Obavijesti

Show

Komentari 5

Sedlar: Assante je zanimljiv, volio bih snimiti film o njemu

Sedlar: Assante je zanimljiv, volio bih snimiti film o njemu
3

Glumac je s redateljem Jakovom Sedlarom (62) u Hrvatskoj snimio film “Nisam se bojao umrijeti“ o Antonu Kikašu. Postoji mogućnost i nove suradnje...

VIDEO

Žene u Hrvatskoj su drage i jako lijepe. Mnoge se žele fotografirati sa mnom, a osim za sebe autogram traže i za svoje mame. Kažu da me vole još od "Kraljeva Mamba“, kaže Armand Assante (66).

Toliko je puta pjevao pjesmu o lijepoj Mariji da to, kaže, više ne radi. Nekada je svirao bubnjeve, a sada zapjeva, spontano, u društvu. Američki glumac i naš redatelj Jakov Sedlar (62) upoznali su se prije 20 godina u New Yorku. Od tada se svako malo čuju, Armand je čest gost u Sedlarovom domu, baš kao i obrnuto.

Glumac je u Hrvatsku došao snimiti ulogu trgovca oružjem u Sedlarovom novom filmu „Nisam se bojao umrijeti“ o Antonu Kikašu. Assante smatra da je Kikaš poseban, a od Hrvata su ga još fascinirali Tesla, Ivo Pogorelić, Tuđman, Ruđer Bosković... Film se snima više od godinu dana, a osim u Zagrebu, bili su u Ugandi, Južnoj Africi, Mađarskoj, Austriji, Njemačkoj, Srbiji i Kanadi. Assante je na poziv prijatelja došao iz Geneve gdje snima američki film o kriminalnom miljeu i bankama  Californije i Europe. Nakon 20 godina prijateljstva više im ni ugovori ne trebaju. Važno im je samo da su obojica u projektu. 

– Zapravo ni ne potpisujemo ugovore osim kada to moramo, iz formalnosti. Za svaku je našu suradnju dovoljan samo telefonski poziv. Često ni ne pitamo što će se raditi – kaže Jakov Sedlar.

Žale što je velikih ljudi, heroja, sve manje i upravo zato napravili su film o Kikašu.  

– Pokušavam pronaći ljude za koje mislim da imaju nešto od vremena mog odrastanja, kada su se herojstva cijenili – kaže Assante.

Sedlaru je izazov snimiti tv seriju o svom prijatelju. Redatelj kaže da Assante nije samo odličan glumac nego i zanimljiv čovjek pa bio volio ekranizirati njegov život. Prijatelja je do sada vodio u Split, Dubrovnik, na Brač, Hvar... Assante se svaki put čudi koliko čudesnih ljepota ima na tako malom prostoru.  

– Nevjerojatno! Hrana je sjajna, rijetko gdje se nađe tako ukusna. S Jakovom i Dominikom sam bio prije nekoliko dana u "Gračanci", bilo je nezaboravno – kaže glumac. 

Najbolje se opusti na svojoj farmi gdje živi s mnogo životinja. Zaželio se, dodaje, i ljetnog odmora u Hrvatskoj pa će dio ljeta svakako provesti ovdje. Sedlar razmišlja da ga odvede na otočić sv. Klement blizu Hvara gdje i sam voli boraviti. Glumac iz čestih druženja s našim redateljom pamti Hvar. 

– Jakov mi je rekao da se moram namazati zaštitnim faktorom jer je sunce jako, no nisam ga poslušao. Mislio sam da mi ništa neće biti od sat vremena na suncu, a iste večeri bio sam crven kao rak. Od onda ga pažljivije slušam – prisjeća se Assante.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao