Obavijesti

News

Komentari 238

Nora stigla u SAD: 'Nećemo u bolnicu, doktori više ne rade'

Nora stigla u SAD: 'Nećemo u bolnicu, doktori više ne rade'
6

Nora je stabilno, dobro je podnijela put, sve je prošlo dobro. Ne idemo u bolnicu jer nas tamo nitko nije želio pričekati niti najaviti, istaknula je Norina majka Đana

VIDEO

Nora je avionom u četvrtak nešto iza 22 sata po našem vremenu stigla u Philadelphiju. U Dječjoj bolnici bijesni su jer ih uznemiravaju hrvatski novinari. Istaknuli su kako su iznenađeni nerazumijevanjem hrvatskih novinara i dijela javnosti koji ih "uporno pitaju pitanja na koja nemamo odgovor". 

- Nora je stabilno, dobro je podnijela dugi put, sve je prošlo dobro. Ne idemo u bolnicu jer nas tamo nitko nije želio pričekati niti najaviti. Prenoćit ćemo u hotelu blizu bolnice. Uputili su nas u hitnu ali nismo tamo željeli ići da Nora ne pokupi neku infekciju. Glavno da je ona dobro. Ujutro će sve biti jasnije - rekla je za Večernji list Norina majka Đana. Istaknula je kako takvo zanemarivanje i nesusretljivost nisu očekivali ni u najgorem scenariju.

- Danima u Philadelphiju šaljem poruke i dopisujem se s njima, znaju doktori da dolazimo, zna koordinatorica. Kad smo tražili prijevoz rekli su da se snađemo s javnim prijevozom. Noru mogu primiti tek sutra jer nakon 16 sati doktori više ne rade. Šokirana sam, a sve ovo masno plaćamo - kazala je Đana. Obitelj Šitum će prvu noć u Philadelphiji provesti u hotelu Hilton. 

Liječnici: Napravit ćemo sve što možemo

Rachel Salis-Silverman iz službe za odnose s javnošću dječje bolnice u Philadelphiji za Večernji list je komentirala liječenje Nore Šitum. 

- Ništa unaprijed ne možemo komentirati o liječenju Nore Šitum dok ne obavimo preglede u našoj bolnici. Po pravilima bolnice u javnost se ne iznose ni troškovi liječenja koje je kompleksno i zahtjevno. Napravit ćemo sve što možemo kako bismo pomogli Nori jer spasili smo brojne dječje živote - kazala je Rachel. Tim vrhunskih onkologa bolnice koja je proglašena najboljom dječjom zdravstvenom ustanovom u Americi analizira slučaj Nore Šitum, a liječnici nisu odgovorni za cijenu liječenja, koje će potrajati najmanje dvije godine. 

Smještaj, njega u bolnici, dijagnostika te brojne analize u bolnici skupi su i često nepredvidivi, a eksperimentalne terapije kakvu će primati Nora, mogu biti i besplatne. Tim pedijatrijskih stručnjaka predvođen doktorom Richardom Aplencom brinut će o Nori.

- Volim timski raditi s kolegama, medicinskim sestrama i socijalnim radnicima koji osiguravaju cjelovit pristup skrbi za pacijenta. Obitelji od svojih liječnika očekuju iskrenost pa s njima komuniciram jasno i precizno da bi potpuno razumjeli zdravstveno stanje svog djeteta, potencijale i rizike liječenja - rekao je doktor Aplenc.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava