Obavijesti

News

Komentari 122

Dobio račun: Ne živi u kući, a vodu treba platiti 25.000 kuna

Dobio račun: Ne živi u kući, a vodu treba platiti 25.000 kuna
1

Darko Genc (55) u Zagreb se 2006. godine doselio iz Koprivnice. Tad je otkazao struju i vodu. Sad mu koprivnički vodovod želi naplatiti vodu za osam godina

VIDEO

Koji bi čovjek ostao normalan da, nakon što u kući ne živiš osam godina, dobiješ toliki račun, otvorio nam je dušu Darko Genc.

Rođeni 55-godišnji Koprivničanac, koji danas živi u Zagrebu, neugodno se iznenadio kad je u ponedjeljak od Koprivničkih voda dobio uplatnicu na 25.000 kuna, koliko bi morao platiti do kraja mjeseca. U kući u Koprivnici, kaže, ne živi još od 2006. godine, kad se s obitelji preselio u zagrebačku Dubravu, na adresu koja mu je navedena i na računu s puno nula koji je dobio.

- Otkako sam se odselio u Zagreb, na adresi u Koprivnici otkazao sam sve. Od tog trenutka u kući nema ni struje ni vode. Da je ovakav račun dobio netko sa slabijim srcem, izdalo bi ga istog trenutka. Ljudi se danas ubijaju i za manje od toga - rekao nam je Genc.

Žele naplatiti neplaćena zaostala potraživanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posebno mu je zasmetalo to što na računu piše samo da se iznos odnosi na “neplaćena zaostala potraživanja 1. srpnja 2014.”, bez kakvog daljnjeg objašnjenja od čega potječu tolika potraživanja. Na računu stoji i to da su mu od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine vodu zaračunali nula kuna te da duga po obračunu nema. To je, kaže, i za očekivati jer ondje nitko ne živi, slavine su suhe i nitko ništa ne troši.

- Pa kad kupiš i žvakaću gumu, dobiješ račun da je to za žvakaću gumu. A tek za 25.000 kuna!? Sve da je neki dug postojao od 2006. ili 2007. godine, u međuvremenu bi nastupila zastara. Nemam ni najblažu ideju na što bi se taj račun odnosio - dodao je Darko uz opasku kako je prije otkazivanja vode sve uredno platio.

Nije dobio nikakav odgovor

Rekao nam je i to da je odmah poslao upit u Koprivničke vode kojim se buni zbog računa i traži da mu objasne na osnovu čega su mu toliko obračunali. Kako nije dobio odgovor, dva dana poslije, u srijedu, poslao je isti tekst i preporučenom poštom.

- Nisu mi ništa odgovorili - rekao je Genc.

Kako smo s njim razgovarali u subotu, na telefone u Koprivničkim vodama nismo uspjeli dobiti nikoga od nadležnih.

Iz Njemačke se vratio u domovinu

Riječ je o čovjeku koji je do 1997. godine živio u Njemačkoj u koju je otišao s roditeljima kao 11-godišnjak. U Njemačkoj je imao tvrtku za poslovno savjetovanje, a u domovinu se vratio zbog djece.

- Nisam htio provesti tamo još 20 i nešto godina. Kad kao dijete dođeš u sasvim drugačiji svijet, treba ti puno vremena da posložiš sve što ti se prelomi. Mi smo se svakako jednom htjeli vratiti u domovinu, ali nisam htio svojem djetetu priuštiti takav jedan lom u životu kao što sam ja doživio s 11 godina. Zato smo se vratili kad mi je kćeri bila godina i pol - kazao je.

Dodaje da je te 1997. godine u Koprivnici otvorio tvrtku za hidroizoliranje zgrada. Ali od 2003. godine odjednom više nije uspijevao ništa naplatiti, i to pet poslova vrijednih ukupno 1,1 milijun kuna, te mu je tvrtka propala. Sad u dobi od 55 godina radi kao pomoćni radnik na gradilištima, a u ljetnoj sezoni za sličnim poslovima ide na more. Supruga mu je pak službenica u Zagrebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor