Obavijesti

News

Komentari 236

Izraelci bombardirali školu dok je UN bio u njoj, pronašli rakete

Izraelci bombardirali školu dok je UN bio u njoj, pronašli rakete
11

U napuštenoj školi UN-ovi promatrači našli su rakete. Iako je na školi bila UN-ova zastava, Izraelci su je bombardirali. Već su tvrdili da Hamas skriva oružje kod UN-a

VIDEO

UN-ovi promatrači koji su pokušavali pomoći ljudima u Gazi, ostali su zatočeni između izraelskih vojnika i Hamasovih boraca. Ni jedna strana nije htjela popustiti. Nešto prije, Hamasova raketa pala je u blizini izraelske najveće zračne luke zbog čega su obustavljeni gotovo svi letovi.

UN-ovi promatrači pronašli su rakete u jednoj napuštenoj ženskoj školi u Gazi, što je drugo takvo otkriće od početka sukoba. 

Istovremeno, Izraelci su počeli bombardirati tu školu koja je služila kao privremeno sklonište za izbjeglice. 

- Dok je UN istraživao štetu, nastavilo se bombardiranje čime su ugroženi njihovi životi - rekao je glasnogovornik Chris Gunness. Izraelska vojska ciljala je školu unatoč UN-ovoj zastavi. Već prije optužili su militante da skrivaju oružje u UN-ovim skloništima. 

U sukobima je do sada poginulo 635 Palestinaca, od kojih je 80 posto civila. Ozlijeđeno je preko 4000 ljudi. Na izraelskoj strani poginulo je 29 vojnika i dva civila.

Američki tajnik John Kerry sastao se u Egiptu s vođama Arapske lige. Barack Obama forsira trenutačni prekid neprijateljstva, piše CNN.

- Imali smo konstruktivne sastanke i nastavit ćemo pregovarati narednih nekoliko dana kako bi vidjeli možemo li pronaći rješenje i prekinuti ovo nasilje - rekao je Kerry. 

Palestinski premijer Rami Hamdallah neće pristati na nikakvo primirje dok se ne skine ekonomska blokada Pojasa Gaze koja im je nametnuta 2007. godine. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kaže kako je Hamas odgovoran za odbacivanje mirovnog prijedloga. 

Kralj Saudijske Arabije Abdullah bin Abdulaziz al-Saud sastao se s katarskim emirom šeikom Tamim bin Hamad al-Thani kako bi razgovarali o situaciji u Pojasu Gaze. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca