Obavijesti

Show

Komentari 4

'Put do slave': Ben Kingsley pozdravlja čitatelje 24sata

'Put do slave': Ben Kingsley pozdravlja čitatelje 24sata
10

'Put do slave' novi je film filmskog vizionara Roberta Zemeckisa, a uz Josepha Gordon-Levitta, u njemu glumi i Ben Kingsley koji pozdravlja čitatelje 24sata

VIDEO

Film 'Put do slave' novo je remek-djelo vrhunskog filmskog vizionara Roberta Zemeckisa izabran je za ovogodišnje otvorenje filmskog festivala u New Yorku u petak, 25. rujna.

Avanturistički 3D spektakl 'Put do slave' (The Walk) priča je o Philippeu Petitu koji je u kolovozu 1974. godine uz pomoć mentora Pape Rudyja (dobitnik nagrade Oscar Ben Kingsley ) i neobične grupe međunarodnih novaka nadjačao sve izglede, izdaje, razmirice i bezbrojne opasnosti kako bi uspio u svom ludom planu – prohodati na žici razdaljinu između dva nebodera WTC-a koji su se u to vrijeme još uvijek nalazili u završnim radovima.

Oksarovac Ben Kingsley pozdravlja čitatelje 24sata:

Pokretanje videa...

24sata 02:45

Robert Zemeckis, redatelj bezvremenskih hitova kao što su F orrest Gump, Brodolom života, Povratak u budućnost, Polar Express i Let ponovno koristi najmoderniju filmsku tehnologiju kako bi publici dočarao emotivnu i fantastičnim likovima ispunjenu priču.

Za film 'Put do slave' već se sada šuška da će biti jedan od glavnih favorita za sezonu filmskih nagrada koje se dijele krajem ove i početkom sljedeće godine, a s obzirom na trailer to nije nikakvo čudo.

'Put do slave' postat će drugi 3D uradak koji će otvoriti festival u New Yorku nakon 'Pijevog života' te drugi film redatelja Zemeckisa koji će se na njemu prikazati (prvi je bio 'Let' s čijom je projekcijom festival 2012. godine zatvoren). 'Put do slave' je IMAX 3D filmsko iskustvo kakvo publika do sada nije imala prilike vidjeti, a u domaćim kinima ćemo ga imati prilike vidjeti već od 1. listopada – dan prije nego u ostatku svijeta.

PR fotografije

- Film 'Put do slave' iznenađujuće je filmsko iskustvo na nekoliko nivoa. Kao prvo, radi se o klasičnom filmu o pljački poput nezaboravnih remek-djela 'Džungla na asfaltu' ili 'Kockar Bob' u smislu planiranja, isprobavanja, egzekucije i problema koji se javljaju u posljednjim trenucima – samo što ovdje glavni likovi ne kradu novac, već pristup najvećim svjetskim zgradama. Također se radi i o zadivljujućem oživljavanju Manhattana iz 70-ih godina prošloga stoljeća. Međutim, ponajviše je riječ o rijetkoj, bogatoj i misterioznoj priči koja je od prve do posljednje sekunde toliko napeta da će ju publika gledati s ruba vlastitih sjedala - izjavio je direktor filmskog festivala u New Yorku i glavni selektor , Kent Jones .

Redatelj Robert Zemeckis ovom je prilikom izjavio: - Izuzetno sam počašćen i zahvalan što je naš film izabran za otvorenje 53. filmskog festivala u New Yorku. 'Put do slave' je njujorška priča i ponosan sam što ćemo upravo publici u New Yorku prvoj predstaviti naš film. Nadam se da će publika na festivalu biti uronjena u spektakl, ali također i oduševljena pričom o ovom strastvenom umjetniku koji je svojim potezom prekrasnim tornjevima dao dušu. -

U filmu 'Put do slave' glavne su uloge ostvarili Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, James Badge Dale, Ben Schwartz, Steve Valentine, Charlotte Le Bon, Clement Sibony, Caesar Domboy i Benedict Samual . Redatelj Zemeckis i Christopher Browne napisali su scenarij prema Petitovoj autobiografiji 'To Reach the Clouds', a film su producirali Steve Starkey, Zemeckis i Jack Rapke .

Iz godine u godinu razni holivudski studiji pokušavaju pronaći pravi filmski festival na kojem će premijerno prikazati neki od svojih filmova s kojima pretendiraju na oskarovsku sezonu, a otvorenje filmskog festivala u New Yorku posljednjih nekoliko godina postalo je pravo mjesto upravo za to. Neki od filmova koji su u novije vrijeme otvorili ovaj festival su  'Nestala' (2014.), 'Kapetan Phillips' (2013.), 'Pijev život' (2012.), 'Bračne svađe' (2011.) i 'Društvena mreža' (2010.).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije