Obavijesti

News

Komentari 0

Htjela pobjeći ISIL-u i vratiti se kući: Pretukli su je na smrt

Htjela pobjeći ISIL-u i vratiti se kući: Pretukli su je na smrt
3

Tinejdžerka Samra Kešinović (17) koja je u travnju prošle godine zajedno sa Sabinom Selimović (15) otišla iz Beča u Siriju, navodno je na smrt pretučena

VIDEO

Tinejdžerka Samra Kešinović (17) koja je u travnju prošle godine zajedno sa Sabinom Selimović (15) pobjegla iz obiteljskog doma u Beču u Siriju i pridružila se džihadistima, navodno je na smrt pretučena dok je pokušavala pobjeći iz Raqqe.

List Local poziva se na izjavu Tunižanke koja je živjela sa Samrom i Sabinom. Ona je također otišla u Siriju kako bi se pridružila terorističkoj organizaciji Islamska država, no u međuvremenu je pobjegla i vratila se kući.

Iako su vijest prenijeli mnogi austrijski mediji, ministarstvo vanjskih poslova Austrije nije potvrdilo tu informaciju niti je dostupno za komentare.  Niti Interpol koji je za djevojkama izdao "žutu tjeralicu" nije potvrdio medijske navode.

APA podsjeća kako je i prošle godine bilo objavljeno da je jedna od djevojaka ubijena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samra i Sabina živjele su u Beču u koji su njihove obitelji kao izbjeglice stigle iz BiH tijekom rata. Obje su rođene u Beču i ondje živjele cijeli život.

O njihovom bijegu u Siriju njihovi su roditelji doznali s njihovih Facebook profila na kojima su djevojke objavile da su otišle u 'sveti rat'. Oko pola godine kasnije, stigla je vijest kako su djevojke navodno kontaktirale svoje obitelji i kazale im da se žele vratiti kući. 

- Dosta nam je života u Islamskoj državi i džihadista - bila je poruka dviju djevojaka koju je prenio britanski Telegraph.

Vlasti su za radikalizaciju djevojaka optužile islamskog propovjednika Mirsad O. iz BiH koji također živi u Beču, ali on odbacuje optužbe.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a