Obavijesti

Show

Komentari 50

Leonarda DiCaprija nijedna 'anđelica' nije uspjela zadržati

Leonarda DiCaprija nijedna 'anđelica' nije uspjela zadržati
12

Jedan od najpoželjnijih neženja može se pohvaliti da je ljubovao s najljepšim ženama svijeta. Trenutačno je u vezi s njemačkim modelom Toni Garrn

VIDEO

Malo je glumaca koji se mogu pohvaliti da su u posljednjih desetak godina snimili toliko izvrsnih filmova kao što je Leonardo DiCaprio (39). Niz je počeo 2002. “Bandama New Yorka” i “Uhvati me ako možeš”, nastavio “Avijatičarem” i “Pokojnima”, a iznimno uspješno desetljeće završio je remakeom filma “Veliki Gatsby”. Ovih dana kinogroznicu izazvao je novi film u kojem igra glavnu ulogu.

Ime je dobio po slikaru Leonardu DaVinciju

Riječ je o “Vuku s Wall Streeta”, ekranizaciji autobiografije danas sredovječnog Jordana Belforta, koji je tek bio zagazio u treće desetljeće života kad je postao multimilijarder. Već desetak godina poslije osuđen je zbog burzovnog mešetarenja na kojem se obogatio, a danas 51-godišnji bivši bogataš u svojoj je knjizi potanko opisao sve poroke kojima se odavao u divljoj fazi mladosti. Bilo je tu, u podjednako velikim količinama, i seksa, i droge, i alkohola, a DiCaprio, koji ga je oživio na kinoplatnu, pomoći će mu da se prihodima od filma djelomično riješi nagomilanih dugova budući da su u međuvremenu sva njegova nedjela došla na naplatu. Međutim, uspio je očistiti se od droge te postati ugledni ekonomski komentator i motivacijski govornik. 

Baš kao i Belfort, DiCaprio je već s 19 godina stekao svjetsku slavu i prvi pozamašni honorar, no za razliku od svog filmskog alter ega, glumac je karijeru počeo graditi još kao dječak. Rođen je 11. studenog 1974. u Los Angelesu kao Leonardo Wilhelm DiCaprio, sin jedinac Irmelin i Georgea DiCaprija. Ime je dobio u trenutku u kojem je Irmelin prvi put u trbuhu osjetila njegov udarac stojeći u muzeju ispred slike Leonarda DaVincija. Roditelji su se razveli prije njegove treće godine, pa ga je odgajala majka, ali je ostao vrlo blizak i s ocem, crtačem stripova. Oba roditelja poticala su ga na kreativnost, pa je s deset godina točno znao što želi biti. 

Dotad je već bio snimio niz reklama za razne proizvode namijenjene djeci, a s pet godina zaigrao je i u TV showu “Romper Stomper”, no ulogu je umalo izgubio zbog neukrotiva karaktera. Nedostatak koncentracije zadavao mu je muke i pri ispunjavanju školskih obveza, a većinu vremena provodio je zabavljajući druge učenike.

S 18 godina zaradio je svoju prvu nominaciju za Oscara

U malo starijoj dobi zaigrao je i u TV-serijama “Lassie”, “Roseanne” i popularnoj sapunici “Santa Barbara”. Ali ni u tinejdžerskoj dobi još u njemu nitko nije prepoznao buduću filmsku zvijezdu. Agenti su ga odbijali iz raznih razloga. Najprije zbog imena jer su smatrali da je za uspjeh potrebno da se preimenuje u Lenny Williams, što nasreću nije prihvatio, ali i zbog loše frizure. Prvu filmsku ulogu dobio je s 18 godina. Glumio je Tobiasa Wolffa u “Životu ovog dječaka”, a onda je uslijedio prvi veliki uspjeh. U filmu “Što muči Gilberta Grapea” uz Johnnyja Deppa zaigrao je njegova mlađeg, mentalno zaostalog brata, zaradio nominaciju za Oscara za sporednu ulogu i dokazao da je iznimno talentiran glumac.

'Zbog ljubavi nikad ne bih mogao sve ostaviti'

Već iduće godine za glavnu ulogu u filmu “Dnevnik košarkaša”, u kojem glumi ovisnika, zaradio je svoj prvi milijun dolara. Sa slavom i novcem zarana je postao meta mnogih ljepotica, među kojima je bilo najviše onih koje reklamiraju najpoznatije žensko rublje, Victoria’s Secret. DiCaprio ih je toliko naredao u svom ljubavnom životu da bi se komotno moglo posumnjati kako je uz sve te “anđelice” i on dio Victorijine propagandne mašinerije. Leonardo je očito sve samo ne zakleti romantičar.

- Vjerovati u ljubav, biti spreman zbog nje sve ostaviti i riskirati život krajnje je tragično - rekao je jednom zgodom DiCaprio. 

S takvim stavom ni ne čudi što se ni s jednom od tih silnih “anđelica” nije vjenčao. Uglavnom, prva fotografija na kojoj golobradi Leonardo puši cigaru dok ga grli slavna manekena Kate Moss, objavljena je tek 2012. iako je nastala davne 1994. godine. Od tada do danas uz slavnog su se glumca smjenjivale same ljepotice pa je čak objavljena i anketa u kojoj se čitatelje jednog portala pitalo tko je bila njegova najljepša djevojka. 

Pobjedu je tada odnijela Blake Lively, a pratile su je Bar Refaeli, Gisele Bündchen, Liv Tyler, Carmen Electra, Alicia Silverstone, Claire Danes, a posljednje mjesto čvrsto je držala upravo Kate Moss. Prava lista Leonardovih djevojaka je puno duža i na njoj je više od dvadeset slavnih ljepotica, iako se za mnoge od njih nikad nije moglo sa sigurnošću tvrditi jesu li doista bile s glumcem.

Starleti Bobbie Brown uvijek je pjevao prije seksa

Prema sjećanju danas bivše manekenke i starlete Bobbie Brown, ona i sedam godina mlađi glumac završili su 1994. u njegovu domu, a on joj je zapjevao pjesmu “Waterfalls” ženskog benda TLC. Imao je 19 godina.

- Vodili smo ljubav, ali nisam se mogla uživjeti jer sam stalno razmišljala koliko je mlad. No bila sam impresionirana veličinom njegova ‘alata’ - napisala je u memoarima poznata groupie djevojka ‘90-ih. 

Bio je to njihov prvi i zadnji susret. A onda je u svibnju iste godine objavljeno da je DiCaprio u njujorškom hotelu razdjevičio supermodel Bridget Hall i da je za nju iskustvo s njim bilo razočaranje, što je tada 17-godišnja Hall demantirala. Ona je ujedno bila prva u nizu anđelica Victoria’s Secreta s kojima je DiCaprio ljubovao.

Uza sve ove pustolovine DiCaprio je u to vrijeme dobio i glavnu ulogu Arthura Rimbauda u filmu “Potpuna pomrčina” - priči o ljubavnoj vezi mladog pjesnika s etabliranim pjesnikom Paulom Verlaineom. Nakon priče o nedopuštenoj ljubavi, već iduće godine uspio se izboriti za ulogu u filmu o najpoznatijoj ljubavnoj tragediji u povijesti književnosti - adaptaciji Shakespeareova “Romea i Julije”. Da bi uvjerio australskog redatelja Buza Luhrmanna kako je baš on idealni Romeo, DiCaprio je dva puta letio u Sydney i proveo s Luhrmanom nekoliko tjedana da bi što bolje shvatio njegov koncept priče smještene u sadašnjost.

Romeo je i u privatnom životu, ljubio je Claire Danes koja je utjelovila Juliju

Ulogu je i dobio, a partnerica mu je bila 16-godišnja Claire Danes. Ljubavnu romansu s platna navodno su još godinu dana njegovali i u privatnom životu iako to ni on ni ona nikad nisu potvrdili, ali ni demantirali. Na premijeru filma DiCaprio je došao s još jednom Victorijinom anđelicom, Kristen Zang. Film nije postigao bogzna kakav uspjeh, ali zvjezdana slava tek je bila pred njim. Redatelj James Cameron 1996. tražio je glumca za ulogu Jacka Dawsona u spektaklu “Titanic” i pronašao ga u Leonardu. 

Ovim filmom glumac je konačno dopro do najšire kino i televizijske publike, a za njim su poludjele žene svih dobi. “Leomanija” koja je poharala svijet narušila je ljubavnu vezu s vršnjakinjom jer su se nakon brojnih prekida i pomirenja razišli 1997., ali je film zaradio najviše novca u povijesti filmske industrije - čak oko dvije milijarde dolara, od čega je Leonardo dobio tek dva i pol milijuna. Kažemo “tek” jer mu je nakon “Titanica” cijena naglo porasla pa je za ulogu u filmu “Žal”, u kojem govori i nekoliko rečenica na hrvatskom, dobio honorar od 20 milijuna dolara. Privatno je i dalje imao iste kriterije kad je bila riječ o ženama. Sljedeća na “popisu” bila je šest godina starija od njega i Viktorijina anđelica, danski supermodel Helena Christensen

Zajedno su bili samo nekoliko mjeseci. Nakratko se spetljao s Vanessom Haydon, aktualnom snahom multimilijardera Donalda Trumpa, a onda je 1998. s nogu oborio i supermodel Evu Herzigovu, iako je bila u braku s Bon Jovijevim bubnjarom Ticom Torresom. Kako je sama priznala, upoznali su se u Parizu na premijeri “Čovjeka sa željeznom maskom” i bili zajedno mjesec dana. Ne treba posebno isticati da je i ona bila Viktorijina anđelica. I ako se čini da ljubi samo manekenke, on tvrdi suprotno.

- Više volim obične djevojke, znate onako - studentice, konobarice, prodavačice... Većina žena s kojima izlazim zapravo su samo moje dobre prijateljice. Ako s nekom od njih odem u kino ili na večeru, to ne znači da smo u vezi - tvrdio je Leo. 

I taman kad je ovom izjavom ohrabrio djevojke, 2000. je počeo fatalnu vezu s jednom koja nije bila ni konobarica, a ni prodavačica. Bila je to Gisele Bündchen, a prohodali su iste godine kad je postala Viktorijina anđelica. Ona je tad imala 20, a on 26 godina. Znala je tko je on i kakva ga reputacija prati.

- I on i ja gradimo karijere i ne možemo često biti zajedno. Ali rekla sam mu da bude oprezan jer neću trpjeti nevjeru - rekla je Gisele. 

Da bi mu pokazala da misli ozbiljno, temperamentna Brazilka nogirala ga je već nakon samo nekoliko mjeseci. Iživciralo ju je što je pobjegao s njihova romantična vikenda na boks-meč Lennoxa Lewisa. Isprika ga je stajala desetaka buketa cvijeća i telefonskih poziva prije nego što ga je Gisele primila natrag. U međuvremenu, 12. svibnja 2002., prevarila ga je s producentom i poznatim zavodnikom Steveom Bingom, a samo četiri dana poslije na košarkaškoj utakmici Leo se smiješio od uha do uha presretan što je Giselle opet kraj njega.

Dva mjeseca poslije opet su prekinuli i to navodno zauvijek. No pomirili su se 2003., a razlog je bio taj što Gisele nije željela podnositi njegove razuzdane izlaske i pijančevanja. A tad je već za njih imao razloga. Nakon nekoliko loših filmova zaredale su se uloge u pravim kinoposlasticama. Najprije je 2002. s Martinom Scorseseom snimio “Bande New Yorka”, a iste godine prikazan je i “Uhvati me ako možeš” Stevena Spielberga. Uslijedila je uloga u Scorseseovu “Avijatičaru”, za koji mu je izmaknuo Oscar, ali je osvojio Zlatni globus. A s istim redateljem snimio je “Pokojne” za koji je, s honorarom i tantijemima, inkasirao gotovo 60 milijuna dolara. 

Novac mu je pružio kakvu-takvu utjehu jer ga je te godine Gisele konačno napustila, žena koja ga je barem djelomično ukrotila i koja je od svih najdulje s njim izdržala. A onda je u prosincu 2005. otputovao u Las Vegas na party U2-a. Susret s ljepoticom izraelskih korijena Bar Refaeli bio je fatalan. On je imao 31, a ona 20 godina.

Činilo se da ga je Bar Refaeli ukrotila i da će se vjenčati

- Ne šećem s njim držeći se za ruke jer za to nema razloga. Ne treba mi poziranje pred kamerama da bismo nekom dokazali da smo zajedno. Ne znam koga bi zanimalo kako se nas dvoje ljubimo? - rekla je Bar.

A da je DiCapriju doista stalo do mlađahne djevojke, dokazao je i 2007. godine nakon što mu je opet izmaknuo Oscar za ulogu u “Krvavom dijamantu”. Te godine zajedno su otputovali u Izrael, susreli se s predsjednikom Shimonom Peresom i posjetili njezin rodni grad. Čak su ga i prijatelji već vidjeli pred matičarom, a onda se u lipnju 2009. prekinuli. Pokušali su ponovno, ali više nije išlo. Leonardo ju je 2011. zamijenio “tračericom” Blake Lively

Zajedno su bili malo manje od četiri mjeseca. Bilo je to taman prije tradicionalne revije Victoria’s Secreta. Na partyju je upoznao 21-godišnju Erin Heatherton. Veza je odmah počela, ali trajala je manje od godinu dana. Zamijenio ju je u prosincu 2012. s manekenkom i glumicom u usponu, Margaritom Gauchet (20). Zapazio ju je na setu filma “Vuk s Wall Streeta” i kolegu Jonaha Hilla tražio njezin broj da je pozove u Australiju na novogodišnji party na jahti. Činili su se sretnim, ali već u svibnju 2013. zamijenila ju je 21-godišnja, opet Viktorijina anđelica, Toni Garrn. Upoznali su se na filmskom festivalu u Cannesu i otad su nerazdvojni. Leo je s Toni i svojom majkom uživao na luksuznoj jahti, a i zajedno su proslavili njegov 49. rođendan u studenom. 

Ni desetak dana poslije još jedan uzvanik s rođendanskog tuluma, Orlando Bloom, imao je razloga za bijes. Tek što su on i njegova supruga, Viktorijina anđelica Miranda Kerr (31), priznali da se razvode, Leo ju je pozvao na večeru. Razočarani Bloom poručio mu je da se suzdrži bar do rastave. Ipak, holivudski dečki su se ubrzo pomirili jer je Leonardo i dalje u “stabilnoj vezi” s Toni Garrn. Uskoro bi mogli proslaviti i osam mjeseci veze, a ako je vjerovati nagađanjima, i dobiti Oscar.

      
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao