Obavijesti

Show

Komentari 20

Hitchockove fatalne ljepotice koje su ostavile neizbrisiv trag

Hitchockove fatalne ljepotice koje su ostavile neizbrisiv trag
7

Naizgled nevine i nježne, ali katkad hladne i manipulativne ljepotice bile su Hitchockove najdraže filmske heroine koje su muškim likovima zagorčavale život

VIDEO

Iz velikog opusa majstora krimića, izdvojili smo sedam najupečatljivijih glumica Hitchcockovih filmova.

1. Joan Fontaine

Prvi put je očarala ulogom nevine žene otmjenog Maxima de Wintera u filmu 'Rebecca' iz 1940. za koju je bila nominirana za Oscara.

Godinu dana nakon toga, u filmu 'Sumnja' ponovno je bila nedužna supruga koja saznaje da je njen šarmantan suprug želi opljačkati i ubiti. Za tu ulogu je i osvojila Oscara. To je bio jedini put da je netko nagrađen Oscarom za ulogu u filmu Alfreda Hitchcocka .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Screenshot

2. Ingrid Bergman

Glumica koja je Hitchocka zvala 'slatkim genijem' ljepotom i talentom osvojila je publiku i kritiku u nekim od njegovih najpriznatijih filmova.

U filmu 'Začaran' glumila je psihoanalistkinju koja se zaljubi u svog šefa, no ubrzo posumnja da je ubojica. U filmu ' Ozloglašena' glumila je kćer osuđenog špijuna kojoj državni agent daje zadatak da zavede vođu bivše nacističke skupine.

Upravo tu ulogu mnogi nazivaju najboljom u njezinoj bogatoj karijeri.

Screenshot

3. Grace Kelly

Bez sumnje, najelegantnija zvijezda Hitchcockovih filmova u filmu 'Nazovi M radi umorstva' glumila je nevjernu ženu bivšeg tenisača koju on osumnjiči za ubojstvo kada sazna da ima aferu s autorom krimića.

Iste godine, Kelly je uz Jamesa Stewarta glumila u jednom od najboljih Hitchockovih ostvarenja, 'Prozor u dvorište'.

Screenshot

4. Kim Novak

Kim Novak dobila je ulogu u 'Vrtoglavici' nakon što je glumica Vera Miles , kojoj je Hitchock prvotno namijenio ulogu, zatrudnjela. Novak je utjelovila osjetljivu i smrću opsjednutu Madeline te misterioznu Judy.

Njena hladna, ali zavodljva vanjština savršeno je odgovorala ovim ulogama koje su je obilježile do kraja karijere.

DPA/Pixsell

5. Eva Marie Saint

Iako je imala samo jednu ulogu u Hithcockovom filmu, njezina izvedba u filmu 'Sjever sjeverozapad' ostala je zapamćena. Glumila je naizgled nevinu ženu koja pomaže krivo optuženom Rogeru Thornillu.

1954. osvojila je nagradu Oscar za film 'Na dokovima New Yorka', no nakon uloge u Hitchcockovom klasiku provela je ostatak karijere u sjeni te uloge. Ipak, nekoliko desetljeća kasnije osvojila je i nagradu Emmy.

VIDEO

6. Janet Leigh

Iako se pojavljuje samo u prvoj trećini filma 'Psiho', Janet Leigh možda je i najslavnija Hitchcockova zvijezda, zahvaljujući legendarnoj sceni masakra pod tušem. Glumila je Marion Crane, tajnicu koja je pronevjerila novac kako bi svog ljubavnika oslobodila od duga.

Na putu prema Kaliforniji, Marion staje prenoćiti u motelu Bates, gdje upoznaje Normana Bates kojeg je utjelovio Anthony Perkins .

VIDEO

7. Tippi Hedren

Hedren je jedna od posljednih klasičnih Hitchcockovih zvijezda, a glumila je u njegovim najpoznatijim filmovima. U filmu 'Ptice' glumila je mladu bogatašicu koja dolazi u gradić na obali u kojem ptice do smrti kljucaju stanovnike.

Glumila je i sa Seanom Conneryjem u filmu 'Marnie', koji se smatra posljednjim Hitchockovim remek djelom.

Iako se činilo da je Hedren glumica koja obećava, ostatak karijere provela je bezuspješno pokušavajući nadmašiti svoj rad u Hitchcockovim filmovima.

Screenshot YouTube


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'