Obavijesti

News

Komentari 241

Iskusio je komu: 'Prekrasno je, bila je to oaza mira, bez stresa'

Iskusio je komu: 'Prekrasno je, bila je to oaza mira, bez stresa'
1

Zlatko Krznarić (42) iz Šenkovca kod Čakovca bio je nakon nesreće proveo jedan dan u komi: 'Teško je opisati taj osjećaj. Odmorio sam taj jedan dan za cijeli život'

VIDEO

- Ne znam kako je bilo drugima, ali meni je u komi bilo prekrasno. Dotaknuo sam komadić vječnosti - kaže Zlatko Krznarić (42) iz Šenkovca pokraj Čakovca, koji je proveo jedan dan u stanju kome nakon prometne nesreće. Javnost diljem svijeta ovih dana prati stanje bivšeg prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, koji se nakon nesreće na skijanju nalazi u stanju inducirane kome. 

I Zlatko je bio ljubitelj adrenalinskog sporta, speedwaya, u kojem je ostvario odlične rezultate. Nesreću nije doživio na trkalištu, nego na cesti, kad se u travnju 1990. sudario s osobnim automobilom. Pao je u komu.

Čovjek se odmori od svega. Osjećao sam se lakši od zraka i to mi je bilo kao odmor za dušu. Odmorio sam taj jedan dan za cijeli život, kaže Zlatko

- Nekome tko to nije doživio, teško je riječima opisati kakav je to osjećaj. Čovjek se odmori od svega. Osjećao sam se lakši od zraka i to mi je bilo kao odmor za dušu. Odmorio sam taj jedan dan za cijeli život - kaže. 

Iako je u bolnici ležao s teškim ozljedama, polomljen od sudara, pamti samo lijepe stvari. On je u trenutku nesreće vozio motociklom oko 80 kilometara na sat, a vozač automobila oko 70. Uslijedio je izravni sudar. 

'Bilo bi odlično kad bih se na trenutak mogao vratiti u to stanje'

- Kad sam ležao u komi, osjećao sam se kao da sam istovremeno posvud po cijelom svijetu, u Americi, u Njemačkoj... Čista egzotika. Možda zvuči malo čudno, ako kad bih se mogao vratiti bar na koji trenutak u to stanje, naravno ne uslijed nesreće, bilo bi odlično - dodaje.

- Gledao sam na televiziji razne emisije o kliničkoj smrti. Ja nisam bio u tom stanju, nisam došao pred dragog Boga, već sam bio na putu prema njemu. Široki je to spektar osjećaja. U tom svijetu nema mjernih jedinica, sekundi, minuta ili sata, niti metara. Jedno stanje bez vremena i težine. Ovaj zrak koji dišemo u usporedbi s onim dođe kao beton. Bila je to oaza mira i odmora, bez stresa i živciranja kako imamo u svakodnevici - napominje Zlatko Krznarić. 

Zlatko je bio deseterostruki prvak u speedwayu i svojevremeno jedan od najboljih vozača u Europi. Prije tri godine preživio je još jednu tešku prometnu nesreću. 

I Ivan Gradečak bio u komi: Sjeća se bestjelesnog kretanja

U stanju kome, puna 43 dana, proveo je još jedan vozač speedwaya, Preložanin Ivan Gradečak, kojeg mnogi znaju po organizaciji turističkih manifestacija u gradu. Ni u njegovu slučaju koma nije imala veze sa speedwayem. Gradečak je u komi završio zbog meningoencefalitisa, koji prenose krpelji. Imao je 32 godine. Sjeća se bestjelesnog kretanja, putovanja, glazbe koju je čuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je