Obavijesti

News

Komentari 115

Osječka heroina pomogla Nori, sada ona treba našu pomoć...

Osječka heroina pomogla Nori, sada ona treba našu pomoć...
3

Ena Šarac (18) nesebično je pomogla maloj Nori Šitum. No Ena sada treba skupiti novac za operaciju u Njemačkoj kojom bi joj tumor trebao biti potpuno odstranjen

VIDEO

Molila bih sve drage ljude da akciju za mene donirate malom anđelu Nori. Njoj je jako hitno i ima samo još par dana da ode po život!!! Ja imam još puna dva tjedna pa vas od srca molim da mi ispunite želju i - ajmo malom anđelu pomoći i ovom akcijom i pozivima. Hvala vam od srca! 

Ova poruka osječke heroine Ene Šarac (18), koja i sama treba 200.000 kuna za, vjerojatno, posljednji operativni zahvat na glavi, duboko je dirnula hrvatsku javnost. Čim je Nora Šitum poletjela za Ameriku, na hrvatskim društvenim mrežama krenula je velika akcija za Enu! Čak su i Norini roditelji obećali pomoć bolesnoj djevojci koja je prijeko potrebne donacije za svoje izlječenje preusmjerila njihovoj kćeri.

Ena Šarac bila je Ponos Hrvatske 2011. godine

- Gledali su na televiziji prilog o Eni i osjetili potrebu odmah se javiti i zahvaliti. Nakon toga smo se čuli još nekoliko puta. Ovo vam pričam želeći reći kako Norini roditelji i u trenucima najgore patnje nisu zaboravili moju Enu - priča Biserka Šarac, Enina majka.

Zanimljivo je da su i Nora i Ena trebale isti dan, prošloga petka, pristići svaka u svoju bolnicu i započeti, odnosno završiti svoje najveće životne bitke. Ena je, međutim, sve svoje "anđele", kako naziva tisuće ljudi koji joj svakodnevno pomažu u prikupljanju sredstava za preskupe operativne zahvate, javno pozvala da se aktiviraju u akciji pomoći malenoj Nori.  A svoju operaciju je prolongirala za prvi slobodni termin koji joj jave iz Münchena.

"Borimo se s vremenom no Nori je novac bio potrebniji"

Takvim postupkom Ena doslovno riskira život, jer posljednja snimka glave pokazuje da joj je tumor narastao na 1,7 cm, tek tri milimetra manje od maksimalne veličine koja se može odstraniti cyber knifeom u Münchenu. U tom slučaju Ena bi morala ponovo na uvijek rizično operativno otvaranje glave...

- Istina, i mi se borimo s vremenom, ali Nori je novac ipak bio prioritetniji. Znate što, da sam od ovoga svog "podstanara" (Enin naziv za tumor na mozgu, op.a.) naplaćivala samo kunu dnevno za boravak u mojoj glavi, već bih imala dovoljno novca za operaciju- šali se Ena Šarac.

Cyber knife, revolucionarna metoda liječenja tumora "bez fizičkog rezanja glave", u stvari je petodnevno zračenje tumora kojim se "podstanar" u potpunosti odstrani.

Eni su prošle godine u Bruxellesu tamošnji liječnici uspjeli operativno odstraniti veliki dio tumora. Cyber knife bi, nadaju se Ena i njezini roditelji, konačno trebao okončati bitku s bolešću koju Ena vodi već 11 godina. 

Ena odlazi u Zagreb 27. veljače na magnetsko snimanje glave, a dan kasnije putuje u München po konačnu životnu pobjedu.

Svi koji žele pomoći da Ena konačno uspješno završi svoju bitku s "podstanarom" mogu uplatiti donacije na žiro-račun u Privrednoj banci Zagreb: 2340009-3104119971.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21