Obavijesti

News

Komentari 55

Ukleto nebo: Otac i stric su mu poginuli u razmaku od 2 sata

Ukleto nebo: Otac i stric su mu poginuli u razmaku od 2 sata
3

U razmaku od samo dva sata na nebu su mu poginuli otac i stric. Ali 50-godišnji Vilibald Tomašić danas održava najbolje akrobatske avione. I obožava letenje...

VIDEO

Moj tata Vilko bio je pilot. Njegova dva brata Jure i Emil bili su piloti. I ja sam pilot. Mislim da nam je obiteljski to u krvi , ali, nažalost, pogodile su nas avionske nesreće, govori aviomehaničar Vilibald Tomašić.

Slovenac hrvatskih korijena iz Ptuja danas je član tima Petera Besenyia, poznatog mađarskog Red Bull Air Race pilota. Brine o “duši” motora njegova aviona, koji ima 300 KS-a. Avion je to, jedini u svijetu, proizveden samo za najstarijeg među pilotima trkačima. Kroz suze se prisjeća kako su mu istog dana poginuli otac i njegov brat .

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

- Imao sam tri godine tog 10. listopada 1967. godine . Tata je poginuo u privatnom avionu na putu za Beograd, a Jure dva sata poslije na vojnoj vježbi - kaže Vilibald, koji unatoč teškoj obiteljskoj tragediji nikad nije posustajao i uvijek je sanjao da leti.

"Radim ono što volim i još me plaćaju za to"

- Majka mi nije dopustila da upišem Vojnu akademiju pa sam završio za aviomehaničara. No nakon majčine smrti sam se prekvalificirao - suznih očiju govori Tomašić, koji je poslije postao instruktor jedriličarstva, a zatim i motornog letenja.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

- Uvijek sam tražio nešto više. Imao sam svoje avione pa sam tri godine radio u Vrsaru kao pilot i vozio djecu s Unija u školu. Bio sam i u policiji te na kraju, preko poznanika završio u Peterovu timu.

- Avioni stižu iz Abu Dhabija rastavljeni . Krila posebno, rep posebno, motor posebno. Potom se sklapaju, piloti ih isprobavaju i tada se reguliraju po njihovim željama. Uživam. Radim ono što volim i još me plaćaju za to - kaže nam Vilibald.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca