Obavijesti

Show

Komentari 391

Šveđanka Loreen očekivano je pobijedila, očarala ih 'Euforia'

Šveđanka Loreen očekivano je pobijedila, očarala ih 'Euforia'
55

Šveđanka Loreen pobjednica je 57. Eurosonga u Azerbejdžanu. Na kladionicama je od početka bila na prvom mjestu. Rusija je druga, Joksimović treći, a BIH 18.

VIDEO

S osvojena 372 boda nakon glasovanja, Švedska je odnijela pobjedu na 57. Eurosongu u Kristalnoj dvorani u Bakuu u kojoj se nalazilo oko 20 tisuća gledatelja. Na kladionicama se od početka nalazila na prvom mjestu.

Odmah na početku nastupa publika je Loreen nagradila pljeskom i povicima. Oduševila je scenskim nastupom, a za vrijeme nastupa po njoj su 'pljuštale' konfete. Jedna od njih pala joj je u grlo, no Loreen je pjesmu 'Euphoria' uspješno otpjevala do kraja.

Ruske babuške su druge s 259, a Željko Joksimović na trećem mjestu s 214 bodova.

Ruske predstavnice The Buranovskiye Babushki (Buranovske babuške), koje imaju od 43. do 86. godina preko noći su postale prava atrakcija. Pjesmom 'Party For Everybody' oduševile su publiku pojavivši se na pozornici u tradicionalnim crvenim nošnjama.

Najstarije predstavnice Eurosonga mješavinom engleskog i udmurtskog jezika osvojile su srca publike i gledatelja.

Predstavnik Srbije puno je očekivao od nastupa u finalu s pjesmom 'Nije ljubav stvar'. Na kladionicama se nalazio na četvrtom mjestu.

Domaćin natjecanja Azerbejdžan je na četvrtom, Albanija na petom, a Estonija šestom mjestu. Turska je zauzela sedmo, Njemačka osmo, a Italija 11. mjesto. Bosna i Hercegovina je na 18., a Makedonka Kaliopi na 12. mjestu.

U finalu se natjecalo 26. zemalja, a glasovale su 42. Za razliku od Albanije koja je Srbiji dala jedan glas, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija su joj je dodijelile 12 bodova dok je od Makedonije dobila deset.

Hrvatska je pet bodova dala Albaniji, osam Makedoniji, a deset Bosni i Hercegovini. Makedonija je sedam bodova dala BIH, osam Turskoj i 12 Albaniji. Srbija je osam bodova dala Cipru, 10 Švedskoj i 12 Makedoniji.

Crna Gora je osam bodova dala Makedoniji, a deset Albaniji. Bosna i Hercegovina je osam bodova dala Švedskoj, deset Srbiji i 12 Makedonki Kaliope. Slovenija je osam bodova dala Rusiji, 10 Švedskoj, a 12 Srbiji.  

U finalu su nastupile Rumunjska, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Cipar, Grčka, Rusija, Irska, Litva, Estonija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Ukrajina, Švedska, Makedonija, Norveška, Malta, Turska, Azerbejdžan, Italija, Španjolska, Velika Britanija, Francuska i Njemačka.

Albanka Rona je oduševila vokalnim sposobnostima

Prvi je nastupio predstavnik Velike Britanije. Engelbert Humperdinck (75) otpjevao je baladu 'Love Will Set You Free'. Veteran britanske glazbene scene najpoznatiji je po hitu iz 1967. godine 'Release Me'. Iza glazbenika čije je pravo ime Arnold George Dorsey, je 45-godišnja karijera i prodao je milijune nosača zvuka.

Predstavnici Mađarske, bend 'Compact Disco', izveli su pjesmu 'Love me Back'. Albanka Rona Nishliu na pozornici se pojavila u neobičnoj plavo-crnoj kreaciji i oduševila svojim vokalnim sposobnostima. Publika ju je nagradila velikim pljeskom nakon izvedbe pjesme 'Suus'. Na azerbejdžanskim stanicama u posljednje su se vrijeme počele stalno vrtiti njezine pjesme.

Predstavnik Litve na pozornici se pojavio u crnom odijelu s crnim šljokičastim povezom oko očiju kojeg je tijekom nastupa skinuo. Otpjevao je pjesmu 'Love Is Blind' (Ljubav je slijepa). 

Peta je nastupila predstavnica Bosne i Hercegovine Maya Sar. Pjesmu 'Korake ti znam' na početku izvedbe otpjevala je svirajući glasovir. Maya je prošle godine je nastupala kao prateći vokal na 56. Eurosongu.

Grkinja je na pozornici priredila pravi show

Predstavnici Islanda, duo Greta Salóme i Jónsi izveli su ljubavnu baladu Never Forget.

Predstavnica Cipra Ivi Adamou otpjevala je pjesmu 'La La Love'. Rođena Grkinja na pozornici je priredila pravi show. Tijekom nastupa je stajala na platformi i s još četiri plesačice izvela koreografiju. 

Talijanka nastup posvetila pokojnoj Amy Winehouse

Francuska predstavnica na pozornici se pojavila u izazovnoj lepršavoj haljini koja joj je otkrivala noge. Anggun, koja je  zvjezdani status stekla hitom 'Snow on the Sahara', izvela je pjesmu Echo (You And I). 

Aktivna je u humanitarnom radu, posebno u borbi protiv rasizma, a surađivala je s glazbenim velikanima poput Bryana Adamsa, Petera Gabriela i Micheala Boltona.

Talijanka Nina Zilli nastup je posvetila Amy Winehouse kojoj nevjerojatno nalikuje.

Njezina izvedba pjesme L'Amore E Femmina (Out Of Love) mnoge je podsjetila na pokojnu pjevačicu.

Estonac, Ott Lepland, otpjevao je pjesmu 'Kuula' dok je norveški predstavnik izveo singl 'Stay'.

Haljina azerbejdžanske predstavnice je mijenjala boje

Crnokosa Sabina, predstavnica Azerbejdžana, nastupila je u bijeloj haljini koja je mijenjala boje jer je prema njoj bio usmjeren video projektor.

Na sceni su joj se pridružila tri ženska prateća vokala te muškarac koji svira tradicionalni instrument mugam.

Publika ju je nagradila ogromnim pljeskom nakon izvedbe balade 'When The Music Dies'.

Rumunjska grupa Mandinga otpjevala je brzu i energičnu pjesmu 'Zaleilah' uz plesnu koreografiju dok je mlada Dankinja Soluna Samay otpjevala baladu 'Should We Know Better'. 

Grkinja Eleftheria Eleftheriou, koja je ovogodišnja Miss Eurosonga, izvela je veselu plesnu pjesmu 'Aphrodisiac'.

Turski predstavnik Can Bonomo otpjevao je pjesmu 'Love Me Back'. Tijekom nastupa aludira kako se nalazi u brodu koji prolazi kroz olujno more. 

Njemci su imali statičan nastup u ležernom izdanju

Predstavnica Španjolske, koja se izravno plasirala u finale, na pozornici se pojavila u bijeloj haljini. Pastora Soler, koju zovu jednom od najboljih vokala u Španjolskoj, svoje izvanredne vokalne mogućnosti potvrdila je i izvedbom balade 'Quedate Conmigo'

Mladi Njemac Roman Lob pjesmu 'Standing Still' otpjevao je u ležernom izdanju s vunenom kapom na glavi, a nastup je bio statičan. 

Kaliopi je oduševila energičnošću i sjajnom vokalnom interpretacijom

Predstavnik Malte Kurt Calleja izveo je pravi tulum na sceni tijekom izvedbe pjesme 'This Is The Night'.

Makedonska pop diva Kaliopi izvela je pjesmu 'Crno i belo'. Energična Makedonka, koja je nastupila u crnom odijelu, oduševila je sjajnom vokalnom interpretacijom.

Irski dvojac Jedward imao je efektan scenski nastup. U srebrnim kostimima stajali su na fontani i otpjevali pjesmu 'Waterline'.

Ukajinska predstavnica Gaitana izvela je pjesmu 'Be My Guest'. Moldavijski predstavnik Pasha Parfeny nastupio je posljednji s pjesmom 'Lautar'. 

Rezultati finala Eurosonga 2012.

1. Švedska

2. Rusija

3. Srbija

4. Azerbajdžan

5. Albanija

6. Estonija

7. Turska

8. Njemačka

9. Italija

10. Španjolska

11. Moldavijaa

12. Makedonija

13. Rumunjska

14. Litva

15. Cipar

16. Ukrajina

17. Grčka

18. Bosna i Hercegovina

19. Irska

20. Island

21. Malta

22. Francuska

23. Danska

24. Mađarska

25. Ujedinjeno Kraljevstvo

26. Norveška

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 391
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao