Obavijesti

News

Komentari 30

'Preživio sam pad s devetoga kata, a sada me ubija HZZO'

'Preživio sam pad s devetoga kata, a sada me ubija HZZO'
4

Radeći na održavanju odašiljača telefonskog operatera i penjući se na krov zgrade u Naselju Stanka Vraza u Osijeku, Dragomir Javor pao je s devetog kata u podrum

VIDEO

Sreća je da sam Bosanac i da sam pao na glavu! Da je drukčije, ne bismo mi sad razgovarali, šali se Dragomir Javor (55), elektromehaničar iz Tenje nedaleko od Osijeka.

On je prije dvije godine, radeći na održavanju odašiljača velikog telefonskog operatera i penjući se na krov zgrade u Naselju Stanka Vraza u Osijeku, pao s devetog kata u podrum. Inspektor zaštite na radu je tada izračunao da je visina s koje se sunovratio 32,70 metara. Dragomir je u padu porušio desetak metalnih šipki koje su povezivale rukohvate na rubovima stepenica. Uvjeren je da su mu one spasile život.

- Sjećam se da mi je jedan liječnik u bolnici rekao da sam gotov, a drugi mi je nagovijestio da je moj oporavak u Božjim rukama. Sad mogu reći da su me spasili pravi Bog i ‘bogovi u bijelim kutama’. Ozljede su bile takve da su mi inducirali komu u kojoj sam bio 12 dana - prisjeća se Dragomir.

No tu nije bio ni blizu kraj Dragomirovim nevoljama. U bolnici je zbog otvorene rane na desnoj ruci dobio MRSU, a na nozi, zbog nepomičnog ležanja, dekubitus. Kad je nakon 66 dana ležanja konačno pušten iz bolnice i upućen na rehabilitaciju u Bizovac, shvatio je da terapija nije obuhvaćala korištenje bazena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Baš u vrijeme mojeg boravka u Bizovcu ispustili su svu vodu iz bazena tako da tijekom 21 dana nisam, da sam i htio, mogao imati rehabilitaciju u vodi. Nakon boravka u Bizovcu dvojica bolničkih liječnika, specijalista neurokirurga, Gordan Reljac i Dennis Czersky-Hafner, u svojim nalazima inzistiraju na mojoj fizikalnoj rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama, ali u HZZO-u odbijaju te nalaze - govori Dragomir koji je tek naknadno saznao za dekubitne promjene koje je imao u bolnici i zbog kojih, kao i zbog MRSU-a, nije ni mogao provesti terapiju u bazenima.

Dvije godine nakon što je čudom preživio pad Dragomir trpi jake bolove u leđima te trnjenje ruke i noge, vrlo teško je pokretan, i to uz pomoć štake, ne može se saviti, vid mu je poremećen, ima učestale vrtoglavice i nesanicu, a i kapacitet pluća mu je bitno smanjen. Iz HZZO-a su odbijali njegove uputnice za terapiju u Krapinskim Toplicama jer “dijagnoza nije u skladu s Popisom dijagnoza za odobravanje bolničke medicinske rehabilitacije”. 

U HZZO-u navode da konačno odobrenje za odlazak u Krapinske Toplice daje ovlašteni doktor Zavoda koji može uskratiti suglasnost za bolničku medicinsku rehabilitaciju kad ocijeni da ne postoji medicinska opravdanost ili postoje kontraindikacije za njezino provođenje.

- Ako je nešto dobro u ovoj mojoj priči, osim činjenice da sam preživio nešto što je ravno čudu, onda je to popravljanje onih stepenica i ulaznih vrata na krov zgrade. Sretan sam, eto, što sam tako spasio život nekom drugom - kaže Dragomir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor