Obavijesti

Show

Komentari 43

Iako se morao preseliti, haker će nastaviti objavljivati 'fotke'

Iako se morao preseliti, haker će nastaviti objavljivati 'fotke'
3

Haker koji tvrdi da je odgovoran za krađu i objavu inkriminirajućih fotografija slavnih ljepotica napisao je kako će ih i dalje dijeliti onima koji su mu za to spremni platiti

VIDEO

Policija i dalje traži hakera koji je odgovoran za krađu i objavu inkriminirajućih fotografija slavnih dama. U ponedjeljak su uhitili Bryana Hamadea (27), softverskog inžinjera, za kojeg su sumnjali da stoji iza svega, ali on je samo pokušao preprodati lažne fotografije na Redditu. 'Fotke' su se prvo pojavile na servisu 4Chan, gdje odgovorni hakeri i dalje aktivno sudjeluju.   

Javio se odgovorni haker

Oglasio se u ponedjeljak haker koji tvrdi da je odgovoran za cijeli skandal. Ostali korisnici nazivaju ga 'Original Guy' što znači 'orginalni tip'.On je objavio kako se morao preseliti, ali će nastaviti objavljivati škakljive fotografije poznatih. Tražio je, poput Bryana, da mu oni koji žele kupiti fotografije od njega plate u Bitcoinima, virtualnoj valuti, a dodao je i da ne radi sam. Dao je naslutiti da je on na čelu više hakera koji su više mjeseci naporno radili kako bi nabavili sve te fotografije. 

Cijeloj aferi novinari su već dali naziv Celebgate, a odvjetnici Jennifer Lawrence (24) i Kate Upton (22), koje su žrtve napada, okarakterizirali su ovo kao jedan od najvećih napada na privatnost.

Fotografije slavnih dama slučajno su dospjele u javnost i izazvale razdor među onima koji takvim materijalima i inače trguju ispod površine interneta poznatog većini. Gole fotografije holivudskih ljepotica su 'najpitomija' stvar kojom se na 'dubokoj mreži' trguje pa nije čudno što su svi uključeni u to sada bijesni.  

FBI i Apple pokrenuli istrage

Lawrence je policiji prijavila krađu fotografija pa se zbog toga u istragu uključio i FBI. Dio fotografija ukraden je s Appleovog servisa iCloud tako da i ta tvrtka sada istražuje u čemu je točno bio problem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...