Obavijesti

Show

Komentari 55

Nova sezona serije 'Izgubljena čast': Fatmagul napokon ljubi

Nova sezona serije 'Izgubljena čast': Fatmagul napokon ljubi
4

Glavna glumica postala je jedna od najpopularnijih javnih osoba u Turskoj. Nova sezona donosi mnogobrojne intrigantne događaje koji će utjecati na život Fatmagul

VIDEO

Za sve koji su s nestrpljenjem iščekivali nastavak serije 'Izgubljena čast', u nedjelju 26.8. u 20 sati na Novoj TV s prikazivanjem kreće druga sezona ove iznimno gledane serije. Serija je svojevrsni fenomen jer se koristi u terapiji sa žrtvama silovanja. Glavna glumica imala je osobnu tragediju kada joj je poginuo dečko, a sada je u vezi s kolegom iz serije. 

Što donosi nova sezona

Nova sezona donosi mnogobrojne intrigantne događaje koji će utjecati na već uništeni život plahe Fatmagul. Tako će u drugoj sezoni Fatmagul uploviti u bračnu luku, no ovog puta kao prava mladenka s bijelom vjenčanicom i s muškarcem kojeg se usuđuje voljeti. Fatmagul je utjelovila turska glumica Beren Saat, a u intervjuu za egipatsku televiziju glumica je progovorila o snimanju scene silovanja koja ju je i osobno potresla. 

-Za mene je to bilo uistinu teško i bilo nam je potrebno mnogo vremena da snimimo tu scenu. Ali ne samo meni, svakome od nas, bilo je to uistinu teško iskustvo. Ženski dio produkcije teško je doživio to uprizorenje. Ja sam bila pogođena time još nekoliko dana nakon snimanja te scene, upravo zato što sam toliko emocionalno vezana uz lik - iskrena je Beren. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezin lik se u seriji prvi put morao udati za jednog od svog silovatelja jer je u Turskoj postojao zakon prema kojemu žrtva silovanja, ukoliko je udana za svog silovatelja godinu dana, gubi pravo na podizanje optužbe i napadač je oslobođen krivnje. Serija 'Izgubljena čast' bavi se tom problematikom. 

- Serija je, zapravo rađena prema filmu otprije dvadeset godina koji je propitivao moralnost i kritizirao zakon tog vremena. Zakoni su se, jasno, otada izmijenili i zlostavljanje je okarakterizirano kao grubo kršenje ženskih prava u Turskoj - komentirala je Beren Fatmagulinu sudbinu.  

Beren je i osobno doživjela tragediju kada je njezin dečko poginuo u nesreći, a ona je morala identificirati njegovo tijelo. Danas, šest godina kasnije, oporavila se uz novu ljubav, kolegu kurdskog glumca Firata Celika, koji u seriji 'Izgubljena čast' glumi Mustafu.

Druga sezona započinje s prvom velikom preprekom između Fatmagul i njezinog odabranika Kerima. On je u zatvoru zbog zločina koji nije počinio, a Fatmagulin bivši zaručnik Mustafa opsjeda svoju bivšu zaručnicu te joj želi uništiti novu priliku za ljubav. Obožavatelje serije zasigurno će obradovati činjenica da će unatoč svim životnim nedaćama Fatmagul ipak odjenuti bijelu vjenčanicu i ponovno se osjetiti časnom ženom.

Glavna glumica trenutačno je najpraćenija osoba u turskim medijima

Glavna glumica u 'Izgubljenoj časti', Beren Saat u međuvremenu je završila sa snimanjem filma 'Rhino Season' u kojem je utjelovial kćer Monice Belluci. za ulogu Fatmagul Beren je ove godine nominirana u kategoriji za najbolju glumicu na Seoul International Drama Awards. Svečana dodjela nagrada biti će 30. kolovoza u Nacionalnom korejskom kazalištu. Mlada glumica trenutno je najpraćenija osoba u turskim medijima s više od 4 000 članaka i postova na Internetu. 

O glavnim glumcima

Serija je nedavno završila sa snimanjem, a tri glavna glumca vinula u sam vrh glumačke scene njihove zemlje. Turski mediji su se raspisali o ljubavi koja je planula na setu 'Izgubljene časti' između Beren Saat i Firata Celika koji tumači lik Mustafe. 

Navodno su glumci zajedno provodili mnogo vremena na setu, ali i izvan njega, a paparazzi su ih uhvatili zajedno na koncertu Jamiraquaija. Krajem lipnja lijepa glumica je uhvaćena i na plaži s Firatom. Međutim lijepa Beren i dalje uporno negira bilo kakvu romantičnu povezanost s kolegom sa seta.

Treba spomenuti kako je Beren Saat postala jedna od najpopularnijih javnih osoba u Turskoj. Uloga Fatmagul Beren je gurnula stepenicu bliže ulozi u filmu iranskog redatelja Bahmana Ghobadija. Mlada glumica trenutno je najpraćenija osoba u turskim medijima. Čak je više od 4 000 članaka i postova na Internetu napisano o Beren. Prema pisanju dnevnih novina 'Al Bawaba' iz Jordana lik plahe Fatmagul proglašen je ženom iz snova u arapskom svijetu. Osim nje i drugi glumci iz serije 'Izgubljena čast' su TOP tema društvenih mreža.

Za glavnu mušku ulogu Kerima, glumac Engin Akyurek nagrađen je s čak šest nagrada prema odabiru čitatelja tri turska portala i dva portala. 

'Opakog Mustafu' nazivaju turskim Matthewom Mcconaugheyom

Opakog Mustafu utjelovio je glumac kurdskih korijena Firat Celik. Firat je rođen u Njemačkoj, a kao dječak živio je i u Parizu gdje je radio kao model. Zbog svoje sličnosti s poznatim glumcem, često ga se naziva turskim Matthewom McConaugheyjem. Glumac je zbog lika Mustafe dobio i ulogu u filmu 'Ay Büyürken Uyuyamam', koji je nastao ekranizacijom istoimenog romana, a događa se u udaljenom gradiću na Egejskom moru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom