Obavijesti

Show

Komentari 68

Hurem na liječenju: Otišla je sa seta u kliniku zbog depresije

Hurem na liječenju: Otišla je sa seta u kliniku zbog depresije
6

Producenti “Sulejmana Veličanstvenog” navodno ne žele čekati da se Meryem Uzerli vrati iz bolnice. Njezin lik u seriji preuzet će glumica Gülçin Santırcıoglu

VIDEO

Loše mi je. Ne mogu više ni dana izdržati u Turskoj. Vraćam se u Berlin, rekla je Meryem Uzerli (29). Prijavila se u kliniku za rehabilitaciju.

Sultaniji Hurem pozlilo je na setu nekoliko dana nakon što je s kolegama slavila 100. epizodu “Sulejmana Veličanstvenog”. Hitna pomoć došla je po glumicu u hotelski apartman u kojem živi u Istanbulu. Liječnici su joj rekli da pati od kroničnog umora i mentalne iscrpljenosti. Depresivna Meryem Uzerli do daljnjeg će biti na bolovanju. Sa zaručnikom, burzovnim mešetarom Canom Atesom (46), otišla je u rodnu Njemačku i potražila psihološku pomoć.

Obitelj se brine da osjetljiva glumica, koja se u turskoj seriji proslavila kao jedina zakonita žena sultana Sulejmana, ne zapadne u još veće probleme. Meryem se više puta žalila da se teško nosi sa stresom i vojskom obožavatelja zbog kojih joj, kaže, pati privatni život. Liječnici su joj savjetovali što više odmora bez ikakva naprezanja. Hurem pije i tablete za smirenje jer je muči nesanica. Ovo nije njezina prva borba s depresijom. Slične probleme imala je na početku karijere.

- Ne znam se nositi s neuspjehom. Kad su me sa 17 godina odbili na svim audicijama, postala sam ogorčena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zatvorila sam se u kuću. Tjednima sam plakala. Nisam se ni tuširala, a tugu sam liječila kupujući sve i svašta u trgovačkim centrima - otkrila je Meryem.

Ironično je da ju je iz depresije izvukla uloga sultanije Hurem zbog koje se sad ponovno razboljela.

Zabrinuti tata: Kćeri, ne idi više u Tursku!

Meryem je pametna žena. Na vrijeme je shvatila da zdravlje nema cijenu. Drugi bi se na njezinu mjestu odali alkoholu i drogi, ali ona je izabrala liječenje, kaže glumičin otac.

Hüseyin Uzerli, Turčin koji se zbog posla preselio u Njemačku i ondje oženio te dobio četvero djece, dodaje da mu se kći miljenica rijetko jadala zbog problema na poslu. Čuli su se svaki dan, ali Meryem ga, kaže, nije htjela uznemiravati.

- Dobila je ulogu Hurem i preko noći otišla u Istanbul. Nije znala ni riječ turskog. Snimala je do 12 sati na dan. Drugi glumci sa seta bi išli kući, a ona bi zaspala učeći jezik - rekao je Hüseyin. Iako Meryem na ekranu djeluje snažno i samouvjereno, u stvarnom životu je plaha. Stalno se bojala da će je producenti zamijeniti drugom glumicom.

- Sad joj trebaju mir te ljudi koji je razumiju i ne osuđuju. Bio bih najsretniji kad bi zauvijek ostala u Njemačkoj. Ovdje se, nasreću, nije stvorila tolika histerija oko nje. Ne prepoznaju je na ulici i ne vuku je za rukav - zaključio je otac.

Kćeri je, dodaje Hüseyin, u Turskoj najviše smetalo ruganje na račun njezine težine. Pogađali su je napisi da su se zbog nje stalno morali šivati novi kostimi, a vrijeđala su je i šuškanja da se ne slaže s kolegama. Turski mediji su je na početku prve sezone optužili da je zavela Halita Ergença (43) i ugrozila mu brak s Bergüzar Korel (30).

Već našli zamjensku sultaniju?

Diplomirana glumica i operna pjevačica bila bi idealna zamjenska Hurem. Nevjerojatno joj sliči. Obje imaju velike prodorne oči i vatrenu crvenu kosu, otkrivaju izvori sa seta serije.

Producenti još ne žele potvrditi da će glumica iz Izmira u četvrtoj sezoni serije, koja se počinje snimati u kolovozu, zamijeniti bolesnu Meryem Uzerli.

Iako je snimila pet filmova i gostovala u sedam serija, Gülçin Santırcıoglu (36) turska javnost više zna po pjevanju nego glumi. Na nedavnoj audiciji, koju su producenti organizirali u tajnosti, Gülçin je bila najbolja među 20-ak kandidatkinja.

- Obožavatelji ne žele ni čuti za novu Hurem. Prijete bojkotom završne sezone, ali snimanje se kad-tad mora nastaviti bez obzira na Meryemino zdravstveno stanje - šuška se na setu.

Producenti navodno nisu previše zabrinuti zbog moguće promjene jer će Hurem, dodaju, u četvrtoj sezoni biti neprepoznatljiva.

- Sultanija više nije mlada i zanosna ljepotica. Ima bore i sijedu kosu - kažu vizažisti serije.

Gülçin Santırcıoglu još nije komentirala hoće li glumiti Hurem, a ni od Meyrem Uzerli nema ni traga ni glasa. Glumica već desetak dana nije aktivna na Twitteru i Facebooku, a to je uznemirilo njezine obožavatelje. Svaki dan stiže joj stotinjak poruka potpore sa svih kontinenata.

Žele joj brzi oporavak. Zbog višemjesečne stanke hrvatski gledatelji tek će na jesen pratiti nastavak treće sezone turske serije “Sulejman Veličanstveni”. U njoj još glumi originalna Hurem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'