Obavijesti

News

Komentari 35

Australku testiraju na ebolu, u Leipzig sletio jedan zaraženi

Australku testiraju na ebolu, u Leipzig sletio jedan zaraženi
3

Žena (57) se nedavno vratila iz Sijera Leonea, centra epidemije ebole u Africi. U Španjolskoj su eutanazirali Excalibura, psa zaražene medicinske sestre

VIDEO

Medicinska sestra (57) izolirana je i podvrgnuta testiranju u australijskom gradu Cairnsu jer se vjeruje da je u zemlju ušla zaražena virusom ebole.

Žena se, javlja RT, nedavno vratila iz Sijera Leonea, centra epidemije u Africi. Informaciju da je medicinska sestra podvrgnuta testiranjima potvrdilo je i ministarstvo zdravlja u Australiji.

U Španjolskoj eutanazirali psa zaražene medicinske sestre

Excalibur, 12-godišnji pas koji je pripadao medicinskoj sestri Marii Teresi Romero Ramos, koja je u Španjolskoj zaražena ebolom, ipak je eutanaziran, unatoč burnim prosvjedima aktivista za prava životinja te peticiji koja je pokrenuta na internetu, i koju je potpisalo 400.000 ljudi. Kako prenosi CNN, Excalibur je eutanaziran iako nije sa sigurnošću utvrđeno je li bio zaražen i može li pas uopće biti prijenosnik opake bolesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glasnogovornik saveznog Centra za kontrolu zaraze u SAD-u, Thomas Skinner, izjavio je da istraživanja pokazuju da psi mogu biti prijenosnici virusa ebole, no dodao je i to da dosad u praksi nije zabilježen nijedan takav slučaj.

Suprug medicinske sestre koja je zaražena ebolom izjavio je za El Mundo da pas nije pokazivao znakove zaraze, te je uputio javnu molbu da se pas ne eutanazira, no njegova molba nije prihvaćena.

U Leipzig sletio zrakoplov sa zaraženim Sudancem

U četvrtak rano ujutro u Leipzig je sletio zrakoplov iz Liberije s pacijentom zaraženim ebolom. Po muškarca su došla dvoja kola hitne pomoći i bolničari u zaštitnim odjelima te ga specijalnim vozilom odveli u bolnicu St. Georg udaljenu 15-ak kilometara. 

Riječ je o dužnosniku UN-a, porijeklom Sudancu, koji je u dogovoru sa stručnjacima Svjetske zdravstvene organizacije dopremljen na liječenje u Njemačku. U Leipzigu je naime specijalna klinika u kojoj se mogu liječiti zaraženi pacijenti. 

Ovo je treći pacijent zaražen ebolom koji se liječi u Njemačkoj. U Frankfurtu na Majni još se liječi liječnik iz Ugande, a još jedan pacijent iz Senegala otpušten je iz bolnice u Hamburgu nakon 5 tjedana, javlja njemački Bild

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1