Obavijesti

Show

Komentari 5

Bila je nesretna sve dok nije upoznala trgovca umjetninama

Bila je nesretna sve dok nije upoznala trgovca umjetninama
9

Nakon tužne sudbine u obitelji, pakla droge i loših muškaraca Drew Barrymore je prije tri i pol godine usrećio Will Kopelman koji joj je vratio vjeru u ljubav i obitelj...

VIDEO

Kad je 22. travnja ove godine rodila drugu kćer Frankie, mnogi su se sjetili što je 39-godišnja glumica Drew Barrymore govorila još prije nekoliko godina. “Ne želim imati djecu sve dok ne budem sigurna da ću biti brižna majka. Jako je važno da ne postaneš roditelj prije nego što si 100 posto spreman preuzeti odgovornost za svoju djecu i biti sposoban izvesti ih na pravi put. Ja to najbolje znam iz vlastita iskustva.”

Otac joj je bio agresivan i ovisnik o alkoholu

Na pitanje komunicira li s majkom Jaid, Drew je rekla: “Naš odnos je kompliciran. Komuniciramo s vremena na vrijeme, ali u ovom trenutku mislim da ni u njezinu životu nema mjesta za mene, a niti u mojem za nju.”

Odrastanje i odnos s majkom Drew je opisala još kao tinejdžerica u autobiografiji “Little Girl Lost”, koju je objavila 1990. i koja je ubrzo postala bestseler. Životno iskustvo koje je proživjela s 15 godina pretočila je u knjigu koju su s jednakim zanimanjem čitali njezini vršnjaci, kao i njihovi roditelji jer, kako je rekla, sa šest godina bila je dvostruko zrelija od svoje generacije, a s 12 se družila samo s odraslima i tako se i ponašala.

Ne tajim svoju prošlost i ne sramim se što sam imala nesretno djetinjstvo

Drew Blythe Barrymore rođena je 22. veljače 1975. godine u Culver Cityju u Kaliforniji u obitelji u kojoj su po očevoj strani stasale tri generacije slavnih glumaca, ali i teških alkoholičara. I očev otac i stric bili su ovisnici o alkoholu, kao i njezina pratetka, koja je umrla u 39. godini od ciroze jetre. Otac John nekoliko je puta bio u zatvoru zbog vožnje pod utjecajem alkohola i posjedovanja droge. Majka Ildiko Jaid Barrymore odselila se od agresivnog supruga prije nego što je rodila Drew, i njih dvije počele su živjeti u malenom unajmljenom stanu u zapadnom Hollywoodu. Majka nikad nije odustala od želje da i sama postane slavna, no svi pokušaji završili su uglavnom bezuspješno.

Ono što Jaid nije sama uspjela postići pokušala je sa svojom kćeri. Obilazile su audicije za TV-reklame i tako se malena Drew s godinu dana našla u reklami za pseću hranu Puppy’s Choice. S dvije je igrala u TV filmu dječaka pa se pojavila u još nekoliko reklama, a s četiri godine rekla je mami da jedino što želi u životu je postati glumica.

Majka ju je ozbiljno shvatila, a tome je pripomogao Drewin krsni kum, redatelj Steven Spielberg. U filmu “E.T.”, koji je snimao 1981. godine, dodijelio joj je ulogu 6-godišnje Gertie, mlađe sestre glavnog junaka.

Sa sedam godina Drew je šarmirala Ronalda Reagana

Uloga ju je vinula u sam vrh Hollywooda. S filmskom ekipom putovala je svijetom i promovirala film šarmirajući sve redom, pa čak i tadašnjeg predsjednika Ronalda Reagana. Sa sedam godina postala je i najmlađi domaćin u povijesti najgledanijeg TV showa u Americi - Saturday Night Live.

Vršnjaci u školi nisu sa simpatijama gledali na njezinu slavu pa ju je majka ispisala iz redovne škole, platila privatne učitelje i postala njezina menadžerica. Već iduće godine Drew je igrala glavnu ulogu u adaptaciji omiljene knjige Stephena Kinga “Potpaljivačica” i u “Irreconcilable Differences”, a za ulogu u tom filmu s devet godina bila je već nominirana za Zlatni globus. Onda se na partyju filma “Potpaljivačica” okladila s redarima da može iskapiti dvije čaše šampanjca, i tako je krenulo...

Kokain je probala kad je imala samo 12 godina

Dobivala je sve više uloga, a majka Jaid, koja je gotovo deset godina podredila kćeri, smatrala je da i ona ima pravo na zabave. Njezina mala filmska zvijezda bila joj je VIP-ulaznica za sve partyje od L.A.-a do New Yorka, pa je Drew redovito zalazila u klubove poput Studija 54, u kojem su se ne baš čedno provodile tadašnje ikone šoubiznisa. Na fotografiji iz tog vremena devetogodišnja Drew u ruci drži kutiju cigareta koje je u toj dobi počela pušiti. Godinu i pol poslije, sjedeći na zadnjem sjedalu auta s majkom i njenim prijateljem, pušila je prvi joint, a s 12 je već konzumirala i kokain. Prva velika svađa s majkom buknula je u L.A.-u 1988. godine nakon što je Drew provela dan drogirajući se s prijateljima. Nazvala je Jaid i rekla joj da se do navečer iseli iz kuće kako bi je prestala sputavati. Kad je zatekla majku u kući, podivljala je pa je već idući dan bila u centru za odvikavanje ASAP Treatment Center u Pasadeni.

Odbijala je suradnju i dugo se opirala uključiti u program, a ona je shvatila to kao posljednju šansu. Mjesec dana poslije već je bila u New Yorku na audiciji za film “Vidimo se ujutro”. Dobila je ulogu i odmah s prijateljem krenula u noćni život. Ukrali su Jadeinu karticu, odletjeli u L.A., podignuli novac, kupili kokain i krenuli u mahniti šoping pripremajući se produžiti na Havaje, ali su u tom ludovanju slupali auto. Policija ju je po kratkom postupku vratila u kliniku.

Prerezala si je žile i s 15 shvatila da se mora riješiti droge

Oporavak je tekao vrlo sporo. Imala je 13 godina i morala se riješiti mnogih demona iz prošlosti - raskrstiti s drogom, steći samopouzdanje, oprostiti ocu što nikad nije bio uz nju i majci koja je loše upravljala njezinim životom. Nakon gotovo godinu dana odvikavanja krajem 1988. liječnici su joj rekli da je spremna za izlazak. A onda su novine saznale za priču. Opet je bila na naslovnicama protiv svoje volje. Stoga se odlučila obraniti vlastitom knjigom u kojoj će sve potanko objasniti. Pišući knjigu dva puta je posegnula za jointom i smatrala je to neoprostivim grijehom. Prerezala si je žile i drugo se jutro opet probudila u klinici za odvikavanje. Konačno je s 15 shvatila da se mora što prije potruditi da dokaže da je sposobna živjeti samostalno i zarađivati vlastitim radom. U tome joj je pomogla i zarada od autobiografije koju je objavila 1990., a dobila je i glavnu ulogu u filmu “Otrovna Ivy”, kojim je stekla reputaciju ozbiljne glumice.

No sve što je dotad proživjela ostavilo je traga na njezin privatni život i odnose s muškarcima. Do 17. godine života već je prekinula vezu najprije s glumcem Coreyem Feldmanom, a zatim i s Lelandom Haywardom, unukom slavnog holivudskog producenta. No prva ozbiljnija veza bio je njezin kolega, glumac i pjevač Jamie Walters, s kojim ju je upoznao njezin menadžer. Bilo je to odmah nakon što je drugi put nominirana za Zlatni globus za ulogu u filmu “Ludi za oružjem”. Jamie ju je ubrzo zaprosio, ona je pristala, ali se on predomislio i prekinuo vezu dok je ona u Vancouveru snimala biografski film o tinejdžerici Amy Fisher. Drew je opet bila u depresiji. Slaba utjeha bila joj je ponuda Guessa da im bude zaštitno lice pa su njene izazovne fotografije obišle svijet.

U prvom braku Drew je ostala samo 29 dana

A onda je Drew još jednom šokirala svijet. S 19 godina prohodala je s Jeremyjem Thomasom, vlasnikom kafića podrijetlom iz Walesa, i nakon nekoliko dana odlučili su se vjenčati.

“Bila je to jedna od mojih većih pogreški. Glavni razlog vjenčanja bila je zelena karta koja je trebala Thomasu da se domogne Amerike”, pravdala se poslije Drew. Odmah nakon svadbe ona je otputovala na set filma “Kava, mlijeko, šećer”, a 29 dana nakon vjenčanja podnijela je zahtjev za razvod.

Sljedeći je bio Eric Erlandson, gitarist i jedini muški član benda Hole, kojeg je osnovao s Courtney Love. Erlandson i Drew prohodali su nakon što su se upoznali pod pomalo neobičnim okolnostima. Bilo je to na ulazu u jedan klub u kojem joj je pozlilo pa je izjurila na cestu i povratila mu po cipelama. S Ericom se konačno smirila. Barem privremeno. Krenulo joj je i na profesionalnom planu jer je pokrenula i privatnu producentsku kuću Flower Films. Potpuno je raskrstila odnose s majkom, a počela se povremeno viđati i s ocem. Ali onda je opet proizvela skandal i slikala se gola za Playboy. Skidanje joj se valjda svidjelo pa je u jednom njujorškom klubu, na rođendanskoj proslavi CBS-ova voditelja Davida Lettermana, počastila slavljenika striptizom.

S 20, nakon manje uloge u “Batmanu”, angažirao ju je i Woody Allen u filmu “Svi kažu volim te”, a zatim je zaigrala i u hororu “Vrisak”. Veza s Ericom već joj se raspadala, ali ona nije tugovala. Dobila je dvije uloge u dva filma s malim budžetom u kojima joj je partner bio četiri godine stariji Luke Wilson, brat Owena i Andrewa Wilsona. Odmah se zaljubila u njega, a i on u nju. Hodali su tri godine i Drew se mogla mirno posvetiti karijeri i svojoj tvrtki. A onda se 1999. potvrdila i kao suvlasnica producentske kuće. Iste godine prekinula je vezu s Lukeom, ali su ostali dobri prijatelji i nastavili poslovno surađivati.

Ubrzo se ponovno zaljubila u četiri godine starijeg kanadskog komičara Toma Greena. Kao producentica i jedna od tri glavne ženske uloge u “Charliejevim anđelima” angažirala je Greena jer je obožavala njegovu emisiju na MTV-u. Odmah su se ludo zaljubili i dospjeli u novine. Bila je uz njega i kad mu je dijagnosticiran rak testisa. Zaručili su se i počeli živjeti zajedno. Godine 2001. u njezinoj je kući tijekom noći buknuo strahovit požar. Nju i Toma spasilo je lajanje ljubimice Flossy. Kuća je izgorjela do temelja. Iste godine udala se za Toma, ali je već nakon pet mjeseci Tom podnio zahtjev za razvod.

Proslavila je 20. godišnjicu filma “E.T.” i opet se zaljubila. Njezin odabranik bio je Fabrizio Moretti, bubnjar grupe The Strokes. Izdržala je s njim pet godina. U međuvremenu je dobila i zvijezdu u Ulici slavnih jer su “Charliejevi anđeli” zaradili čak 560 milijuna dolara, a odmah nakon toga snimila je još jedan unosni film - “50 prvih poljubaca”. No nije sve bilo tako bajno. Tri mjeseca prije njezina 30. rođendana umro joj je otac.

“Sve sam mu oprostila i bila uz njega do zadnjeg trenutka. Žao mi je što nije bio stvoren za roditeljstvo, ali ne želim otići na onaj svijet s ljutnjom”, rekla je tad Drew, koja je jedina od petero djece, koliko ih je imao John, platila sve troškove njegova liječenja i sprovoda.

Ipak 2007. godine prekinula je vezu s Morettijem i iste godine prohodala s Justinom Longom, i to na setu filma “Njemu baš i nije stalo”, koji je producirala njezina kuća Flower Films. Već nakon godinu dana pisalo se da su prekinuli, ali su se na setu filma “Ljubav na daljinu” pomirili i opet živjeli zajedno. Istodobno Drew je nizala filmske uspjehe i kao redateljica, i kao producentica, i kao glumica. Za ulogu u filmu “Sivi vrtovi” bila je nominirana za Emmy, Screen Actors Guild Award i Zlatni globus. Emmy joj je “preotela” kolegica sa seta Jessica Lang, ali je osvojila druge dvije nagrade. Do promocije filma “Ljubav na daljinu” 2010. godine u jesen veza s Justinom se raspala. Spakirala je kovčege za Aljasku, gdje je snimala film “Veliko čudo”.

Napokon živi bajku s Willom i dvjema kćerkicama

Čim se vratila u L.A., početkom 2011. godine mediji su otkrili da postoji novi čovjek u njezinu životu. Bio je to galerist i trgovac umjetninama Will Kopelman. Dvije godine stariji Will bio je za nju pravi izazov. Otac mu je bio direktor televizijske kuće Chanel, a majka mu se zove Coco i tu prestaju sve novinarske šale na račun obitelji Kopelman. Diplomirao je na bostonskom sveučilištu i stanovao je u loftu od 1500 četvornih metara koji je 2007. godine magazin Elle Decor proglasio najljepšim u L.A.-u. Zarađivao je kao konzultant slavnih holivudskih glumaca kad bi htjeli kupiti neku sliku za svoj stan. Prije nje hodao je s još dvije glumice – Larom Flynn Boyle i Sarah Roemer, no pratio ga je glas vrlo inteligentnog analitičara koji se baš ne voli pojavljivati na partyjima. Ipak, baš na jednom takvom upoznao se s Drew početkom 2011. Istog ljeta zajedno su proveli odmor na Sun Valleyu u Idahou, a u siječnju 2012. već su bili zaručeni. Samo njih dvoje znali su da će uskoro vjenčanje, a onda i prinova.

Ne bojim se za svoje kćeri. Za razliku od mojih roditelja, ja ću svojim curicama uvijek biti oslonac u životu

Prema Willovoj želji, vjenčanje je bilo malo i skromno. Jedno drugom rekli su “da” 2. lipnja u vrtu njezine kuće u Santa Barbari okruženi njegovom obitelji i njezinim prijateljima među kojima su bili i Steven Spielberg, Cameron Diaz te suradnici Nancy Juvonen i Chris Miller. U rujnu 2012. rodila je djevojčicu Olive Barrymore Kopelman, a njezinu sestru Frankie u travnju ove godine.

“Ne bojim se za budućnost mojih kćeri”, rekla je glumica. “Ne tajim svoju prošlost i ne osjećam se krivom što sam imala grozno djetinjstvo. Ne krivim za to ni svoje roditelje. Ali, za razliku od moje majke i oca, moje curice će mene imati uvijek uz sebe i bit ću im vodič kroz najosjetljivije godine. Mislim da onaj tko puno zgriješi može postati humana osoba i imati razumijevanja za druge.”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane