Obavijesti

News

Komentari 80

Nakon poroda opipala kvržicu: 'Nije boljela, a nije ni nestajala'

Nakon poroda opipala kvržicu: 'Nije boljela, a nije ni nestajala'
3

Dunja Šarić (34) je tri mjeseca nakon poroda na lijevoj dojci napipala popriličnu kvržicu. U početku tome nije davala preveliku pažnju, ali je ubrzo posumnjala...

VIDEO

Kad je u studenom 2014. rodila sina Vilima njezinoj sreći nije bilo kraja. Dunja Šarić (34) iz Kupinečkog Kraljevca nedaleko Zagreba uživala je u ulozi majke i ponosno gledala kako joj sin svakog dana napreduje. No onda je samo tri mjeseca nakon poroda na lijevoj dojci napipala popriličnu kvržicu. U početku tome nije pridavala preveliku pažnju jer je istovremeno imala problema s mastitisom, odnosno upalom dojki koja nastaje za vrijeme dojenja.

- Otišla sam k liječnici opće medicine jer kvržica nije prolazila. Ona me uvjeravala da je riječ o posljedici mastitisa, no meni je neki unutarnji glas govorio da griješi. Strah i sumnje dodatno su se povećavali jer me kvržica uopće nije boljela, a nije ni nestajala. Mjesecima sam obilazila liječnicu i molila je da me pošalje na punkciju, ali je ona smatrala da za tim nema potrebe – rekla je Dunja. 

Petar Glebov/PIXSELL

Sumnje su se pokazale točnima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U to je vrijeme pripremala i vlastito vjenčanje s Vilimovim ocem Goranom (38) i uz dijete od svega nekoliko mjeseci živjela je poprilično užurbano. A onda ju je u lipnju prošle godine, kad je Vilim imao svega osam mjeseci, nazvao poslodavac i rekao kako unatoč tome što je trenutno na roditeljskom dopustu ima pravo na godišnji sistematski pregled.

- Naravno da sam se odmah naručila i otišla na pregled. Liječnica koja mi je radila ultrazvuk dojki uozbiljila se čim je ugledala kvržicu od tri centimetra koja se već proširila na područje ispod lijevog ramena – prisjeća se Dunja trenutka kad je shvatila da su njezine sumnje točne. Liječnica joj je savjetovala da odmah ode na punkciju, a nalazi koje je uskoro dobila potvrdili su da ova mlada majka ima karcinom dojke.

- Kako baš sad mogu dobiti karcinom? Pa imam svega 34 godine i trebam se udati za mjesec dana – pitala se Dunja koju je vijest o zloćudnoj bolesti potpuno šokirala. Srećom, članovi njezine obitelji dali su joj punu podršku i nisu joj dopuštali da 'potone'. 

Ubrzo nakon što je dobila dijagnozu, Dunja je operirana na Institutu za tumore, KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Liječnici su odstranili karcinom pa je Dunja već tri dana nakon operacije puštena kući. Vjenčanje s Goranom nije htjela odgađati, pa su se unatoč svemu vjenčali sredinom srpnja. U rujnu je krenula na prvi ciklus kemoterapija, otpala joj je sva kosa, ali unatoč tome osmijeh s Dunjinog lica nije silazio. Njezina je obitelj potpuno promijenila stil življenja i način prehrane.

- Još uvijek odrađujem kemoterapiju, ali se duboko nadam da je bolest iza mene i da su preda mnom samo lijepi trenuci. Ne želim ni pomišljati na išta drugo - govori Dunja dok gleda svog Vilima (1,3) kako veselo korača njihovim domom i istražuje svijet oko sebe.

Petar Glebov/PIXSELL

''Pregledajte se, bolest više ne pita za godine''

Dunja u trudnoći nije ultrazvučno kontrolirala dojke, a i prije toga nije prečesto odlazila na preglede. Zato savjetuje svim ženama da na vrijeme razmišljaju o sebi i brinu se o svome zdravlju jer bolest danas više ne pita za godine.

- Karcinom dojke imale su moje obje bake i teta, no smatrala sam kako se time ne moram zabrinjavati u ovom periodu života. Prevarila sam se - tvrdi Dunja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a