Obavijesti

News

Komentari 242

Moć molitve: Od hepatitisa C ga ozdravio fra Zvjezdan Linić

Moć molitve: Od hepatitisa C ga ozdravio fra Zvjezdan Linić
4

Ratni vojni invalid Darko Peranović 22 godine bolovao je od hepatitisa C. Nakon molitvi pokojnom fra Liniću čovjek je u listopadu, na čuđenje liječnika, ozdravio

VIDEO

Liječnici Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu nisu vjerovali svojim očima kad su dobili nalaz Darka Peranovića (40). Mislili su da je riječ o pogrešci u laboratoriju te su tražili da Peranović tri puta vadi krv kako bi bili sigurni da je nalaz negativan.

Tih dana u listopadu Peranović je samo slušao rečenice poput: “Ovo je čudno. Sigurno je riječ o pogreški”.

No njemu je srce zaigralo i vjerovao je da su čuda ipak moguća. Neizvjesnost koju je osjećao sve dok na papiru nije dobio potvrdu da je potpuno izliječen nije mu lako padala.

Zato je s nestrpljenjem iščekivao 29. listopada kad je nalaz s trećeg vađenja krvi trebao biti gotov. A samo dva dana prije tog sudbonosnog datuma doživio je, govori, nadnaravno iskustvo.

- Toga dana, 27. listopada, bio sam jako zabrinut. Šetao sam se zamišljen po Trgu Ivana Kukuljevića i baš sam krenuo prema župnoj crkvi. Odjedanput sam ugledao fra Zvjezdana Linića. Za mene je tada sve stalo i čuo sam samo njegove riječi: ‘Ne boj se, sve će biti u redu, samo vjeruj’. Nakon te rečenice fra Zvjezdan Linić je nestao, a ja sam bio smiren. Znao sam da će sve biti u redu. I upravo je tako i bilo. Dva dana poslije, na moj imendan, dobio sam nalaz na kojem piše da sam negativan na hepatitis C - govori hrvatski branitelj kojemu su liječnici nakon toga rekli da je zdrav.

Doduše, i dalje su bili u šoku i nevjerici, ali nakon tri vađenja krvi dobio je dokumentaciju na kojoj piše da je među sretnicima koji su se izliječili od te bolesti. Čudo se, kaže, zbilo po zagovoru pokojnog fra Linića, kojem se molio cijelo vrijeme od njegove smrti. Prije osam mjeseci tako je nadahnut dobio posebnu molitvu.

Liječnik nije mogao vjerovati u nalaze

Peranović je fra Zvjezdana Linića upoznao 2008. kad je prvi put otišao na duhovni seminar u Kuću susreta Tabor.

Odmah se pri tom prvom susretu promijenio, odnosno doživio je susret s Bogom. Do tada je pušio, pio alkohol i uzimao tablete za smirenje, a čim je došao na seminar, sve je to odbacio u samo jednom danu. I od tada, kaže, više nije zapalio cigaretu ni pio alkohol. Istoga dana počeo je i razmišljati da poduzme sve kako bi se izliječio od hepatitisa C. Nadao se da će se dogoditi čudo i da će uskoro ozdraviti.

- Otišao sam u Kliniku ‘Dr. Fran Mihaljević’ kod dr. Ivana Kurelca. Uzeli su mi krv na analizu 11. rujna. Nakon tri tjedna javili su mi da su nalazi gotovi i ja sam došao u kliniku. Dr. Kurelec je rekao: ‘Ovo je čudno, nalaz je negativan. Ne shvaćam kako nema bolesti? Mora da je neka pogreška’. Odgovorio sam mu da vjerujem u čuda, a srce mi je odjednom poskočilo - kaže. Ponovno su mu izvadili krv i poslali je na analizu. No kako liječnici, iako je i taj drugi nalaz bio negativan, nisu htjeli to napisati u dokumentaciji, morao je i treći put vaditi krv. I tada mu se, dok je čekao nalaz koji je dobio 29. listopada, ukazao fra Zvjezdan Linić s riječima potpore.

- Sad mi u liječničkoj dokumentaciji piše da sam zdrav, a liječnici su mi rekli kako nema šanse da se bolest vrati. Na svojoj sam koži osjetio da su čuda po zagovoru fra Zvjezdana Linića itekako moguća. Zato se molite - poručio je hrvatski branitelj.

Hepatitis je zaradio na ratištu. Dva puta je, naime, ranjavan.

Prvi put 7. lipnja 1992. u akciji Lipanjska zora kad je pogođen u lijevu ruku i glavu te je hitno prebačen u tadašnju Novu bolnicu u Zagrebu u kojoj je transfuzijom dobio hepatitis C. Osim njega, dobilo ga je i mnogo njegovih suboraca, a Peranović se samo dva dana nakon izlaska iz bolnice 20. lipnja 1992. godine, našao ponovno na ratištu. Tog 22. lipnja 1992. opet je ranjen, i to ponovno u lijevu ruku.

Darko je pokazao svoju medicinsku dokumentaciju

Liječnici su Peranoviću 2010. rekli da mu je jetra u lošem stanju i da bi mogao dobiti cirozu. Uz vrlo skupu trojnu terapiju, u 95 posto slučajeva virusni hepatitis C je izlječiva bolest, a Darko se našao u toj skupini sretnika. Novi nalazi kažu da je zdrav. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21