Obavijesti

Show

Komentari 3

Princ mahao, kraljica dobila pašku čipku i licitarska srca

Princ mahao, kraljica dobila pašku čipku i licitarska srca
7

NE VOLE CEREMONIJE Za razliku od Margarete II., Henrik nisu baš zanimale povijesne lekcije. Kraljičin suprug se šetao i mahao turistima na Markovu trgu

VIDEO

Danska kraljica Margareta II. (74) držala se hladno i rijetko je gledala u turiste koji su se okupili na Markovu trgu kako bi pozdravili nju i njezina supruga. Pozorno je slušala vodiča koji joj je govorio o povijesti Gornjeg grada i Zagreba. Nije bila spremna za poziranje. Na fotografe i turiste nije se obazirala. Formalne ceremonije jako su joj dosadne. Za razliku od nje, princ Henrik (80) nije baš bio zainteresiran za povijesne lekcije. Kraljičin suprug polako se šetao i mahao turistima na Markovu trgu te uživao u pažnji. Danska kraljica Margareta II. posjetila je jučer Etnografski muzej u Zagrebu. Za dobrodošlicu je dobila veliko licitarsko srce od djevojčica u narodnim nošnjama.

- S obzirom na to da se kraljica bavi kostimografijom odlučili smo joj darovati i nekoliko bogatih monografija o našim narodnim nošnjama i kulturi - rekla je glasnogovornica Etnografskog muzeja Mirjana Drobina, a Margareta II. dobila je i primjerak ručno izrađene paške čipke vrijednu oko 3000 kuna.

U knjigu posjetitelja se ipak potpisala. Dok je kraljica obilazila muzej, njezin suprug princ Henrik otvorio je hrvatsko-danski gospodarski forum. S kraljevskim parom u Hrvatsku je stiglo i stotinjak gospodarstvenika kako bi razgovarali s hrvatskim kolegama o mogućnostima investiranja u Hrvatsku.

- Obožavam kraljicu. Mislim da su vrlo romantičan par i da je zbog kraljevske obitelji Danska najbolja zemlja na svijetu - rekla nam je oduševljena Halida (30), Dankinja podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Oduševljeno je pred parom mahala danskom zastavicom.

Kraljicu je s Halidom dočekao prijatelj Kristopher (22), koji nije oduševljen time što se kraljevska obitelj financira novcem poreznih obveznika. Margareta II. poznata je slikarica koja redovito izlaže, a pod pseudonimom Ingahild Grathmer ilustrirala je dansko izdanje 'Gospodara prstenova' objavljeno 1977. Okušala se i kao kostimografkinja u nekoliko TV i filmskih produkcija te za balet 'Orašar'.

Uživala u predstavi za devetogodišnjake

Kraljica je u zagrebačkom kazalištu Mala scena pogledala predstavu 'Zašto baš ja'. Predstava je namijenjena publici od devet godina naviše, a nastala je u koprodukciji s danskim kazalištem. Kraljica je sve razumjela jer je riječ o neverbalnom teatru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...