Obavijesti

Sport

Komentari 203

Zvižduci na Maksimiru: Dinamo se spasio poraza u 94. minuti...

Zvižduci na Maksimiru: Dinamo se spasio poraza u 94. minuti...
20

Dinamo i Slaven Belupo odigrali su 1-1 na Maksimiru. Slaven je bio na pragu prve pobjede u Zagrebu nakon 12 godina, no Filip Benković spašava "modre" u zadnjim sekundama

VIDEO

Dinamo i Slaven Belupo otvorili su treće kolo HNL-a remijem na Maksimiru (1-1) u kojem u 90 minuta nismo vidjeli pravu šansu, ali smo vidjeli dva gola u sudačkoj nadoknadi, bezidejan Dinamo i Slaven na pragu senzacije.

Slaven je prvi put nakon ožujka 2011. godine, točnije, nakon pet godina i četiri mjeseca, ostao neporažen na Maksimiru, ali golom Jovičića u 93. minuti bio je nadomak prve pobjede u Zagrebu u posljednjih 12 godina.

Žestoki zvižduci navijača na poluvremenu pokazali su što ono malo navijača koje je odlučilo doći i pogledati utakmicu misli o predstavi Dinamovih zvijezda koji u 90 minuta nisu stvorili pravu šansu.

Bezidejan Dinamo

Cico je, kako što je i najavio, odmorio neke igrače.

Eduardo je bio na golu, Matel, Schildenfeld, Benković i Sosa igrali su u zadnjoj liniji, Antolić i Jonas igrali su kao dva zadnja vezna, Fernandes, Ćorić i Hodžić su bili iza Henriqueza koji je igrao u špici. Nije to izgledalo dobro. 

Slaven je dobro otvorio utakmicu, ali Dinamo je imao najbolju šansu u otvaranju. Pogreška na sredini terena, Henriquez uzima loptu na 30 metara i idealno daje Fernandesu kojem zicer brani golman gostiju.  

I to je bilo sve od Dinama u prvih 45 minuta.

Eduardo spašavao Dinamo

Slaven nakon te šanse "modrih" uvraća još boljom. Filip Benković katastrofalno je vratio loptu Eduardu, Ejupi je išao sam na golmana Dinama, ali šlampavo je završio akciju i propala je najbolja šansa Belupa. 

"Modri" kao da su bili uspavani, usporeni... Slaven je odmah nakon Ejupijeve šanse u dva navrata stavio Eduarda na iskušenje i Dinamov golman bio je najzaslužniji što "modri" nisu gubili nakon 20 minuta.

Malobrojni navijači Dinama zvižducima su ispratili svoje igrače u svlačionicu. Dinamo je bio loš, bezidejan i spor. Cico Kranjčar je reagirao i na poluvremenu je u svlačionici ostavio Jonasa i Henriqueza, a uveo je Stojanovića i Roga.

Slaven je otvorio nastavak lijepom akcijom i udarcem Ejupija s 20-ak metara. Eduardo je to samo ispratio pogledom. Sreća za njega da nije išlo u okvir gola. Fernandes uzvraća istom mjerom. Udarcem preko gola. 

Nakon prave dosade koja se nastavila i u drugom dijelu i nove porcije zvižduka na otužno praznom Maksimiru, Marko Rog razbudio je malobrojne navijače lijepim udarcem iz slobodnjaka, ali Slavenov golman je to obranio.

Cico je pokušao i s Domagojem Pavičićem koji je ušao umjesto Matela posljednjih 15 minuta. Dinamo je najbolju šansu imao pet minuta prije kraja. Benković je došao na korner i već je počeo slaviti, ali golman Belupa Antun Marković skida to s trave. 

Šok za Dinamo pa šok za Slaven

Uslijedio je šok za Dinamo. Belupo je izveo korner, a najbliži je bio Jovičić koji je u 93. minuti doveo Belupo na korak do senzacije. No Dinamo je već u sljedećem napadu zabio za 1-1 preko Filipa Benkovića.

Koprivničani su osvojili bod koji ih je lansirao na prvo mjesto ljestvice nakon tri nedovršena kola u kojima još Hajduk i Dinamo moraju odigrati odgođeni derbi iz drugog kola. Ta je utakmica na rasporedu 10. kolovoza.

Dinamo nije uspio dobiti Slaven nakon što je istog protivnika dobio u posljednjih pet utakmica, no više od tog podatka "modre" navijače i trenera, a vjerojatno i Dinamovog savjetnika zabrinjava igra. Zdravko Mamić bio je na tribinama u društvu Dražena Medića i nije izgledao nimalo sretno.

HNL, 3. kolo:

Dinamo - Slaven Belupo 1-1 (Benković 94 / Jovičić 93)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener