Obavijesti

Sport

Komentari 0

Žunić u finalu EP-a: U životnoj sam formi, sad idem po rekord

Žunić u finalu EP-a: U životnoj sam formi, sad idem po rekord
1

Ne znam što ću do finala, da li da idem spavati ili ne. Na OI sam išao spavati između kvalifikacija i finala, i probudio sam se sav nikakav. U Zürichu sam otišao spavati, pa sam navečer bio odličan, kaže Žunić

VIDEO

Hrvatski atletičar Stipe Žunić odlično je odradio današnje kvalifikacije u bacanju kugle na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, i već u prvoj seriji bacio je 20,52 metara, odnosno dva centimetra više od norme, te se plasirao u finale.

- Bilo je super, sve je išlo prema planu, iako sam prvi puta osjećao tremu. Ove godine još nisam bacio u prvom hicu 20,52m, u životnoj sam formi i spreman sam na osobni rekord. Statistički, ovo je najjače dvoransko prvenstvo Europe u povijesti, svi su se 'razbacali' i moram priznati da to nisam očekivao - kazao je Stipe Žunić nakon kvalifikacija.

Q 20.52m 1st throw for finals that are tonight at 7:20pm. Lot of room to improve!AMDG! 🙏 #nike #ndosupps #shotput #europeanchampionship #europeanathletics #belgrade #croatia

Posted by Stipe Zunic on Saturday, March 4, 2017

Finale kugle na rasporedu je večeras u 19:20 sati.

- Ne znam što ću do finala, da li da idem spavati ili ne. Na OI u Riju sam napravio grešku što sam išao spavati između kvalifikacija i finala, i probudio sam se sav nikakav. Prije dvije godine u Zürichu sam otišao spavati, pa sam navečer bio odličan u finalu. Zaista ne znam, ali čini mi se da je bolje ostati budan, napraviti hladnu kupku i veseliti se finalu - dodao je Stipe Žunić.

Naš drugi bacač kugle Filip Mihaljević tek je u trećem hicu ostvario ispravni hitac (19,94 m), ali to nije bilo dovoljno za finale.

- Iza mene je teška i naporna sezona u kojoj se svašta događalo, i sretan sam što sam uopće uspio doći ovdje. Nadam se da ću biti bolji u godinama koje dolaze - izjavio je Mihaljević.

Sprinter Zvonimir Ivašković ostao je bez polufinala na 60 metara, istrčavši 6,79 sekundi, te je zauzeo posljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a ukupno je bio 17. 

- Sprint je uvijek jak. Britanci su ovdje došli sa četvoricom odličnih sprintera i moglo bi se dogoditi da trojica njihovih budu na postolju. Iako je teška sezona iza mene moram gledati prema naprijed. Sada nastavljam s pripremama za sezonu na otvorenome - kazao je Ivašković.

Osim finala kugle, u 19,20 sati, u kojem će nastupiti Stipe Žunić, u 16,30 sati starta finale skoka u vis u kojem Ana Šimić ima šanse doći do medalje, budući da je u jučerašnjim kvalifikacijama, zajedno sa olimpijskom prvakinjom Španjolkom Ruth Beitiom, pokazala najbolju formu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica