Obavijesti

Show

Komentari 20

'Feriha': Laž je da sam u vezi s Emirom, par smo samo u seriji

'Feriha': Laž je da sam u vezi s Emirom, par smo samo u seriji
5

U seriji “Djevojka imena Feriha” Hazal Kaya zavela je Cagataya Ulosoya. Ipak, njezino srce u stvarnom životu osvojio je komičar Sarp Bozkurt, koji ju je oduševio

VIDEO

Junaci serije “Djevojka imena Feriha” dvoje su mladih glumaca koji dosad nisu igrali veće uloge. Çağatay Ulusoy (23) i Hazal Kaya (23) ulogama Ferihe i Emira postali su zvijezde u Turskoj. Hazal igra naslovnu ulogu lijepe djevojke koja potječe iz skromne obitelji kućepazitelja u elitnoj istanbulskoj četvrti. Druži se s djecom bogataša, a vlastitim trudom uspije se upisati na elitni fakultet. Tu upoznaje Emira, zgodnog mladića iz bogate obitelji kojem prikrije istinu o svojem podrijetlu, što zakomplicira njihov odnos. I dok je u seriji siromašna, Hazal Kaya je u pravome životu sličnija Emiru.

Odrasla je u imućnoj odvjetničkoj obitelji u Gaziantepu. Iako su roditelji očekivali kako će i ona biti odvjetnica, Hazal je oduvijek zanimala umjetnost. S četiri godine majka ju je upisala na satove baleta, a onda je još šest godina učila svirati violinu.

- Odustala sam od violine jer je to bio mukotrpan posao. Dok su druga djeca gledala crtiće ili se vani igrala, ja sam po šest sati na dan vježbala. Smatrala sam to velikom nepravdom. Imam osjećaj da je šest godina djetinjstva nepovratno izgubljeno - otkrila je mlada turska glumica. Učenje violine toliko ju je nerviralo da je jednom, kad nije uspjela odsvirati neku dionicu, razbila školska vrata. Budući da su joj roditelji poznati i ugledni odvjetnici, dio javnosti optužio ju je da je glavnu ulogu u “Djevojci imena Feriha” dobila preko veze jer je dotad bila potpuno nepoznata turskoj javnosti. No već od prve epizode bilo je jasno da se Hazal odlično snašla u ulozi.

Unatoč novcu nije imala osobito sretno djetinjstvo. Roditelji su joj se razveli kad je imala sedam godina, a odrasla je s majkom Aysegül Kaya, odvjetnicom koja je aktivno uključena u rad Udruge za zaštitu ženskih prava. Hazalin otac oženio se po drugi put. Hazal tako ima četiri polubrata s kojima je u odličnim odnosima. Išla je u talijansku srednju školu u Istanbulu. Maturirala je 2010. godine, a studira u Istanbulu.

- Najprije sam mislila da ću nastaviti studirati glumu u Italiji, ali sam se ipak odlučila da to bude Amerika. Jezici mi odlično idu. Uz talijanski i francuski, odlično govorim engleski i mislim da tu neće biti problema - kaže glumica koja je nedavno upisala školu stranih jezika i uči peti jezik - njemački. Velika je ljubiteljica tetovaža pa već sada ima tri - šalicu i slagalice, i lik malog princa jer ju je oduševio glavni junak knjige.

Pripovjetka Antoinea de Saint-Exuperyja me odmah oduševila. Malog princa sam stavila kako bi me uvijek podsjećao koliko je važno stalno čitati, objasnila je Hazal i dodala da se kojim slučajem ne bavi glumom, cijelo tijelo bi istetovirala raznim crtežima. Prije no što je dobila naslovnu ulogu u seriji “Djevojka imenom Feriha”, Hazal je prvo iskustvo na setu stekla u seriji “Strasti Orijenta”.

Bila je partnerica turskom Brad Pittu, Kıvançu Tatlıtugu. Mnoge žene diljem svijeta su joj zavidjele jer je sa zgodnim glumcem izmjenjivala poljupce.

- Mislim da je to sasvim normalno da su mi neke djevojke zavidjele. Uvijek bude netko koga obožavaju. Kıvanç je doista divan čovjek, uz to je i sjajan glumac, i da, stvarno se sjajno ljubi - rekla je Hazal. Dok je snimala s Kıvançom, na set ju je, iako je bila punoljetna, svaki dan pratila majka.

- Doista mi to nikada nije smetalo jer je moja majka najliberalnija majka na svijetu. Moj otac je tradicionalan, odvjetnik koji voli glumu, ali je potpuno različit od moje majke. Zato su se valjda i rastali - zaključila je glumica, koja se zbog partnera u seriji morala naviknuti na zavist.

I sada joj mnoge djevojke zavide jer je “zločesti dečko” Çağatay Ulusoy, koji glumi Emira u “Djevojka imena Feriha”, omiljen među pripadnicama nježnijeg spola. Zlobnici komentiraju kako je Hazal preniska za njega pa da smiješno izgledaju u zajedničkim scenama te da bi bolje pristajala neka viša. 

