• Članak
  • Komentari 321
  • Lokacija
  • Share 295
  • Tweet13

Spasiteljica životinja: Mačke su me izliječile od teške bolesti

Mlada Osječanka udomljava mace koje joj ostavljaju pred kućnim pragom. Dok se prošle godine borila s teškom bolešću, bile su joj utjeha. Sad ih ima devet

Nedjelja, 19. 8. 2012. u 19:00    Piše: Danijela Mikola

Za Osječanku Marijanu Koštić (32) može se reći da je nasljednica osječke barunice Pauline Hermann – Mačka-mame. Ona je živjela prije 150 godina i bila poznata kao zaštitnica mačaka.

Baš kao i barunica, i Marijana obožava mačke. Već 15 godina udomljava one koje kod nje zalutaju ili joj ih pred vratima ostave susjedi.

- Mačke volim odmalena, ali nikad nisam imala ni jednu dok mi, prije 15 godina, nije dolutala siva skotna mačka. Omacila se i ubrzo sam imala puno dvorište maca. Tada sam upoznala i pravu ljudsku narav. Susjedi su koristili svaku priliku kako bi ozlijedili te mačke. Vraćale su se osakaćene i potom umirale u teškim mukama - govori Marijana.

 Ubrzo su joj pred kućom počeli ostavljati kutije s mačićima. Često je i posljednji novac davala za njihovu hranu i liječenje. Iako joj susjedstvo nije sklono i pazi da mace ne izlaze iz dvorišta, Marijana jako brine o ljubimicama. Trenutačno ih ima devet i sve su sterilizirane. Znala ih je imati i 20, ali su neke nestale.

- Svaka  maca ima svoje ime i priču. Najstarija je Miluška i ona je kod mene 12 godina. Ona je bila mama svim udomljenim mačićima. Sve moje mace za rođendan dobiju torticu i svijeće - kaže Marijana, studentica prava, koja je 1996. godine bila izabrana za Kraljicu Hrvatske.

Prošle godine borila se s teškom bolešću.

- Otkrila sam tko su mi pravi prijatelji. Mačke su bile tu za mene. Razveselile su me, utješile i dale mi nadu. Sada ih još više volim. Uz njih sam otkrila da su zdravlje i ljubav najvažniji u životu - kaže Marijana Koštić.


Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: spasiteljica, mačke, borba, bolest

Izdvojeni komentari 321 komentara Pogledaj sve komentare
19.08.2012., 19:27

guliver: najljepša djevojka u Osijeku, svaki puta kada je vidim ostanem paff, "mačka i pol" :)

19.08.2012., 20:00

dac11: Ja sam tesko bolestan i mogu vam samo reci da mi uz uzu obitelj utjehu pruza i mali macak i pas kojeg sam uzeo iz Azila. Nije ista ljubav prema mojoj supruzi i zivotinji, naravno. No i zivotinje kao da osjecaju kada imam jake bolove i nekako kao da se trude da mi pomognu. Znam da ce biti puno onih koji me nece razumjeti, ali dok neke stvari ne dozivite ne mozete niti znati o cemu pisem.

19.08.2012., 19:09

sretan: lijepa djevojka s lijepom dušom, susjedi sramite se

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar