Obavijesti

Show

Komentari 47

Nova princeza prije 10. godine 'vrijedit' će 10 milijardi kuna

Nova princeza prije 10. godine 'vrijedit' će 10 milijardi kuna
14

Ekonomski stručnjaci procjenjuju da će novorođena princeza donijeti gospodarstvu Velike Britanije 150 milijuna funti godišnje i to većinom modnoj i beauty industriji

VIDEO

Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton (33), rodila je u subotu djevojčicu, no još nisu otkrili njezino ime. Rođenje princeze označava početak nove ere u kraljevskoj obitelji, piše Telegraph . Stručnjaci procjenjuju da će nova princeza donijeti gospodarstvu 150 milijuna funti godišnje i to većinom modnoj i beauty industriji. Prije nego navrši deset godina, novorođena princeza 'vrijedit' će milijardu funti (10 milijardi i 230 milijuna kuna).

Penny Junor (65), kraljevska autorica i biografkinja, kazala je kako će djevojčica dodati niz novih interesa kraljevskoj obitelji.

- Vidjeli smo kako dječaci odrastaju kao prinčevi, ali ne postoji ništa kao što je malena djevojčica. Princeze nose predivnu odjeću i omilit će se ljudima na drugačiji način nego dječaci. Jako dugo vremena nismo imali princezu koja odrasta u srcu kraljevske obitelji - objasnila je Junor.

Nova kraljevska beba postala je četvrta u liniji za prijestolje izguravši tako svoga strica, princa Harryja (30) na peto mjesto u hijerarhiji. Princeza će ostati na četvrtom mjestu bez obzira hoće li princ William (33) i Kate imate još djece, čak i ako budu imali još jednog sina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema novom zakonu iz 2013. godine, prinčevi više nemaju prednost u odnosu na princeze kada je riječ o nasljeđivanju krune. U Velikoj Britaniji je do sada okrunjeno šest kraljica nasuprot 34 kralja, a vremena u kojem su vladale kraljice zapamćena su kao 'zlatne ere'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:52

Povodom rođenja prestolonasljednice dizajnirana je i počasna kovanica od pet funti koja je izrađena od zlata ili srebra, a dostupna je u ograničenoj količini. Izrađeni su i 'sretni' srebrni novčići (peniji) koje će kraljevska obitelj poslati svim bebama koje su rođene na isti dan kao malena princeza.

Katina majka Carole Middleton (60)  i sestra Pippa (31) prve su stigle u palaču Kensigton vidjeti djevojčicu. Kraljica Elizabeta II. je u Sandringhamu pa neće vidjeti novorođenu princezu dok s roditeljima ne stigne na imanje Anmer Hall u Norfolku. Unuku su došli vidjeti i princ Charles (66)  i Camilla Parker Bowles (67).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'