljestvicu, kao i predstavljanje mlade generacije hrvatskih judoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U Rio de Janeiru sam dobila puno iskustva i želim u idućem olimpijskom ciklusu osvojiti europsku i svjetsku medalju, a zatim u Tokiju pokazati puno više nego u Riju. Ždrijeb mi je dobar i želim osvojiti medalju ovaj vikend – rekla je hrvatska judo olimpijka Barbara Matić (do 70 kg), koja će se u subotu boriti protiv bolje iz dvoboja Mossong (LUX) – Polleres (AUT).

Jedna od nadolazećih imena je i Barbarina mlađa sestra, Brigita Matić (do 78 kg), koja će se u nedjelju boriti protiv Stevenson (NED):

- Nakon što sam prošli vikend osvojila europsko srebro na EP za juniore, nadam se da ću ući u borbu za medalju u Zagrebu. Velika je razlika između juniorskog i seniorskog juda, ali ne bojim se nikoga i veselim se nastupu na domaćem tatamiju.

Najjače hrvatsko muško ime, Zlatko Kumrić (do 100 kg), propustit će ovogodišnji zagrebački Grand Prix zbog ozljede ramena:

- Oporavak ide prema planu i nadam se da ću se vratiti u natjecateljski ritam u idućih mjesec dana. Volim biti dio reprezentacije, uvijek je odlična atmosfera i zato sam ovdje iako se ne borim.

U Zagreb je doputovala i zlatna olimpijka Majlinda Kelmendi (do 52 kg), koja je istaknula odličnu atmosferu u Zagrebu:

- Uvijek je užitak biti u Zagrebu, iako se ove godine neću boriti. Nevjerojatan je osjećaj osvojiti olimpijsko zlato, želim to ponoviti i u Tokiju te se veselim što ću u Zagrebu moći to prenijeti djeci tijekom Kids Daya u petak, nakon finalnog bloka. Zagreb će uvijek imati posebno mjesto u mojoj karijeri i srcu - rekla je Kelmendi.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak, istaknula je važnost Grand Prixa za Zagreb i Hrvatsku.

- Dolazak 229 judoka iz cijelog svijeta, uz trenere i ostalo popratno osoblje znači puno i za zagrebački turizam, kao i za ostale industrije. Zagrebački Grand Prix nam znači puno i zbog mogućnosti naših judoka da se bore protiv najboljih na svijetu pred svojom publikom i tako steknu dodatno iskustvo.

Eliminacijske borbe počinju u petak, subotu i nedjelju od 11 sati, dok su finalni blokovi na rasporedu od 17.00 sati. Svečano otvaranje natjecanja je u subotu u 16.00 sati.

Ulaznicu za jedan dan natjecanja se može kupiti u sustavu Entrio ili na blagajnama Doma sportova za 30 kuna, dok je ulaznica za sva tri dana natjecanja 75 kuna. Gledatelji s kuponima iz tiskanog izdanja Sportskih novosti mogu zamijeniti kupon za ulaznicu na blagajnama Doma sportova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener