Obavijesti

News

Komentari 442

Bez milosti: Josipu su uzeli kuću zbog 1200 kuna duga

Bez milosti: Josipu su uzeli kuću zbog 1200 kuna duga
3

Josip Tukša (66) iz Križevaca bio je dužan Križevačkom komunalnom poduzeću 1253 kune za smeće. Komunalac mu je uzeo kuću, ali Tukša se ne želi iseliti...

VIDEO

Nezaposleni Josip Tukša iz križevačkog sela Malog Potočeca bio je dužan ukupno 2296 kuna. Od toga nije platio 1253 kune križevačkom Komunalnom poduzeću za odvoz smeća četiri godine, odnosno 32 kune za svaku kantu s komunalnim otpadom.

Drugi dio duga, 1043 kune, tražio je njegov prvi susjed na ime starog duga Josipova oca iz 1981. godine. Nakon što nije platio dug za smeće, sud je proveo ovrhu nad njegovim nekretninama. Prodana su njegova neožbukana prizemnica, te 917 četvornih metara oranice i 570 metara dvorišta i to za 38.000 kuna. Kupac je bio Komunalno poduzeće. Iako i dalje živi u kući koja nije njegovo vlasništvo, tvrdi kako je ta transakcija provedena bez njegova znanja jer je on u trenutku dražbe bio u udomiteljskoj obitelji. To je, po neslužbenim tvrdnjama ovrhovoditelja, bio argument da kupe nenastanjenu kuću.

Tukša je rekao da je i račun za troškove odvoza smeća dolazio i u vrijeme kad on u njoj nije stanovao. Dodao je da njegovo smeće koje sakupi tjedno stane u jednu malu vrećicu u koju stanu kruh i mlijeko.

Ne želi iseliti iz kuće koja više nije njegova

Iako je kuća u vlasništvu tvrtke Komunalac, njezin bivši vlasnik ne misli je samo tako napustiti. Tvrdi da ga nikakva sila ne može iseliti jer je to roditeljska kuća i u njoj će i umrijeti.

- Živim od 1100 kuna socijalne pomoći. S tom bijedom moram živjeti i plaćati režije. Osjećam se jadno jer sam ostao i bez kuće, a zdravlje mi je narušeno - jada se Tukša, koji je prošao i nekoliko operativnih zahvata.

Optužuje direktora Komunalca

Radio je neko vrijeme kao građevinski radnik, ali nakon ozljeda to više ne može jer jedva hoda uz pomoć štaka. Otkad su mu roditelji umrli, živi sam u bijednoj kućici bez tekuće vode i osnovnih sanitarnih uvjeta. Kako je Večernji list doznao s Općinskog suda, Tukša uopće nije reagirao na pozive suda niti na najavljenu ovrhu sve dok postupak nije okončan. On se cijelo vrijeme nadao da će naći novac za dug i da mu kuća ipak neće završiti na bubnju. Nažalost, upravo to se dogodilo.

Tukša tvrdi da iza svega stoji direktor tvrtke, koji ima špekulativne namjere s tom nekretninom. Goran Gregurek, direktor Komunalca, koji nam je bio nedostupan zbog službenog puta, za neke je medije izjavio kako ta priča ne odgovara istini jer je razlog namirenje duga te da bi svi koji govore suprotno trebali potražiti pomoć liječnika. No Tukša nam je kazao kako ne vjeruje Gregureku nego tvrdi da istina izgleda drukčije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 442
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.