Obavijesti

News

Komentari 43

'Pisao' Djedu Mrazu pa dobio topli dom i ljubav u Švicarskoj

'Pisao' Djedu Mrazu pa dobio topli dom i ljubav u Švicarskoj
13

Jednogodišnjeg križanca ptičara Dinka spasili su u slavonskom selu Gundinci. Bio je na samrti zbog izgladnjivanja, a sada istinski uživa s novom obitelji u Švicarskoj

VIDEO

Jednogodišnji križanac u tipu ptičara kopnio je na hrđavom lancu bez vode i hrane. Izgledao je kao umirući kostur, a veterinari su mu dijagnosticirali tešku pothranjenost koja je uzrokovala anemiju i oštećenje jetara.

Osječka Udruga Pobjede i Zagrebački Info centar Suza za slučaj zlostavljanja saznali su preko anonimne prijave. Psa, koji je jedva stajao na nogama i koji je dobio ime Dinko, odmah su uzeli pod svoju skrb. 

Policija iz Vrbanje s nemarnim vlasnikom dogovorila se kako neće podići prijavu protiv njega ako se dobrovoljno odrekne psa. Dinko je dobio privremeni smještaj u Zagrebu. 

O njemu se dva mjeseca brinula studentica veterine, a Dinko je u međuvremenu 'pisao' Djedu Božičnjaku tražeći samo jedno - zauvijek dom.

- Ne znam jesi li u ovih godinu dana moga života obratio pažnju na mene, ali ako jesi, onda znaš da sam živio prilično teško, da sam bio vezan na lancu, da sam bio više gladan nego sit, da sam se smrzavao na kiši i snijegu, da sam svaki dan molio Boga da me netko spasi i da sam često plakao, ali nitko me nije čuo. Dragi Djede, pa zaslužio sam valjda da mi nakon toliko patnje i muke barem sad ispuniš jednu jedinu želju, a to je da dočekam Božić u novoj obitelji. Samo da znaš, uopće nisam izbirljiv. Nije mi bitno hoću li živjeti u malom stanu ili velikoj obiteljskoj kući, nije mi bitno hoće li ondje biti puno djece ili ćemo biti samo nas dvoje, nije mi bitno ni hoću li imati skupe igračke i luksuzni krevetić. Bitno mi je samo da mi za moj prvi Božić pokloniš nekoga da me voli - 'pisao' je Dinko. 

Njegova molba širila se društvenom mrežom, a potencijalni udomitelji iz Švicarske zaljubili su se u njega čim su vidjeli njegovu fotografiju. 

Kako su prije Božića išli u Beč, Dinko i njegova teta čuvalica brzo su se spakirali i krenuli u Austriju. 

Napaćeni Slavonac već je postao obiteljska maza mladog bračnog para koji mu je obećao osigurati sretan ostatak života

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa