Obavijesti

News

Komentari 203

Očajna majka: Moju djecu sad žele dati u tri različite obitelji

Očajna majka: Moju djecu sad žele dati u tri različite obitelji
1

Jadranki žele oduzeti djecu jer je siromašna. Nakon što je odustao prvi udomitelj, sud je odlučio da braću i sestre razdvoje u više obitelji. Majka ne odustaje od borbe

VIDEO

Nakon nekoliko tjedana zatišja, kad je Jadranka Toth (45) iz Đurđevca pomislila da je đurđevački Centar za socijalnu skrb odustao od oduzimanja njezino petero djece i smještaja u udomiteljsku obitelj, u srijedu ju je šokirala nova sudska odluka.

Novim rješenjem Općinskog suda Koprivnica, umjesto jednog udomitelja petero osnovnoškolaca trebalo bi otići u tri udomiteljske obitelji. Navodni razlog mijenjanja odluke je odustanak ranijeg udomitelja. O Jadranki Toth već smo pisali jer joj centar želi oduzeti djecu zato što je siromašna.

Predsjednica udruge Drugi val, koja u ovome mučnom slučaju pomaže nesretnoj majci, Žaneta Višy–Kevešević, pravnica je po struci i tvrdi da sud nije mogao donijeti rješenje bez sudjelovanja majke u postupku. Ona također tvrdi da se ranije određeni udomitelj povukao ne zbog pritiska javnosti, kako obrazlaže sud, nego isključivo zbog toga što ne ispunjava uvjete. Višy-Kevešević navodi da novopredloženi udomitelji ne udovoljavaju zakonskim uvjetima. Stoga je majka od centra zatražila dokaze na temelju kojih su im izdali dozvole za obavljanje udomiteljstva.

- Imam saznanja da je nakon naše kaznene prijave protiv suda i djelatnica Centra za socijalnu skrb taj centar uzvratio istom mjerom prema majci i meni, a tvrde i da je medijskim istupom kompromitiran postupak pred sudom i centrom - kazala nam je predsjednica udruge Drugi val.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Majka kaže da je, ako je istina da je podnesena kaznena prijava, isključiva svrha tog čina pritisak na nju da dobrovoljno prihvati odluku centra i da se odrekne svoje djece. Tvrdi da djecu nikad nije skrivala jer su redovito išla u školu, pa nema govora ni o kakvoj opstrukciji sudske odluke. I dalje će se, kaže, boriti za svoju djecu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a