Obavijesti

News

Komentari 70

Parking porod: Tata Kristijan malu je Anu porodio u autu

Parking porod: Tata Kristijan malu je Anu porodio u autu
4

Otac Kristijan je automobil zaustavio na rizolu pet minuta od bolnice. Beba je dolazila. Vremena za paniku nije bilo, a sam porod je trajao tek nekoliko sekundi...

VIDEO

Ana Strahija ima 3700 g i 47 cm. Rođena je u ponedjeljak u 5.40. Mjesto rođenja - tatin auto parkiran na Zagrebačkoj aveniji. Monika (23) osjetila je da joj je procurila plodna voda oko pet sati kad je ustala nahraniti drugo dijete. Probudila je supruga Kristijana Josipa (27). Spremili su se i iz Prhoća pored Jastrebarskog krenuli prema KBC - u Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Požuri, ja stvarno više ne mogu. Glavica već izlazi, rekla je uzbuđeno suprugu Monika koja je sjedila na suvozačkome mjestu.

Počela se preznojavati zbog jakih trudova, vrtilo joj se... Prema izrazu njezina lica, Kristijan je shvatio: “To je to, nemamo više vremena, Monika će sad roditi.”

Projurio je Mazdom na raskrižju kraj Zagrebačke avenije, jedne od najprometnijih u gradu, pomalo divljački, kako kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaustavio se na rinzolu ispred trgovačkog centra. Iako nije bilo gužve jer je bilo dosta rano, ono malo vozača na cesti počelo je trubiti i upozoravati ga da je u prekršaju. Nakon nekoliko sekundi u rukama je držao svoju prekrasnu kćer.

- Moniki smo skinuli hlače i malena je jednostavno izašla, iskliznula na sjedalo, a ja sam je primio. Odmah sam joj očistio usnu šupljinu, ona je lagano zaplakala i znao sam da je sve baš kako treba biti. Malo sam se zbunio zbog pupčane vrpce. Nisam znao što točno s njom učiniti. Brzo sam nazvao Hitnu pomoć u bolnici Sestara Milosrdnica. Savjetovali su da ništa ne diram, da će oni odmah krenuti.

Na ulazu u bolnicu čekao ih je spreman tim

S obzirom na to da su i Ana i supruga izgledale prilično dobro rekao sam da ne moraju dolaziti po nas, da smo tamo za nekoliko minuta. Malenu smo omotali ručnikom i Monika ju je privila na prsa. Sjeo sam opet za volan i ubrzo smo bili ispred Vinogradske. Na ulazu nas je dočekao spreman tim. Odmah su nas primili. I oni su bili pomalo šokirani - prepričao je Kristijan najuzbudljiviji dan života, doslovno u dahu. Mladi roditelji objašnjavaju kako nije bilo vremena za paničarenje.

- Sve je trajalo tako kratko da se nismo stigli niti prestrašiti. Iako imam već dva sina, Tina (4) i jednoipolgodišnjeg Vitu koje sam rodila u bolnici, ovo mi je bio najlakši i najbrži porod - kaže opušteno i kroz smijeh Monika, kojoj je termin bio u petak.

U ponedjeljak je trebala obaviti zadnji pregled kod svoga ginekologa, no Ana se nije držala plana. Zdrava kćerkica i majka iz bolnice su izašle već u srijedu - a Monika od sreće doslovno sjaji. Sreće što je sve prošlo najbolje moguće - bez ikakvih komplikacija. Čak i u četvrtak kad smo je posjetili samo maleni trbuh nas podsjeća da je prije nekoliko dana prošla priličnu dramu.

"Bio sam na oba poroda pa već imam iskustva"

Igra se s djecom, obavlja kućanske poslove, zrači vedrinom i odmah nas je osvojila. Objašnjava da joj je podrška, hrabrost i smirenost supruga bila najvažnija u tim trenucima.

- Bio sam na oba poroda i reklo bi se da već imam iskustva, pa sam se i u ovoj situaciji lako snašao. Prijatelji se već šale na moj račun zbog svega. Ideje pršte na sve strane - kaže Kristijan. Koliko su opušteni bili dokazuju i fotografije koje su snimili odmah nakon poroda. Uslikali su se i u autu, a Kristijan je zabilježio i trenutak u kojem dolaze u bolnicu.

- To su situacije koje zaista želimo da nam ostanu za uspomene, pa koliko ljudi proživi ovakvo što? Iako mi se malo tresla ruka pa su fotografije mutne, zauvijek ćemo imati zabilježen ovaj trenutak - rekao je tata.

A imaju i dokaz kada će prepričavati Ani kako se rodila. Uslijedili su pozivi prijatelja i rodbine, a jedino pitanje koje postavljaju je: “Monika, stvarno si rodila u autu?”

Iako već sada imaju veliku i, kako kažu, istinski sretnu obitelj, roditelji su se od srca nasmijali kada smo ih pitali planiraju li još potomaka. Pogledali su se i u isti čas odgovorili: “Naravno”. Jedino što mi možemo reći je: Bravo mama i bravo tata! Šef ginekologije i porodništva iz KBC-a Sestre milosrdnice Krunoslav Kuna kaže da su ovakvi porodi izvan bolnice rijetki - jedan u 3000.

- Najvažnije da su mama i beba na kraju dobro - rekao je Kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a