• Članak
  • Komentari 9
  • Share
  • Tweet

Američka mornarica priznat će i sklapati istospolne brakove

Pentagon se nada kako će tijekom ljeta ukinuti pravilo 'Ne pitaj, ne pričaj', a kapelane će izučiti do kraja lipnja kako bi mogli sklapati istospolne brakove

Utorak, 10. 5. 2011. u 13:00    Piše: Tajana Gvardiol
Američka mornarica priznat će i sklapati istospolne brakove AFP Ilustracija

Američka mornarica dozvolit će svojim kapelanima da sklapaju istospolne brakove čim vojska ovo ljeto službeno makne zabranu. Dopis je potpisao admiral Mark Tidd. Vodič služi kapelanima kako bi se upoznali s novim procedurama koje će se uvesti, dok će se pravilo 'Ne pitaj, ne pričaj' ukinuti. Prošao je rigorozne pravne kontrole.

- Baza ima neutralnu seksualnu orijentaciju. Ako je baza locirana u državi koja dozvoljava istospolne brakove, baza teoretski može sklopiti takav brak - piše u dopisu. Međutim, pravilo nije obavezno, piše Fox. Kapelan može odbiti ako se ne slaže s njegovom religijom.

Kongresnik Todd Akin poslao je priopćenje kako pravilo mornarice krši zakon iz 1996. godine koji definira brak kao zajednicu muškarca i žene. Ako država legalizira istospolni brak, federalni zaposlenici ne bi smjeli raditi nešto što nije priznao federalnim zakonom. 

Pentagon se nada kako će tijekom ljeta ukinuti pravilo 'Ne pitaj, ne pričaj', a kapelane će izučiti do kraja lipnja.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: pravilnik, kapelan, istospolni brakovi, američka mornarica

Izdvojeni komentari 9 komentara Pogledaj sve komentare
10.05.2011., 15:38

cosanostra: u svijetskoj populaciji ih ima od 8-10%....više nego visoko obrazovanih u hrvatkoj.....ne možeš toliku skupinu zanemarit ako ti se ne sviđa......moja žena bi zabranila nogometne navijače,ja netoleratne...nema kraja

10.05.2011., 15:50

DanielDombay-Padre: I kaj je tu tak čudnoga...homića ima od kada je svijeta i sada buju se ženili i udavali i kaj sad... komad papira...na kojem bu javno bilo da su homići ...ovak je VOJNA TAJNA????više volim deklarirane homiće nego one zatajne :)))))))))))

10.05.2011., 18:30

s.n.o.o.p.y: Meni je to u redu, pa nisu svi homoseksualci promiskluitetni, ako ljudi 20-30 godina žive zajedno i nešto stječu, red je da to imaju pravo i dijeliti ili naslijeđivati kad dođe vrijeme za to. Ja ne volim one što se našetavaju po gay paradama i žele nešto dokazati kao drugima, a ustvari dokazuju sebi da nisu manje vrijedni. Homoseksualni brakovi DA, ali usvajanje djece NE, ipak bi to ostavilo psihičke probleme na djetetu.... prikaži sve

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar