Obavijesti

News

Komentari 0

Hrvat u paklu terora u Parizu: 'Žena mi je umrla na rukama'

Hrvat u paklu terora u Parizu: 'Žena  mi je umrla na rukama'
3

PREŽIVIO MASAKR: Kobnog 13. studenoga Josip Antičević je sa suprugom Armelle otišao proslaviti uspješan posao u Bataclanu: 'Stvorovi su mi ubili voljenu'

VIDEO

Više nisam isti čovjek. Moj život i 25-godišnji brak s Armelle bio je sretan, no ovo je prvi put da sam strašno tužan, iskreno nam govori Hrvat Josip Antičević (47).

Njegova voljena supruga ubijena je u pariškom terorističkom napadu u sali Batachlan, a on je uspio preživjeti masakr.

Taj kobni 13. studeni za ovaj sretan bračni par počeo je savršeno - pokrenuli su privatni posao panoramskog razgledavanja Pariza sa Sienne i zaključili važan ugovor. U tim trenucima sreće, opijeni ljubavlju i uspjehom, ni pretpostavljali nisu da su im to posljednji zajednički sati i da je Armelle (46), kratko prije odlaska na koncert, posljednji put zagrlila i poljubila svoju djecu od 11 i 13 godina. 

Privatni album

- Uživali smo u koncertu kad smo odjedanput začuli strahovitu buku. Vidjeli smo tri napadača s automatskim oružjem. Sjećam se kako je jedan od njih uzviknuo da je to za braću u Siriji i Iraku. Počeli su pucati i bacili smo se na tlo, a kad su se teroristi počeli uspinjati stubama, krenuli smo prema izlazu - svjedoči Josip Antičević.

Trčeći preko trupala, nadomak izlazu, njegova supruga pogođena je hicem u leđa te mu se beživotno srušila na ruke. Očajan ju je grčevito držao dok se pokušavao dočepati izlaza.

- Dva policajca su razmjenjivala vatru s teroristima. Jedan od njih me je pokušao izvući, ali je nisam želio ispustiti. Povukao me je, a njezino tijelo iskliznulo mi je iz ruku i ostalo ležati kraj vrata. Izašavši, vikao sam im da mi je supruga ostala unutra, čak sam se s dvojicom časnika pokušao progurati do dvorane, no spriječili su me. To dvoje ljudi su mi spasili život - govori nam. 

Još nesvjestan ubojstva supruge koja mu je izdahnula na rukama, ali i svega što je proživio, Josip je prikupio posljednju mrvicu snage da nazove djecu.

‘Tata, hvala Bogu što barem tebe imamo živog!’

- Stariji sin odmah se javio i rekao mi: ‘Tata, hvala Bogu što barem tebe imamo živog!’. Potekle su mi suze, to je strašno - potreseno govori. Suprugu Armelle pamti kao ženu s najljepšim osmijehom i prepunu živosti. Radila je za tvrtku Logika dizajn u pariškom predgrađu Boulogne, a bila je brižna supruga i majka.

- Nikad nije bila rasist te je u ljudima vidjela samo dobro. Uvijek je bila nasmiješena. Voljela je Hrvatsku i sanjala o plantaži maslina na Hvaru. Bila je najljepši dar mojeg života - s tugom u glasu govori Josip koji je rođen u Francuskoj, no do prve godine je živio u Vinkovcima.

O pariškome masakru govori s gađenjem, jezom i tugom.

- Ti stvorovi nisu ljudi. Znam da je moja supruga uz djecu i mene te da nas pazi - zaključio je.

Nedosanjani san 

Josip je rođen u Parizu, no do svoje prve godine živio je u Vinkovcima. Sljedećih mjeseci supruga i sinovi trebali su dobiti hrvatsko državljanstvo. Njoj u spomen, Josip će sljedećeg ljeta kupiti plantažu maslina na Hvaru o kojoj je oduvijek sanjala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"