Obavijesti

Show

Komentari 55

Brena: Najbolje se svakog ljeta odmorim na Jadranskom moru

Brena: Najbolje se svakog ljeta odmorim na Jadranskom moru
7

NIJE SE UMORILA OD ESTRADE Pjevačica 
otkriva kako se rekreira i provodi dane na plaži, govori o djeci, braku, obožavateljima, tajni mladenačkog izgleda i mirovini

VIDEO

Najpoznatija pjevačica s ovih prostora, Lepa Brena (53), zasluženo se časti raskošnim ljetnim odmorom. Prije nekoliko dana ostvarila je poslovni potez života. Pokrenula je četiri vlastita televizijska programa te prodala manjinski udio Grand Produkcije grčkom multimilijarderu i zaradila 16 milijuna eura uz dodatnih 200.000 eura tjedno koje će dobivati za autorska prava. Ali ni te vrtoglave cifre nisu utjecale na njezine životne navike.

Sanjive lokacije dalekog Tajlanda očarat će svakog pustolova

Destinacija na hrvatskoj obali, u Novom Vinodolskom, gdje je česta gošća, Lepoj Breni ponovno se pokazala idealnom za punjenje baterija uoči velikog koncerta u Makarskoj koji je zakazan za 25. srpnja. Niti mjesec dana od rumunjskog spektakla u povodu tridesete godišnjice nastupa u Temišvaru pjevačica se već sprema za nove izazove. Odmara se i uživa u sunčanim ljetnim danima u društvu supruga Bobe Živojinovića (50), s kojim je posljednje mjesece provela putujući po svijetu. Maldivi i Tajland sanjive su lokacije na kojima se pjevačica prepustila čarima egzotične atmosfere. Odmor će nastaviti za nekoliko tjedana u Miamiju, gdje tradicionalno borave svake godine.

Budim se rano, gasim mobitel i računalo, stavim ruksak na leđa, fotoaparat u ruke i istražujem nepoznato

- Volim destinacije na kojima nema mnogo dodira s civilizacijom. Vrlo brzo se naviknete na bajkovite pejzaže, a svaki dan počinje rano. Odmah gasim mobitel i prijenosno računalo, stavim ruksak na leđa, fotoaparat u ruke i odvažim se na jednodnevnu avanturu. Život odjednom postane potpuno drugačiji od onog koji vodite kod kuće i na poslu. Dobro mi je došla ta promjena - otkriva pjevačica, koju je najviše impresionirala vožnja hidroavionom od aerodroma do konačnog odmorišta. Upravo to putovanje suprug joj je darovao u prosincu povodom 22. godišnjice braka, ali zbog poslovnih obaveza na avanturu su se otisnuli prije dva mjeseca.

Ipak, ovaj je mjesec rezerviran za obiteljski boravak u Hrvatskoj.

U pedesetima još može plesati satima bez stanke

- Sada smo svi na okupu i uživamo u zajedničkom ljetovanju. Filip je došao na odmor, Stefan i Viktor su na praznicima pa smo im se Boba i ja priključili. I prekrasno nam je. Pored toga vodim računa o tomu da se odmaram nekoliko dana prije koncerta, na taj način akumuliram energiju i mogu se posvetiti publici na način koji zaslužuje. Moji koncerti traju nekoliko sati, volim plesati na sceni, a to zahtijeva fizičku kondiciju - govori pjevačica, koja vrijeme uoči izlaska na pozornicu provodi u samoći. U 32 godine, koliko se njezine pjesme slušaju i vole, nije se umorila od estrade. Nezamisliva joj je ideja da se jednoga dana odluči na mirovinu. 


Cjelodnevno izležavanje na plaži nikad nije bio moj izbor. Volim istraživati mjesta u kojima ljetujemo

Nakon 32 godine karijere kaže: U mirovinu neću nikada

- Kad nešto volite na način i u ovoj mjeri u kojoj ja volim, ništa vam ne predstavlja napor. Glazba i moja publika daju mi nevjerojatnu snagu, tek sada osjećam da mogu davati svoj maksimum u svojoj profesiji. A što se logistike tiče, oko Lepe Brene su uvijek bili najbolji - objašnjava pjevačica. Iskren odnos prema publici razvija od početka karijere.

- Nikad nisam iznevjerila publiku, uvijek sam se trudila ponuditi nešto novo, drugačije, učiniti nešto ispred vremena. Ljudi su to prepoznali i nagrađivali. U tome je tajna. Statistika kaže da osim mene ne postoji osoba poslije Drugog svjetskog rata naovamo koja je održala toliko koncerata u ovom dijelu Europe. Teško je izdvojiti jedan koncert posebno jer Jadran ima tu romantičnu notu. Uvijek sam voljela ljeti pjevati na Primorju - govori. Njezin privatni život jednako je ispunjen kao i profesionalni zbog kojeg slovi za najveću profesionalku i najjednostavniju ženu ovih prostora. U sretnom braku s Bobom broji 23 godine. Premda su ih mediji svako malo rastavljali, “našli” i pokoji skandal, njihov brak nikad nije bio ni poljuljan. Recept? Iako nikad nije otkrila tajnu njihova odnosa, ne krije da zajedno provode svaki slobodan trenutak onako kako to zamišljaju.

Samo su tri stvari jako važne. Redovit san, kvalitetna i lagana hrana te redovita fizička aktivnost

- Da biste se mogli posvetiti poslu, morate se odmoriti. Moja profesija je takva da ne mogu unaprijed znati kad ću ići, nego se za odmor odlučimo ‘ad hoc’. Volim otići u Novi Vinodolski s obitelji. Pošto su nam djeca velika, Boba i ja im odavno nismo interesantni, pa budu malo s nama, a onda nastave ljetovanje sa svojim društvom. No prakticiramo bar jednom godišnje zajednički obiteljski odmor - govori. Ne voli cijele dane ležati na plaži. Upravo suprotno. Rekreira se kad god stigne pa je tijekom boravka na Jadranu okusila čari ronjenja u lošinjskom akvatoriju. Za nju je to bilo nezaboravno iskustvo koje želi ponoviti. Žene cijele regije zavide joj na izgledu. I dok mnoge uzdišu i kažu kako nije teško tako izgledati kad su lako dostupne skupe kreme, teretane i sva čuda mršavljenja, Brena se smješka i odmahuje rukom.

Noćni san jako je važan i ništa ga ne može zamijeniti

- Samo su tri stvari jako važne. Redovit san, kvalitetna i lagana hrana te redovita fizička aktivnost. Na sve to dodala bih i jogu te boravak u prirodi. Noćni san je važan i ništa ga ne može zamijeniti. Lagana hrana podrazumijeva dosta ribe i različitih salata, a redovito vježbanje u mom slučaju je joga. To mi je otkriće i preporučujem ga svim ženama.

Zahvaljujući redovitoj vježbi
 ima vitku liniju u 53. godini

Lepa Brena već dugi niz godina prakticira jogu. Izjavila je kako se nakon sat vremena vježbanja osjeća božanstveno te da joga na njezino tijelo blagotvorno djeluje i daje mu apsolutnu snagu.

- Djeluje rasterećujuće na čitav organizam i uči žene da vole sebe onakve kakve jesu. Idealna je za onoga tko ne voli trčanje i veliku fizičku aktivnost - tvrdi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...