Obavijesti

News

Komentari 176

Vesela prabaka Ivana (90): U autu proputovala pola Europe

Vesela prabaka Ivana (90): U autu proputovala pola Europe
3

Ivana Žetek obožava se šminkati, voziti auto, a uživa i u križaljkama. Kaže kako nema recept za dugovječnost, ali je uvijek vesela i živahna i to je održava zdravom

VIDEO

Nemam recept za dugovječnost, osim optimizma. Uvijek sam bila vrlo vesela i živahna. To me održalo živom i zdravom do danas, rekla nam je nasmijana Ivana Žetek (90), koja živi u maloj kući u zagrebačkome Markuševcu.

Prije godinu dana na liječničkom pregledu produljili su joj vozačku dozvolu na još tri godine, zbog čega je jako sretna. Svojim Daihatsu Charadeom najčešće ide na tržnicu i u grad. Susjedi Ivani u zadnje vrijeme pomognu samo kad treba auto izvesti i uvesti u usku garažu.

Vozačku je dobila prije više od 60 godina

- Prije sam svugdje išla autom, a sada mi je teško pronaći parking u centru grada pa radije idem tramvajem - priča nam. Vozačku je dobila prije više od 60 godina. Često je putovala po namirnice u Mađarsku, a do prije godinu dana automobilom je redovito išla na more u Šibenik. Volje za vožnjom i putovanjima, kaže, još ima. Proputovala je gotovo cijeli svijet. Prabaku Ivanu od svih je destinacija najviše impresionirala daleka Australija. Onamo je otišla s prijateljicom kad je imala 85 godina. Pozvali su je ponovno u posjet i rado bi se vratila, ali kaže da bi joj 26-satno putovanje bilo previše s 90 godina.

Nakon magisterija na Ekonomskom fakultetu bila je ravnateljica ekonomske srednje škole u Zagrebu. Također je i sedam godina radila kao financijska savjetnica u Saboru. Našalila se Ivana da tamo nisu previše slušali njezine savjete.

Nakon 90. rođendana malo će usporiti tempo

Već je 33 godine u mirovini, a dane krati čitanjem, križaljkama i heklanjem. Ostala je sama nakon što joj je suprug preminuo. Susjedi joj često dolaze u goste na kavu slušati njezine dogodovštine.

- Nakon 90. rođendana malo ću usporiti tempo. Super se osjećam, ali puno je to godina - rekla nam je s osmijehom Ivana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"