Obavijesti

Show

Komentari 53

Zdravko Čolić: Da sam mogao birati brata, odabrao bih Kemu

Zdravko Čolić: Da sam mogao birati brata, odabrao bih Kemu
24

Na komemoraciji u Narodnom pozorištu u Sarajevu pojavili su se mnogi Kemalovi prijatelji i kolege među kojima su bili Halid Bešlić, Zdravko Čolić, Dino Merlin...

VIDEO

Na komemoraciji prva je govorila Ismeta Dervoz, dugogodišnja kolegica i suradnica Kemala Montena, piše Dnevni avaz.

- Prerano i iznenada nas je napustio naš prijatelj Kemo. Znam da ovo neće biti dovoljno da pokažemo koliko si nam značio prijatelju. Neizbrisivo i jedinstveno si ime ove zemlje i grada te netko koga je bilo nemoguće ne zavoljeti. Bilo je jasno da si najsjajnija zvijezda - rekla je Ismeta u emotivnom govoru, koji je morala nekoliko puta prekidati jer nije mogla zadržati suze.

Nikša Bratoš rekao je kako je Monteno bio svojevrsni ambasador Sarajeva te da je bio čovjek koji je uvijek imao spreman vic i koji je htio biti dio raje.

Marko Perić/24sata

- Da sam mogao birati brata osim onog po rođenju, odabrao bih Kemu. Jednog dana nazvao me Milan Stupar koji mi je rekao da imam pjesmu koju je trebala pjevati Josipa Lisac. To je bila pjesma 'Sinoć nisi bila tu' u vrijeme dok sam još bio student na Ekonomskom fakultetu. I ta ista pjesma odredila je moj život i karijeru, a Kemal Monteno je postao moj prijatelj i suradnik. Imali smo pauze u druženju, a posljednja poruka koju sam dobio od njega bila je uoči beogradskih koncerata kada mi je zaželio sreću - rekao je Zdravko Čolić, kojega je uz Kemala vezalo dugogodišnje prijateljstvo.

Uoči dolaska na komemoraciju, novinarima se obratio Halid Bešlić.

- Pamtit ćemo ga po lijepim pjesmama. Kemo je čovjek koji je mnogo dao Sarajevu, BiH i cijeloj regiji. Vozdra Moke, vidimo se negdje, ponovno - rekao je.

Marko Perić/24sata

Montenu je počast odao i Dino Merlin.

- Mnoge me lijepe uspomene vežu za tog čovjeka. Spomenut ću tri najvažnije. Možda sam imao deset godina kada je u pionirskom centru bila audicija. I ja sam se prijavio. Pjevao sam Kemine pjesme i dobio sam prvi pljesak. Tada me i djevojčica koja mi se sviđala počela drugačije gledati, zahvaljujući Kemi. Druga je kad sam se htio upoznati s Kemom. Shvatio sam da živi na Koševu. Htio sam se učlaniti u Fudbalski klub Sarajevo da bih ga nekako sreo. Volio sam nogomet, ali, Kemo, volio sam i tebe. Treća uspomena veže se za jednu dosadnu noć u Zagrebu. Zamolio si me da ti pravim društvo za kockarskim stolom. Pristao sam i to mi je bilo prvi put da tako nešto radim. Obojica smo izgubili novac, ali sada mislim da nisam izgubio ništa jer sam dobio vrijeme s Kemom. Tvoje pjesme nikada umrijeti neće - ispričao je Dino Merlin.

Komemoracija je završena uz zvuke pjesme 'Sarajevo, ljubavi moja', a brojni prijatelji, kolege, obitelj i obožavatelji uputili su se prema groblju Bare, gdje će Kemal biti pokopan u 14:30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...