Obavijesti

News

Komentari 251

Neznancu platio ratu duga od 7200 kn i spriječio deložaciju

Neznancu platio ratu duga od 7200 kn i spriječio deložaciju
2

Osječki vozač tramvaja spasio je od deložacije Željka Budića, plativši mu svojom ušteđevinom ratu duga. Učinio je to jer se već sutra isto njemu može dogoditi

VIDEO

Da, ja sam tramvajac koji je spasio deložacije Osječanina Željka Budića, plativši mu ratu duga u iznosu od 7200 kuna. No nisam učinio nikakvo herojsko djelo jer već sutra mogu ja ostati bez krova nad glavom, rekao je za Glas Slavonije vozač tramvaja koji je želio ostati anoniman.

Budića, inače člana Radničke fronte, gotovo svakodnevno je viđao u tramvaju koji je vozio. Jednog dana je uočio naglu promjenu njegovog raspoloženja. 

- Znao sam ga kao i mnoge druge koji se voze sa mnom i pozdravljamo se s 'bok', ništa više. Inače veseo čovjek u proljeće prošle godine nekako je propao i vidjelo se da je u problemima. Pitao sam ga kako je i ispričao mi je da za svoj rad nije bio plaćen, da je stvorio dug za kuću i da će ga uskoro deložirati. Kad mi je to ispričao, ostao sam bez riječi i odlučio mu pomoći - ispričao je vozač tramvaja.

'Neopisivo je dobar osjećaj kad nekomu možeš pomoći'

Njegova se supruga istoga trenutka složila da Budiću treba pomoći. Dan prije deložacije s pomoću Google Eartha pronašao je kuću Budićevih, a koju je netom prije toga vidio u televizijskoj emisiji gdje je Budić bio gost i uputio se k njemu.

- Neopisivo je dobar osjećaj kad nekomu možeš pomoći. Otišao sam k Budiću nakon posla i bio je iznenađen što sam došao. Otišli smo u banku i riješili taj problem, a moram priznati da sam iznenadio i samoga sebe jer nikada nisam takvo što učinio, ispričao je samozatajni vozač. Kaže kako nije bogat, ali ne oskudijeva ni u čemu pa je smatrao posve prirodnim da pomogne Budiću. Ratu duga od 7200 kuna platio je ušteđevinom. 

'Mislio sam da ću dobiti infarkt'

Budić, koji živi sa suprugom i dvoje djece srednjoškolaca, Glasu Slavonije je rekao da nikad neće zaboraviti veliku gestu svog sugrađanina. 

- Mislio sam da ću dobiti infarkt drugi put u životu kad mi je rekao razlog svoga dolaska. Bio sam uvjeren da se šali. Platio mi je dug i ja to nikada neću zaboraviti. Nadam se da ću kad-tad biti u prilici vratiti mu taj novac, a ono što je taj čovjek napravio za mene malo bi tko učinio za bilo koga - ispričao je Budić, koji je zbog nezakonitog otkaza dobio spor protiv tvrtke, no nikada nije dobio novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 251
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"