Obavijesti

News

Komentari 210

Nije odustala: Turistica (25) je dojenjem siroče vratila u život

Nije odustala: Turistica (25) je dojenjem siroče vratila u život
5

Maria iz Danske u Turskoj je iz taksija ugledala smotuljak na cesti. Šokirala se ugledavši novorođenče. Nije davalo znakove života, no uzela ga je k sebi...

VIDEO

Dankinja Maria Kristensen (25) spasila je napušteno novorođenče od sigurne smrti. Ona, suprug Kent i sin Lucas (3) putovali su taksijem na aerodrom u Turskoj. Prolazeći kroz Kusadasi Maria je uz cesti primijetila maleni svežanj. Učinilo joj se da je vidjela ručice koje su stršale iz šarenog prekrivača.

Zamolila je taksista da se zaustavi. Ona i suprug izašli su van iz auta i šokirali se vidjevši beživotno tijelo tek rođene bebe.

- Umalo mi je pozlilo. Bebica je izgledala kao da je mrtva. Bila je crvena u licu jer je vani pržilo sunce. Toga dana bilo je 40 stupnjeva. Instinktivno sam ju uzela u ruke i unijela u auto - ispričala je Maria, koja je u 31. tjednu trudnoće, za danski portal Ekstra bladet.

Tek rođenu djevojčicu je majka, koja ju je odbacila, odjenula u ružičasti kompletić, na glavi je imala kapicu te ju je zamotala u šarenu dekicu. Maria ju je brzo unijela u taksi te zamolila vozača da pojača klimu, no curica i dalje nije davala znakove života. Supružnici iz Danske umivali su je hladnom vodom pokušavši ju vratiti u život, ali reakcije nije bilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očajna zbog svega bebu sam prislonila na prsa. Upitala sam taksista bi li mu smetalo kada bih podojila curicu, jer nisam znala je li to u redu činiti u Turskoj na javnom mjestu i to s tuđim djetetom. Prihvatio je prijedlog. Isprva se nije ništa dešavalo, no odahnula sam kada sam osjetila kako se njezina usta miču. Čudo! Počela je sisati. Isprva se borila, no onda je počela jesti puna života. Otvorila je oči i pogledala me. Počela sam plakati od sreće - ispričala je ushićena Dankinja. 

Maria, socijalna radnica, pretpostavlja da je odbačena curica, koju su našli u četvrtak, stara tek jedan dan. Čim je beba oživjela taksist ih je odvezao u obližnju policijsku postaju. Policija ju je predala socijalnim radnicima, koji će je dati na usvajanje. Malenu su nazvali Ceren. Maria se nada da će djevojčicu usvojiti dobri ljudi, koji će se znati i moći brinuti za nju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina