Obavijesti

News

Komentari 37

Nova nada: Malena Belmina s majkom otputovala u Stuttgart

Nova nada: Malena Belmina s majkom otputovala u Stuttgart
5

Belmina Ibrišević, koja bez JMBG-a nije mogla u Njemačku na spasonosno liječenje, zbog čega su u BiH organizirani prosvjedi, ipak je u srijedu otputovala

VIDEO

Otac Edmir Ibrišević novinarima je rekao kako ne zna detalje komplikacija, no liječnici bi uskoro trebali imati dijagnozu.

- Čekam pismeno potvrđenu dijagnozu kako bih mogao početi prikupljati sredstva za Belminino liječenje u inozemstvu. Bez toga uvijek postoji mogućnost da netko kaže kako prikupljam novac za sebe, što želim izbjeći - pojasnio je Ibrišević. 

Kaže kako će na svim društvenim mrežama objaviti broj žiro računa za uplatu novca. Pozvao je ljude da se odazovu u što većem broju kako bi što prije okončali agoniju, ali i pomogli drugoj djeci koja zbog JMBG-a ne mogu na liječenje.

Zbog teškog zdravstvenog stanja Belmininim roditeljima liječnici su preporučili odlazak na liječenje u Njemačku. Međutim, bebe u Bosni i Hercegovini nemaju JMBG ni putovnicu, pa s malenom nisu mogli napustiti zemlju. Javnost je reagirala prosvjedima, pa su vlasti djevojčici dodijelile privremeni JMBG. U Sarajevu i dalje mnogi prosvjeduju tražeći od vlasti trajno rješenje za ostalu teško bolesnu djecu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otputovala u Njemačku s majkom i liječnicom

Belmina Ibrišević u srijedu navečer otputovala je u Stuttgart, potvrdila je za agenciju Anadolija glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sabina Džaferbegović. 

Dodala je kako je djevojčica za Njemačku poletjela u 19.50 sati privatnim zrakoplovom koji je za tu svrhu iznajmio Međunarodni aerodrom Sarajevo. Zračna luka snosi sve troškove putovanja za Belminu, njezinu majku i liječnicu. U Stuttgartu bi joj liječnici trebali presaditi koštanu srž. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a