'Uvijek sam bila najniža i najsitnija u razredu'

- Za mene to nije nikakva novost. Oduvijek sam bila najsitnija. I u razredu sam bila najniža pa sam zato sjedila u prvoj klupi kako bih mogla pratiti nastavu - ispričala je Kaya i dodala da joj je zapravo jako drago što je tako sitna jer kamera uvijek dodaje nekoliko kilograma. 

- Ovako mislim da izgledam taman jer na ekranu svi izgledamo deblje. Međutim, nisam opsjednuta svojom težinom i tjelesnim izgledom. Ne mislim da moja visina utječe na moj posao. Važno je kako se razvijam kao glumica - odgovorila je Hazal kritičarima i dodala da se stalno susreće s predrasudama, ali da je to uzrujava. 

- Mogu govoriti da sam niska i debela, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Moj uzor je Salma Hayek, koja je odavno objasnila da je ne pogađaju komentari o visini. Rekla je, niska sam i debela, ali svejedno sam slavna. Baš me briga što netko misli. Željela bih jednog dana, kad budem starija, reći to isto - dodala je Hazal, koja sjajnu liniju održava plesanjem tanga, koji obožava. U profesionalnom životu uzor joj je Meryl Streep, a u slobodno vrijeme obožava gledati europske filmove.

Serp ju je zaveo duhovitošću, a imaju i puno toga zajedničkog

Na slavu i pozornost koju joj je donijela serija “Djevojka imenom Feriha” Hazal se teško naviknula.

- Naporan rad na seriji i život pod povećalom javnosti nerijetko izazivaju stres. Ponekad me zbog toga uhvati depresija i onda najradije ne izlazim. Ali srećom imam puno dragih prijatelja s kojima se opustim, odemo u neki dobar restoran i uživamo u hrani. To mi odmah vrati volju za životom - objasnila je turska glumica, kojoj je najveća podrška godinu dana stariji kolega Sarp Bozkurt. S komičarem s kojim se upoznala na setu serije “Strasti Orijenta” u vezi je posljednjih godinu dana i imaju mnogo toga zajedničkog. Osim što su oboje rođeni u horoskopskom znaku Vage i slave zajedno rođendane, bave se istim poslom, pa i u slobodno vrijeme mogu jedan drugome dijeliti savjete, što je po njezinu mišljenju važno za vezu i međusobno razumijevanje.

- Nisam previše obraćala pozornost na Serpa kad je došao u posjet prijatelju na set ‘Strasti Orijenta’. Bio mi je simpatičan i duhovit, ali sam tada bila u vezi. Tek nekoliko godina poslije smo se ponovno susreli i zaljublili. No fatalan je bio naš susret na setu - ispričala je Kaya. Prije toga mlada turska glumica bila je u samo dvije ozbiljnije veze, ako se to tako može reći. Od 2009. do 2010. hodala je također s turskim glumcem, šest godina starijim Alperom Saldiranom, a zatim s Cahitom Baha Parsom, 17 godina starijim modnim fotografom. Veza je trajala dvije godine. Turski mediji su pratili svaki njihov korak. I odjednom, on je viđen s drugom ženom koja je sličila Hazan. Ona nije željela ništa komentirati, no uskoro se u javnosti počela sve intenzivnije družiti sa Sarpom. Zaljubila se ludo. Ipak, mnogo se nagađalo o tome je li Hazal u ljubavnoj vezi s kolegom Emirom iz serije, odnosno markantnim Cagatayjem Ulusoyem. Mnogi su vjerovali da će se strastvena veza koju vode ispred kamera u seriji “Djevojka imena Feriha” prenijeti iz glume u stvarni život dvoje mladih glumaca. No iako su i izvan seta u prisnim odnosima, te se doista često druže i izlaze, Cagatay i Hazel imaju sasvim različite ljubavne afinitete. Dok se Hazal drži rečenice iz “Malog princa” da su oči slijepe i da treba tražiti srcem, Çağatay ne krije da mu je kod žena najvažniji izgled.

- Ne volim previše mršave, ali ni previše visoke. Idealne su mi visoke oko 170, a sviđaju mi se samo tamnopute, crnih očiju. Žene zelenih ili plavih očiju ne smatram atraktivnima. Ne bih želio biti nepristojan, nemam ništa protiv ljudi koji imaju svijetle oči, ali meni nisu atraktivni. To je samo stvar ukusa - rekao je nedavno bivši turski najbolji model. Time je jasno dao do znanja da Hazal kod njega nema šanse. Osim što je niža od 170 centimetara, ima velike zelene zavodničke oči. Turska glumica se, poput još poznatijeg kolege Halita Ergenca, prije dva mjeseca pridružila prosvjednicima u Istanbulu. Skandirala je i marširala ulicama glavnog turskog grada zbog najave rušenja stabala u parku Gezi u središtu grada. Osim što je fokusirana na fakultet, trenutačno pregovara oko nekoliko projekata. Navodno se šuška kako će prihvatiti ulogu u kojoj bi joj partner trebao ponovno biti Çağatay Ulusoy. Navodno se oboje vesele ponovnoj suradnji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju