Zvijezde “Sulejmana Veličanstvenog” na set su stalno naručivale specijalitete Nusreta Gökçea (31). Od 13. godine radi u mesnici jer mu roditelji nisu imali novaca
Kao dječak je gladovao pa je postao omiljeni sultanov kuhar
Meso mu se topi u ustima, a najbolji dokaz da je majstor u poslu je činjenica da i sin Ali (4), koji je inače izbirljiv, u njegovu restoranu uvijek poliže prste i traži repete, kaže Halit Ergenç (44).
Glumac, koji je u turskoj seriji “Sulejman Veličanstveni” glumio sultana, redoviti je gost njegova restorana u Istanbulu. Halit, koji jede organsku hranu, zavolio je kuhinju Nusreta Gökçea nakon što je čuo da kuhar pazi na podrijetlo namirnica. Tvorci serije navodno su htjeli da Gökçe bude njihov službeni kuhar, ali majstor mesnih specijaliteta nije imao vremena biti na setu jer u restoranu, u kojem se stol čeka nekoliko tjedana, svaki dan mora poslužiti najmanje 400 gostiju.
Osim Halita, Nusretova jela na posao je naručivala i Meltem Cumbul (44), sultanija Fatma, a vegetarijanku Selmu Ergeç (35), sultaniju Hatidže, oduševili su njegovi kolači i sladoledi.
- Nisam završio srednju školu. Od 13. godine radim u mesnici jer otac rudar i majka kućanica nisu imali novca. Gladovali smo dok nisam skupio novac i otišao u školu u Argentinu i SAD - kaže.
Sulejman najviše voli janjeći but
Marinadu za meso pripremite od majčine dušice, bijelog luka, ružmarina i maslinova ulja. Smjesom premažite janjeće butove i popaprite po želji. Meso pržite sa svih strana pa prelijte s oko 100 ml vina i ostavite da se barem sat vremena polagano krčka u pećnici. S janjetinom poslužite pečeni krumpir ili tradicionalni turski pilav od bulgura s datuljama.