Obavijesti

News

Komentari 71

Duraković: Vučića je napala fukara koja ne poštuje žrtve

Duraković: Vučića je napala fukara koja ne poštuje žrtve
1

Nažalost često smo predmet manipulacije radikalnih ili huliganskih grupa koje iskoriste našu tugu na ovom svetom mjestu da bi dobili neku svoju priču, rekao je

VIDEO

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković oštro je u subotu osudio napad na predsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića rekavši da je to bio napad na žrtve zločina i da je počinitelj fukara koja ne poštuje ni Srebrenicu ni žrtve.

 - To je napad na naše sveto mjesto, napad na 136 žrtava i na sve one koji ovdje leže, a ne napad na premijera Vučića koji je ovdje došao odati počast našim žrtvama i promatrati kako se žrtve pokapaju - kazao je Duraković za javni servis BHT 1.

Duraković je siguran da incident nisu izazvali Srebreničani koji su dali sve od sebe da sačuvaju svoje dostojanstvo.

- Nažalost često smo predmet manipulacije radikalnih ili huliganskih grupa koje iskoriste našu tugu na ovom svetom mjestu da bi dobili neku svoju priču - kaže Duraković za klix.ba.

Duraković kaže kako oni nisu dio toga te da se ograđuju od incidenta, a napad na Vučića osudio je i Organizacijski odbor koji je radio na pripremama komemoracije.

Duraković podsjeća da je i on prije nekoliko godina bio napadnut te da je gađan bocom prilikom dženaze u Potočarima.

Dodaje kako se nada da će premijer Vučić razumjeti jer je razgovarao s majkom Munirom Subašić koja mu je dala Cvijet Srebrenice i koja je bila jedina legitimna osoba koja je mogla pričati u ime srebreničkih žrtva, a dodaje da je bilo i dosta drugih majki koje su ga dočekale.

- Ovom prilikom se od srca ispričavam za sve premijeru Vučiću. Ispričavam se njemu osobno bez obzira kakav je čovjek i kakve je izjave davao i koliko emocija je tu bilo -  kaže Duraković.

Dodaje da su zabrinuti za građane Srebrenice jer su oni u RS-u dok će oni koji su odgovorni za incident već danas napustiti Srebrenicu.

- Oni koji su to radili su već u svojim autobusima prošli Kladanj. Onima koji ostaju ovdje živjeti ostaje da objašnjavaju što su neki, koji su ovdje došli, radili u ime nas. Razočaran sam kao čovjek, otac i načelnik ove općine - kaže Duraković.

Rekao je da ovaj incident najviše dotiče Bošnjake.

- Ja sam kroz svoje nastupe često govorio da nije isto biti Bošnjak u Srebrenici i u Sarajevu. Maloprije mi je prišao čovjek iz Sarajeva koji je napao mene, a prije je napao premijera Vučića te mi je rekao da sam i ja kao i Vučić - nastavlja Duraković.

- Nema potrebe da netko ispoljava svoj patriotizam u Srebrenici, a da nije odavde jer da bi to radio treba doći živjeti ovdje i vidjeti kako je majkama koje su izgubile najmilije, a koje će večeras spavati 60 metara od Srbije -  zaključuje Duraković.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21