Obavijesti

News

Komentari 202

''Hrvati su zaratili, zbog mene se skoro podaviše u Saboru''

''Hrvati su zaratili,  zbog mene se skoro podaviše u Saboru''
2

Veoma sam ponosan na saborsku deklaraciju, a bit ću još ponosniji kad EP usvoji rezoluciju koja će biti usmjerena protiv mene i mog djelovanja, rekao je Šešelj

VIDEO

Haški optuženik i čelnik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u četvrtak je izjavio da se neće dobrovoljno vratiti u Haag i dodao kako je ''veoma ponosan'' na deklaracije Hrvatskog sabora i Europskog parlamenta jer su ih, istaknuo je, inicirali hrvatski zastupnici. 

- Zaratili su, umalo se ne podaviše na sjednici Sabora. Veoma sam ponosan na saborsku deklaraciju, a bit ću još ponosniji kad parlament EP usvoji rezoluciju koja će biti usmjerena protiv mene i mog političkog djelovanja - rekao je Šešelj na drugoj konferenciji za medije od kada je izašao iz haškog pritvora. 

Naglasio je kako su deklaracija i rezolucija ''razbile medijsku blokadu'' koju mu je, po izlasku na slobodu, ''nametnula vlast Aleksandra Vučića''. 

- Zbog medijske blokade javnosti sam se obratio preko hrvatskih medija zbog čega se Hrvatska digla na noge kao opečena - zaključio je. 

''Morat će me uhititi moji glavni suučesnici Vučić i Nikolić''

Kazao je da će ga, da bi se vratio u Haag, morati osobno uhititi srbijanski premijer Vučić i predsjednik Tomislav Nikolić, koji su nekadašnji dužnosnici srpskih radikala. Šešelj je istaknuo kako se ''raduje da ga uhite njegovi glavni suučesnici u svim eventualnim ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti". Vučića je optužio da ''fingira borbu protiv kriminala i korupcije'' te ponovno pozvao premijera na televizijsko sučeljavanje. 

Demantirao je da su mu u ICTY-ju bili predočeni bilo kakvi uvjeti kojih bi se trebao pridržavati na prijevremenoj slobodi te naglasio da ništa nije potpisivao.

Tomislav Krasnec/Pixsell

Vučić sazvao konferenciju: ''Rezolucija EP je uvredljiva za Srbiju''

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak kako je tekst Rezolucije Europskog parlamenta u kojoj su zastupnici osudili Šešeljev govor mržnje, ''uvredljiv, uznemirujuć i veoma razočaravajuć za Srbiju i njene građane''. 

Na konferenciji za novinare naglasio je kako rezolucija nije naročito važan niti obvezujuć akt, ali da ukazuje na nekoliko važnih stvari. 

- Srbija je danas osuđena što nije politički i pravno adekvatno reagirala na dolazak gospodina Šešelja. Tko ga je pustio iz Haga, mi ili vi? Jeste li nas pitali nešto o tome? Niste - poručio je Vučić i dodao da Srbiju Haag nije obavijestio ni o uvjetima pod kojima će ga pustiti.

Upitao se zašto je EP "izašao u susret mržnji, ksenofobiji i utvarama iz prošlosti, umjesto suradnji, širenju tolerancije, miru i  konačnom zatvaranju balkanskih rana i zakopavanju balkanskih grobova".

- Ako je to napravljeno samo zbog hrvatskih izbora, mogu reći da neodgovorniju predizbornu kampanju nikada nisam vidio - poručio je Vučić na izvanrednoj konferenciji za novinare. 

- Ovo je trebalo predstavljati nešto kao nauk za građane naše zemlje da dobro vidimo kako se odnose prema nama, što je to što stvarno misle o nama i kako nas doživljavaju i s koliko muka i teškoća objektivnih, ali i nekih kojima se nismo nadali ćemo se tek suočavati na našem europskom putu i u bliskoj budućnosti. Ili je u pitanju licemjerje neslućenih razmjera ili žele da se naškodi Srbiji iz nekih drugih razloga. Treće ne postoji - poručio je Vučić, prenosi Blic

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa