Obavijesti

Show

Komentari 24

Nakon 37 godina ponovno je sreo kraljicu i ona ga se sjetila

Nakon 37 godina ponovno je sreo kraljicu i ona ga se sjetila
3

DIRLJIV SUSRET Splićanin Igor Srhoj je Margareti II. donio crnu-bijelu fotografiju njihova prvog susreta 1977. godine na splitskom aerodromu. Nije ga zaboravila

VIDEO

Splitski građevinski inženjer Igor Srhoj (50) bio je pionir koji je danskoj kraljici Margareti II. na splitskom aerodromu darovao buket cvijeća. Tada mu je bilo 13 godina. 
Nakon 37 godina ponovno se susreo s Margaretom II. (74) i njezinim suprugom, princom Henrikom (80). 

Mimo protokola Igor joj je donio crno-bijelu fotografiju njihova prvog susreta, buket cvijeća i bocu finog vina. Ovaj put sa sobom je poveo suprugu Bojanu (43). Kraljica se oduševila fotografijom, ali je zbog protokola nije je mogla potpisati, dok se princ iznenađeno pitao: “A, ovo sam ja na fotografiji“.

Margareta II. je u petak ujutro u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci otvorila izložbu “Ejnar Dyggve – Istraživanja u Dalmaciji“. 
Riječ je o danskom arhitektu koji je karijeru posvetio istraživanjima Splita i Solina. Nakon toga posjetila je katedralu sv. Duje na Peristilu. Po Dioklecijanovoj palači vozila se električnim automobilom u kojem su bile crvene deke kako joj ne bi bilo hladno. Dan prije posjetili su Trogir. Danski kraljevski par odsjeo je u luksuznom hotelu u predsjedničkom apartmanu u kojem noćenje stoji do 20.000 kuna.

Darovao joj je slike svoje djece jer i ona ima osmero unučadi

Ovo ću pamtiti zauvijek. O ovome ću pričati svojoj djeci, rekao je Srhoj, koji je danskoj kraljici darovao i obiteljsku fotografiju sa svoje petero djece. To je napravio, dodaje, jer i Margareta II. ima mnogo unučadi, njih osam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...