Obavijesti

Show

Komentari 3

Everlast: Kokain i alkohol su mi zamalo uništili cijeli život

Everlast: Kokain i alkohol su mi zamalo uništili cijeli život
1

Frontmen kultnog hip-hop benda House of Pain progovara o ovisnosti, periodu kad je bio beskućnik, kćerinoj neizlječivoj bolesti, i slavi. Novi album promovira u Tvornici

VIDEO

Erik Francis Schrody (44), poznatiji kao Everlast, ‘90-ih je repao da će ubiti svakoga tko mu se zamjeri. Danas je pacifist koji pjesmama potiče ljubav i razumijevanje. Proslavio se 1992. kao frontman kultnog hip-hop benda House of Pain kad su objavili pjesmu “Jump Around”. Četiri godine nakon toga pao je na dno. Spas je potražio u islamu, iako je odrastao u irskoj katoličkoj obitelji.

- Napustio sam House of Pain jer sam se želio maknuti od slave, kokaina i alkohola. Tada smo stalno partijali i upadali u nevolje. No tek onda su za mene počeli pravi problemi - kaže. Diskografska kuća ga je tužila jer je prijevremeno raskinuo ugovor. Izgubio je parnicu. Od glazbenika vrijednog 8,5 milijuna kuna završio je kao beskućnik koji se pijan potucao Los Angelesom. Prijatelji su ga izbjegavali jer je bio agresivan, a djevojka ga je ostavila jer ju je varao.

- Završio sam u zatvoru jer sam nadrogiran s pištoljem pokušao ući u avion. Oslobodili su me kad ih je moj odvjetnik uvjerio da sam teški ovisnik i da se trebam liječiti - rekao je pjevač, koji je nakon bolnice živio s majkom. Tada mu je prijatelj savjetovao da se preobrati na islam. Danas kritizira sve religije. Ne sviđaju mu se jer nameću pravila.

- Štujem samo univerzalnu Božju poruku, a to je - ne čini drugima što ne želiš sebi - ističe. Na vrhove svjetskih glazbenih top lista vratio se 1998. baladom “What It’s Like” u kojoj je opjevao gubitnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prije nego što sam objavio pjesmu imao sam infarkt. Uzrokovala mi ga je urođena srčana mana - kaže Everlast. Nakon oporavka surađivao je sa Snoop Doggom (42) na hitu “My Medicine” i Madonnom (55) na pjesmi “Waiting”. Gostovao je i na albumu Carlosa Santane (66) “Supernatural” zahvaljujući kojem je 2000. godine osvojio Grammy za duet godine “Put Your Lights On”. Nije sa svim kolegama u dobrim odnosima. Već 14 godina prepucava se s Eminemom (41). Zaratili su prije nekog koncerta. Nadrogirani Eminem navodno je udario Everlasta, koji mu je želio čestitati na uspjehu. Od tada se međusobno ponižavaju u pjesmama. Na albumu “Love, War and the Ghost of Whitey Ford” iz 2008. pjeva protiv rata u Iraku i poziva na rušenje Bushove administracije.

- Nakon toga dobio sam poziv da zabavljam američke oružane snage na Bliskom istoku. Mislio sam da mi vojska smješta i da me žele ubiti jer ih napadam u pjesmama. No prihvatio sam poziv zbog klinaca koji su se tamo borili. Nisu oni krivi za tamošnja zlodjela nego oni koji su ih onamo poslali - govori glazbenik. Pet godina je u braku s

Cassiom Riley (33), koja se skidala za Penthouse. Par ima curice Aliciju (4) i Carlu (2).

- Alicia boluje od cistične fibroze koja oštećuje organe, a najviše dišni, probavni i reproduktivni sustav te skraćuje život. Zbog toga na turneje idem samo kad moram. Ne volim izbivati iz kuće jer želim biti uz moju malenu što više mogu - govori Everlast, koji nastupa 12. svibnja u Tvornici. Promovira novi studijski album “The Life Acoustic”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama