Obavijesti

Show

Komentari 5

Slavni dizajner, Oscar De la Renta, preminuo u 83. godini

Slavni dizajner, Oscar De la Renta, preminuo u 83. godini
6

Točan uzrok smrti nije naveden, ali poznato je da je Oscar 2006. godine obolio od raka. Njegove večernje i ženstvene haljine nosile su brojne poznate dame

VIDEO

Jedan od najpoznatijih svjetskih dizajnera, čija je karijera trajala više od četiri desetljeća, preminuo je u svom domu u Connecticutu u ponedjeljak navečer. Oscar De la Renta umro je u 83. godini života.  Uz njega su bili prijatelji i obitelji. 

Bolovao je od raka, ali se oporavio

- Srca su nam slomljena jer ćemo dalje živjeti bez Oscara, no puno nam je ostavio. Njegov težak rad, inteligencija i njegova ljubav prema životu zauvijek će nas pratiti. Sve što smo napravili i sve što ćemo napraviti naučili smo iz njegovog primjera. Učinit ćemo sve kako bi se Oscar ponosio s nama, pa ćemo raditi još i više - stoji u priopćenju. 

Točan uzrok smrti nije naveden, ali poznato je da je Oscar 2006. godine obolio od raka. Prošle godine je rekao kako se oporavio. 

- Uvijek vjerujemo da ćemo živjeti zauvijek, a smrt nikad ne prihvaćamo. Poslije ovakvih upozorenja naučite cijeniti život - zaključio je Oscar prošle godine u jednom intervjuu. 

Njegove haljine nosile su prve dame i holivudske glumice

Oscar De la Renta specijalizirao se za večernju odjeću i haljine za crveni tepih, no bio je poznat i po komadima za dnevni look. Međunarodno je postao poznat 60-ih godina prošlog stoljeća kao jedan od dizajnera koji je oblačio Jackie Kennedy. 

Njegove haljine, koje su bile raskošne i ženstvene, nosile su brojne poznate dame, a dizajnirao je i haljinu koju je britanska odvjetnica Amal Alamuddin nosila na vjenčanju s Georgeom Clooneyem. Obožavala ga je i bivša prva dama Laura Bush, kao i Hillary Clinton. Od glumica njegove haljine nose Penelope Cruz i Sandra Bullock. 

Radio je za modne kuće Lanvin i Balmain. 

Oscar je rođen 22. srpnja 1932. godine u Domingu u Dominikanskoj Republici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane