Obavijesti

News

Komentari 28

Američki general: ISIL mora biti uništen, treba napasti iz zraka

Američki general: ISIL mora biti uništen, treba napasti iz zraka
4

Papa Franjo u četvrtak je nazvao obitelj američkog novinara Jamesa Foleyja kojeg su smaknuli džihadisti ISIL-a, kako bi joj izrazio sućut, potvrdio je obiteljski prijatelj

VIDEO

Islamska država je neprihvatljiv entitet i mora biti iskorijenjena. Ako budemo odgađali, to ćemo poslije skupo platiti, rekao je bivši američki general John Allen, koji je zapovijedao američkim snagama u Iraku i koalicijskim snagama NATO-a u Afganistanu, za internetski časopis Defense One .

Allen dodaje da treba djelovati brzo kako bi izvršili pritisak na ISIL i uništili ga te pritom savjetuje predsjedniku Baracku Obami da osim Iraka napadne i Siriju , javlja The Guardian . General smatra da napad treba izvršiti iz zraka kako bi se pomoglo lokalnim snagama u Siriji.

Papa Franjo izrazio sućut obitelji ubijenog novinara

Papa Franjo u četvrtak je nazvao obitelj američkog novinara Jamesa Foleyja kojeg su smaknuli džihadisti Islamske države, kako bi joj izrazio sućut, potvrdio je na Twitteru svećenik blizak obitelji Foley.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Papa Franjo je danas poslijepodne nazvao obitelj Jamesa Foleyja u njihovu domu u New Hampshireu. Obitelj je bila ganuta i zahvalna - napisao je otac James Martin.

Pokretanje videa...

REUTERS VIDEO

Podsjetimo, militanti Islamske države objavili su video koji prikazuje odrubljivanja glave američkom novinaru Jamesu Wrightu Foleyju, otetom dok je izvještavao iz Sirije 22. studenog 2012. godine. Na početku videa stoji naslov - "Poruka Americi", a Foleyja su natjerali da pozove Amerikance na ustanak protiv svojih vlasti i borbu na strani islamista.

U jednom se trenutku na brutalnoj snimci pojavljuje još jedan oteti američki novinar. Riječ je o Stevenu Sotloffu, dopisniku uglednog magazina Time, kojeg su pokleknuli i uhvatili ga za majicu prijeteći da će on biti sljedeći ne odustane li predsjednik Barack Obama od napada na kalifat. Sotloff je nestao na sjeveru Sirije u srpnju 2013. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer