• Članak
  • Komentari 170
  • Share 248
  • Tweet9

Sulejman će oženiti Hurem i ubiti Ibrahima te sina Mustafu

Očajna Hurem će udajom za sultana postati gospodarica te će odlučivati o sudbini njegovih podanika. Na njezin nagovor ubit će velikog vezira, sina Mustafu i Sadiku

Petak, 05. 10. 2012. u 16:00    Piše: Tatjana Pacek

Sulejman Veličanstveni od svih žena u haremu vjenčao se s Hurem. Iako je prvog sina Mustafu dobio s Mahidevran, pobijedila je njegova ljubav prema bivšoj ukrajinskoj robinji.
Udajom spletkarošica Hurem postaje gospodarica palače te odlučuje o sudbini sultanovih podanika i robinja. Sulejmana će nagovoriti da izbaci Mahidevran iz palače, a bešćutni sultan ubit će i svojeg prvorođenog sina Mustafu kako ne bi konkurirao za prijestolje. Prva sultanija povlači se u staru palaču, a usvojit će i kćer Fatmu. Odbačena od svih, umire u staroj palači bez da je ikad više vidjela oca svojeg sina.

Sultanov veliki vezir i prijatelj iz djetinjstva Ibrahim skrasit će se uz princezu Hatidže i njihovu djecu. No Hurem i njezina prijateljica Nigar-kalfa, koja je zaljubljena u Ibrahima, stvarat će mu probleme. Ibrahim će se Hurem htjeti osvetiti, ali ona će mu zabiti “nož u leđa”. Veliki vezir zna da je Hurem, dok je živjela u Ukrajini, bila u ljubavnoj vezi sa slikarom Leom, o čemu Sulejman nema pojma. Hurem će tako uvjeriti supruga Sulejmana da mu Ibrahim iza leđa sprema pobunu. 
Nahuškat će ga protiv najboljeg prijatelja riječima: “Želi ti preoteti prijestolje”. Sultan će ubiti prijatelja i protjerati Nigar-kalfu iz palače jer je ljubovala s Ibrahimom.

Vezani članci:

Pročitajte više o temi na stranici Sapunice.

Tagovi: serija, ubojstvo, sulejman veličanstveni

Izdvojeni komentari 170 komentara Pogledaj sve komentare
05.10.2012., 16:57

anjica1412: Bože baš ste čudni .. Koja je to fora reći ljudima šta će se dogoditi u ne znam kojoj sezoni .. Baš jadno od vas novinara .. Nemate šta pisati, pa guglate sadržaje 893 nastavka i pišete sadržaj ..

05.10.2012., 16:50

kozaribok: Idem zapaliti svijecu za Ibrahim pasu i malog Mustafu

05.10.2012., 17:21

Timi: Hurem je vrsta žene,koja vrti malim prstom muškarca.! Molim muški rod da se ne uvrijedi.: - ))

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar