Obavijesti

News

Komentari 223

Francuz traži izgubljenu ljubav sa Zlarina: "Vera, javi mi se!"

Francuz traži izgubljenu ljubav sa Zlarina: "Vera, javi mi se!"
3

Ljubav na prvi pogled: Francuz Jean-Philippe (51) je kao 17-godišnjak ljetovao na Zlarinu. Upoznao je Zagrepčanku i proveo s njom četiri tjedna. Od tada je traži

VIDEO

Dio mog srca ostao je zauvijek na onom otoku, s Verom, na pristaništu na kojem smo se rastali, objasnio je u pismu Francuz Jean-Philippe (51).

Trenutačno živi kraj Lyona i otac je dvoje djece. Iako su prošle već 34 godine, nostalgični Jean-Philippe ne može zaboraviti trenutke iz mladosti koji su mu obilježili život.

Još je 1981. godine kao 17-godišnjak otišao ljetovati na otok Zlarin. Putovao je u aranžmanu tvrtke u kojoj mu je tad radio otac, zajedno s ostalom djecom zaposlenika te tvrtke. Romantični Francuz najprije se zaljubio u sam otok. U pismu je oduševljeno opisao njegove ljepote. No ljubav koja ga je pogodila poput groma i koju neće izbaciti iz glave niti nakon 34 godine, upoznao je nakon dva dana.

Facebook/Turistička Zajednica Zlarin

- Vera i ja sreli smo se na plaži. Prišla mi je i pitala me bih li joj želio biti pratnja na izletu na susjedni otok, na koji bismo išli s njenim prijateljima. Prijedlog je bio da odemo na pecanje, navečer na ples i na piće. Ostao sam bez teksta. I pristao, naravno. Nisam mogao vjerovati da se cura od 23 godine zanima za dečka od 17 - prisjetio se Francuz. 

Od tog dana su, kako piše dalje, postali nerazdvojni. Ali nemilosrdni rastanak je ipak došao nakon četiri tjedna. Iz Verina zagrljaja jedva se istrgnuo i ukrcao na brod za Šibenik, a kasnije na vlak za Francusku. Nesretna je djevojka dugo ostala mahati s pristaništa ljetnoj ljubavi. Ubrzo mu je poslala pismo da se vratila u Zagreb. Jean-Philippe joj je odgovorio i tu je prestala svaka komunikacija. Francuz je uvjeren da je došlo do nesporazuma kod razmjene adresa. Želi pronaći Veru.

- Jednostavno je: želim se uvjeriti da je živa i provesti barem jedan dan s njom. Možda će to ugasiti požar koji godinama bukti u meni - zaključio je Jean-Philippe.

24sata
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"