Obavijesti

Show

Komentari 29

Yana Novak, srpska alternativa Boratu je holivudska glumica

Yana Novak, srpska alternativa Boratu je holivudska glumica
6

Proslavljena Bojana Novaković parodira balkanske starlete i izaziva bijes brojnih sunarodnjaka. U ostvarenju svog američkog sna ona ne preza ni pred čime

VIDEO

Jeste li čuli za Yanu Novak? Ona je djevojka o kojoj se odnedavno jako puno priča te vlasnica jednog od najgledanijih videoblogova u regiji, koji je dosad posjetilo više od 60.000 ljudi. Pokrenula ga je krajem 2009. godine, no pravu internetsku slavu doživjela je tek nedavno kad su se njezini videozapisi virtualno proširili svijetom. Yanini blogovi duhoviti su koliko i neugodni, a bilježe njezin put od klinke iz bivše Jugoslavije do manekenke s holivudskom adresom.

Yana je utjelovljenje svih najgorih stereotipa o balkanskim starletama. U ostvarenju svog američkog sna ona ne preza ni pred čime pa će tako u jednom videu pokušati ući u rezidenciju Hugha Hefnera, s namjerom da ga uvjeri kako je baš ona idealna za fotografiranje u njegovu časopisu. Zbog zapanjujuće gluposti i još veće vjere u vlastiti uspjeh, mnogi su je već prozvali "srpskim Boratom".

Očajni roditelji

Prema informacijama s njezine web stranice, Yana je kći imućnog beogradskog zubara i majke skromnog seoskog podrijetla. Odrasla je u Srbiji, uživajući u serijama poput "Spasilačke službe" i maštajući o vlastitoj holivudskoj budućnosti. Knjige ne voli jer oduzimaju puno vremena, "a i tako sve najbolje postanu film pa ih onda tako pročita".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezini roditelji, koji se pojavljuju u jednom od videa, zgroženi su odlukom da umjesto fakulteta ganja karijeru modela za kupaće kostime. No, kako Yana kaže -knjige su stvar prošlosti, studij je zato gubitak vremena, a manekenstvo je još bolje od glume jer manekenke ne moraju govoriti.

Uz to, vatrena je obožavateljica Novaka Đokovića, kojem za mečeva šalje pozitivnu energiju, a uzor joj je Heidi Klum, koja "ne samo da se uspjela probiti kao model, nego je i dobila američki pasoš zadržavajući njemački, i još je na sve to imala hrabrosti da se uda za prelijepog crnca".

Prijete joj ubojstvom

I dok dio gledatelja njezine zapise smatra sjajnom parodijom srpske realnosti i oduševljeno ih dijeli po Facebooku i Twitteru, podjednak je broj onih koji bi najradije u zemlju propali od srama što je Yana iz njihova kraja.

"Molim te, ne spominji više da si Srpkinja", "možda je otišla iz sela, ali selo iz nje nikad neće", "samo te pornić može spasiti", neki su od komentara njezinih sunarodnjaka, koji nisu uspjeli zauzeti ironijski odmak gledajući Yaninu reportažu s beogradske tržnice, u kojoj u maniri voditeljice Discovery Channela Amerikancima pokazuje male srpske Rome. Oni ekstremniji već su joj zaprijetili premlaćivanjem pa čak i ubojstvom!

Bojana umiruje Srbe

Upućeni, međutim, u liku Yane prepoznaju talentiranu glumicu Bojanu Novaković, koja se, prema svemu sudeći, vrhunski zabavlja glumeći balkansku primitivku. I tu su se odmah pojavljuju nova pitanja. Čemu ovaj bizarni alter ego, kojeg predano održava dulje od dvije godine? Je li riječ o novom filmskom projektu ili pokušaju da se naruga podrijetlu?

- Donedavno nisam znala da izvjesna Yana postoji. Po onome što sam vidjela na YouTubeu, čini mi se da je ona netalentirana, neuspješna i sirota djevojka, bez ikakve šanse da postane djelić neke hollywoodske elite pa nema potrebe da se mi Srbi brinemo da će nam pokvariti međunarodnu reputaciju - izjavila je nedavno Bojana, kojoj očito ne pada napamet potvrditi da je upravo ona Yana Novak i koja očigledno uživa u dvostrukoj ulozi. A svi koji su gledali videouratke i Yane i Bojane spremni su zakleti se da je riječ o istoj osobi.

Na Bojaninu ogradu reagirala je i sama Yana, istaknuvši da je do tog komentara Bojanu smatrala najboljom glumicom, ali sad vidi da je Megan Fox mnogo ljepša i bogatija od nje. Konkretnije odgovore javnost nije dobila, ali zabava se očito nastavlja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju